Kvarnbacksvägen 83, 3 tr

Bilder

  • Såld!
  • Vid vardagsrum
  • Stilfullt kök med bra förvaringsutrymme
  • Kök med generösa arbetsytor
  • Köksbänk i valnöt
  • Kök med rymlig matplats

Kvarnbacksvägen 83, 3 tr , Bromma Riksby , STOCKHOLM

Högst upp med ett vackert ljusinsläpp och balkong i bästa västerläge ligger denna mycket välplanerade lägenhet i genomgående toppskick. Generösa ytor med stora rum och kök med rymlig matplats.

Inredd klädkammare kan med fördel användas som extra rum. Förutom detta finns extra förvaringsutrymme i rymligt källarförråd.

Mycket god ekonomi i föreningen med låg belåning, vilket avspeglar sig i de låga avgifterna. Dessutom ingår Bredband 1000/1000 Mbit/s utan extra kostnad. Lägenheten har ett tilltalande läge mitt i hjärtat av Riksby, granne med pitoreska koloniområden och Lillsjön.

Endast ett fåtal minuters promenad till Tunnelbana vid både Brommaplan och Abrahamsberg gör kommunikationerna exemplariska. Varmt välkommen på visning!

73 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
3 528 kr inkl värme, VA, Bredband 1000 Mbit/s, TV Medium 8 favoriter, sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
23
Byggår:
1944
Driftskostnad:
932 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomna in i denna trivsamma lägenhet där du först möts av en hall med plats för avhängning och förvaringsutrymme i garderob. Fint stengolv i öländsk kalksten och vitmålade väggar.

Kök

Till höger efter hallen finns ett stort kök med rymlig matplats för ett stort sällskap där ett fint ljusinsläpp ges. Gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor. Vita skåpsluckor, bänkskiva i valnöt och rött kakel gör det karaktärsfullt. Utrustning i form av gasspis, el-ugn, spisfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin. Bänkspottar ger en behaglig belysning. Enstavs ekparkett på golv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Vid vardagsrummet finns gott om utrymme för sällskapshörna och ytterligare möbler som exempelvis bokhyllor. Ekparkett på golv och väggar målade i ljus sandfärg. Utgång finns härifrån till balkongen i väster. Här kan du njuta av solen en stor del av dagen, framförallt en fantastisk kvällssol.

Sovrum 1

Master bedroom med plats för dubbelsäng och förvaringsutrymme i två dubbelgarderober. Ekparkett på golv och väggar målade i ljus sandfärg.

Sovrum 2

Även detta sovrum är rymligt och kan med fördel användas som barnrum eller arbetsrum för den egna företagaren. Ekparkett på golv och väggar målade i ljus sandfärg.

Badrum

Mycket stilfullt och helkaklat badrum med sandfärgat klinkergolv och vitt kaklade väggar. Här finns dusch, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork, tvättmaskin och infällda spotlights. Golvvärme på el ger en behaglig komfort och öppningsbart fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 528 kr inkl värme, VA, Bredband 1000 Mbit/s, TV Medium 8 favoriter, sophantering

Driftskostnad

11 184 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 231 kr
Försäkring: 2 749 kr
Övrigt: 3 204 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Övrigt avser kostnaden för gas.

Andel i föreningen

0,4703%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1944

Uppvärmning

Fjärrvärme (sedan maj 2010)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 januari 2009
Energiprestanda: 180 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas/3-glas

Övrigt

Tillgång till gemensamt cykel- och barnvagnsförråd i källarplanet.

Fastighetsbeteckning

Norrby Båtsmanstorp 2

Övrigt

Med utgång från vardagsrummet finns en balkong i söderläge med plats för bordsgrupp. Perfekt för att kunna avnjuta dagens måltider under sommarhalvåret.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr. Till lägenheten hör ett förråd på ca 8 kvm i källarplanet.

Förening

Namn

Brf Norrby

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Norrby bildades ursprungligen under namnet Svenska Bostäders Bostadsrättsförening Norrby. Bostadsrättsföreningen består av 287 bostadsrättslägenheter och två lokaler som är upplåtna med bostadsrätt. Man äger sina fastigheter (totalt 13 st) med tomträtt där avtalet lades om år 2014 och kommer således löpa med samma avgäld fram till 2024.

Föreningen har sedan 1967 ett samarbetsavtal med Brf Brickbandet vilket innebär att Brickbandets personal mot ersättning även ansvarar för Norrbys skötsel. Föreningen har en synnerligen god ekonomi med mycket låg belåning, vilket avspeglar sig i de låga avgifterna.

Föreningen har en relaxavdelning med gym och bastu som kan nyttjas av medlemmarna. Man har också en välutrustad tvättstuga i fint skick på Synålsvägen 24 samt en övernattningslägenhet/festlokal för upp till 30 personer.

Besök gärna föreningens informativa hemsida, www.brfnorrby.se, för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

287

Antal lokaler i föreningen

18

TV och Bredband

Bredband levereras genom Fiber av Stockholms stadsnät där 1.000/1.000 Mbit ingår i avgiften. TV och bredband leveraras även av Comhem där grundutbud för TV ingår i avgiften. Övrigt kan tecknas av bostadsrättsinnehavaren själv.

Parkering

Föreningen har totalt 107 st parkeringsplatser som medlemmarna kan hyra för 250 kr per månad (350 kr/mån med el-stolpe). Dessa fördelas enligt kösystem.

Renoveringar

El drogs om i lägenheterna 1992-95. Stammar till kök och badrum byttes 1994-98. Ny dränering och gårdsarbeten har genomförts år 2010. År 2014 installerades nya dörrar i 43 portar. Ombyggnad av föreningslokalen med bastu och relaxavdelning skedde under 2016. Under 2018 slutförde installationen av bergvärme. Övriga renoveringar går att se i den senaste årsredovisningen.

För närvarande pågår fasadrenovering och byte av tak där man tar 1-2 hu per år och detta ligger inom budgeten.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är mycket god med en låg belåning på endast 1.996 kr/kvm (senaste årsredovisningen) så i dagsläget finns inga beslut om att ändra avgiften. Under 2018 gjordes en mindre avgiftshöjning med 3 % som ett led i allmän kostnadsutveckling.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med s.k. tomträtt

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Anita Pettersson

Telefon

08-26 50 31

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Området erbjuder utöver boende även vackra grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag. Namnet Riksby kommer från den medeltida by som en gång i tiden låg mellan Lillsjön och flygfältets södra del.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera där nu även ett utegym finns. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarns naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje finns vid både Brommaplan och Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga.

Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Nära till Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler och närakut finns vid Brommaplan.

Vid Bromma Blocks som ligger på kort cykelavstånd finns stort köpcentrum med alla typer av butiker du kan önska, frisörer, foodcourt mm.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte