Bäckbornas väg 37

Bilder

  • Såld!

Bäckbornas väg 37 , Bromma Beckomberga , STOCKHOLM

Här erbjuds en mycket ljus och trivsam lägenhet i genomgående fint skick. Rymligt förråd kan med fördel inredas som extra sovrum, vilket gör den till en möjlig 5:a. Generös balkong i bästa syd-västläge ger chans till sol hela dagen.

Föreningen BRF Västerbäcken har en välordnad och god ekonomi där bl.a. TV & Bredband ingår i avgiften. Dessutom ingår möjlighet till parkering utan extra kostnad där tillstånd för detta ansöks om hos föreningen. Byggnaderna stod klara 1992 och har sedan dess löpande underhållits och är i dag i gott skick.

Ett lugnt område på behagligt pendlingsavstånd till Stockholm city dit man kommunalt kan ta sig på en 25-30 minuter. För mer information kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten - 070-4180011.

103 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 886 kr inkl värme, VA, bredband, TV & parkering (mot tillstånd)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
103 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1992
Driftskostnad:
470 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

103 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

När du kliver in möter först ett kapprum med avhängningsmöjlighet och förvaring i tre garderober. På golvet finns ett praktiskt klinkergolv i svart och väggarna är vitmålade. Hallen öppnar sedan upp sig och leder dig vidare in i lägenheten. Har finns ett ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt och oliv-grön ton samt en fondvägg. Hallen har idag fungerat ypperligt att ha som lekrum. Intill hallen finns även det stora förrådet som ger praktiskt förvaringsutrymme.

Kök

Smakfullt och tidsenligt renoverat med vita skåpsluckor, svart kakel och bänkskiva i massiv ek vilket matchar snyggt mot ekparkettgolvet och de vita väggarna. Vitvaror i form av induktionshäll (Ikea), ugn (do), kolfilterfläkt (Electrolux), kyl (do), frys (do) och diskmaskin (do). Samtliga från 2008. Bänkspottar ger en behaglig belysning. Välplanerat med rymlig matplats, gott om förvaringsutrymme och generösa arbetsytor.

Vardagsrum/Balkong

Välplanerat med gott om plats för sällskapshörna samt matbordgrupp som med fördel kan placeras vid fönstret som ge ett fint ljusinsläpp. Ekparkett (lagts in 2016) på golv och väggar målade i vitt. Härifrån finns utgång till den stora balkongen som rymmer bordsgrupp. Det soliga syd-västläget gör att man med fördel kan avnjuta dagens måltider här under sommarhalvåret.

Sovrum 1

Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt ytterligare möbler, som t.ex. garderober. Ekparkett på golvet och väggar målade i vitt samt en fondvägg i svart.

Sovrum 2

Även detta sovrum är stort och rymmer dubbelsäng. Här finns dessutom två dubbelgarderober i ek som ger goda förvaringsmöjligheter. Eklaminat på golvet och väggar målade i vitt.

Sovrum 3

Här ges ett mycket trevligt ljusinsläpp från fönster i vinkel. Eklaminat på golv och vaggar med vita tapeter samt en fondvägg i svart.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt klinkergolv och väggar med kakel i vitt och grått. Här finns WC, handfat, badkar, badrumsskåp, handdukstork och tvättmaskin (Bosch 2010).

WC

Intill kapprummet finns en WC som renoverats med fin känsla och precision med grått klinkergolv och väggar målade i vitt. Här finns WC, handfat och ett skåp som ger förvaringsutrymme och avställningsyta.

Förråd

I lägenheten finns ett stort förråd som gör förvaringsmöjligheterna synnerligen goda. Totalt sju garderober i ek samt flertalet hyllplan. Ekparkett finns inlagt på golvet. Detta rum kan med fördel även inredas till extra sovrum eller arbetsrum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

5 886 kr inkl värme, VA, bredband, TV & parkering (mot tillstånd)

Driftskostnad

5 649 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 509 kr
Försäkring: 1 140 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,71676%

Andel av årsavgiften

1,71692%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 november 2008
Energiprestanda: 128 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Föreningen har en övernattningslägenhet i port 41 som kan hyras av medlemmarna för endast 100 kr/natt. Denna är fullt utrustad med kök, dusch och fyra sängplatser.

Fastighetsbeteckning

Naturvården 3

Övrigt

Förutom det förråd/klädkammare som finns i varje lägenhet så finns extra förråd att hyra. Dessa fördelas enligt separat kösystem.

Lägenheten är försedd med säkerhetsdörr.

Förening

Namn

BRF Västerbäcken

Om föreningen

BRF Västerbäcken bildades 1993 och genomförde åren 2003-2004 ett kapitaltillskott som gjorde att man kunde amortera av stora delar av lånet. Man har dessutom fortsatt att amortera löpande varje år. Detta har varit väldigt positivt för ekonomin som idag är mycket god och inga avgiftsändringar planeras. Föreningen är bestående av totalt 68 lägenheter samt tre lokaler och ligger i välskötta byggnader från 1992-1993 som löpande underhållits. Den senaste tiden har flera förbättringar gjorts där föreningen har som långsiktigt mål att bli miljöcertifierad.

Stor och trevlig tvättstuga i bra skick med flera maskiner finns i port 43 samt cykelförråd på gården. I port 41 finns en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra för endast 100 kr/natt.

Besök gärna föreningens hemsida, www.brfvasterbacken.se, för mer information. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetsägarna.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

68

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Bredband (50/10 Mbit) och TV (Basutbud plus 8 favoriter) levereras av Comhem där detta ingå i månadsavgiften. Bredband och ip-telefoni kan också tecknas genom Bredbandsbolaget.

Parkering

Möjlighet till gratis boendeparkering på gården utanför gäller för en bil per hushåll, vilket man får ansöka om hos föreningen. Ytterligare p-plats kan hyras i mån av plats mot en årlig kostnad på 2 000 kr (167 kr/månad).

Renoveringar

Byggnaderna är i bra skick och inga större renoveringar planeras i dagsläget. Mer info om underhåll, utfört och kommande, finns i den senaste årsredovisningen. Under 2018 planeras bland annat stammarna spolas.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och man har amorterat flitigt på sina lån de senaste 15 åren. Inga avgiftsändringar planeras i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Bromma Beckomberga

Lägenheten ligger i det mycket trevliga Söderberga Park som är en del av Beckomberga. Namnet Beckomberga har sina anor från medeltiden och betyder ungefär "De som bor vid bäcken". Idag erbjuder Beckomberga trevliga bostadsområden och är ett utvecklingsområde som planerar upp emot tusen nya bostäder. Här finns goda kommunikationer med busshållsplats i direkt anslutning som tar dig till både Spånga (Pendeltåg) och Brommaplan (T-bana) på endast 10-15 minuter. I närområdet finner du matbutiker, skolor, förskola, vårdcentral och simhall.

Närhet finns till fina vandringsstråk och parkvägar som gör att det alltid går smidigt att ta sig även med cykel. På ca 4-5 minuters cykelväg ligger Nälstabadet, vilket kan vara ett populärt utflyktsmål sommartid för barnfamiljen. Lite kuriosa i sammanhanget kan nämnas att de tre bostadsrättsföreningarna i Söderberga Park är formade som "JUL" vilket man kan se på satellitbilder ovanifrån.

Bromma är idag en expansiv stadsdel där många nya bostadsområden vuxit fram den senaste tiden och ytterligare bostäder planeras framöver. Kontakta gärna Stockholms stadsbyggnadskontor, 08-508 27 300, om du vill veta vad som planeras där du söker bostad.

Kommunikation

Buss 117 tar dig på ett smidigt sätt till både Spånga station och Brommaplan på ca 10 minuter. Från Spånga station avgår pendel som tar 12 minuter till Sthlm C samt bussar mot Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Vällingby mm. Från Brommaplan kan du åka tunnelbanans gröna linje ända in till stan samt att flera bussar avgår härifrån, bl.a. mot Mälaröarna.

Närservice

I området finns en populär förskola och skolor finns på gångavstånd. Nyöppnad vårdcentral finns på gångavstånd från området. Livsmedelsbutiker finns på flera ställen, bl.a. ICA Bromma vid korsningen Spångavägen/Bällstavägen.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad