Kvarnbacksvägen 68

Bilder

  • Såld!

Kvarnbacksvägen 68 , Bromma Riksby , STOCKHOLM

Med närhet till goda kommunikationer och vackra vandringsstråk vid Lillsjön ligger denna ljusa lägenhet om 63 kvm som nyligen totalrenoverats till genomgående toppskick. Detta i kombination med en smart planering gör den synnerligen trivsam.

Den kan med fördel användas som 3:a tack vare inredd klädkammare som är försedd med fönster, vilket ger ett extra sovrum eller arbetsrum. Två förråd i källarplanet erbjuder extra förvaring.

Tilltalande läge med kort gångavstånd till strövområden kring Lillsjön och kolonierna intill. Gångavstånd även till tunnelbana, utegym, Bromma golf och shopping vid Bromma Blocks.

63 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 751 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
1008
Byggår:
1946
Driftskostnad:
564 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med plats för avhängning. Vid entrén finns ett praktiskt klinkergolv i övrigt ekparkett, vilket är genomgående för hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt. Från hallen leds du sedan på ett trevligt sätt vidare till de övriga rummen.

Kök

Vid köket erbjuds gott om förvaringsutrymme i flertalet skåp och generösa arbetsytor med en stor köksö som ger tacksam avställningsyta. Vita skåpsluckor och svart moasaiksättning matchar snyggt med bänkskivan i grå marmor och infällda spotlights i taket som ger en behaglig belysning. Vitvaror från Ikea år 2015 i form av stor integrerad kyl+frys, induktionshäll, spisfläkt och integrerad diskmaskin. Dessutom finns här tvättmaskin som på ett smart sätt döljs bakom en skåpslucka. Fint ljusinsläpp från stora fönster där franks balkong ger vädringsmöjlighet sommartid. Rymlig matplats för ett stort sällskap.

Vardagsrum

Här ges generösa ytor för sällskapshörna och ytterligare möbler om så önskas. Ekparkett på golv och vitmålade väggar. Här finns utgång till balkongen i söderläge.

Sovrum

Master bedroom med plats för dubbelsäng och exempelvis garderober för förvaring. Ekparkett på golv och väggar målade i vitt.

Extra rum

Den ursprungliga klädkammaren är försedd med fönster och har inretts med ekparkettgolv och vitmålade väggar som ett extra rum. Kan med fördel användas som sovrum eller arbetsrum.

Badrum

Helkaklat badrum som renoverats med fin känsla och precision. Svart klinkergolv med golvvärme på el och väggar med sandfärgat kakel. Här finns WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork och duschhörna som skiljs av genom glasvägg. Ett fönster finns som gör rummet ljust och dessutom ger möjlighet till ventilering.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 751 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

6 776 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 491 kr
Försäkring: 1 285 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,07268%

Andel av årsavgiften

1,07857%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 juli 2009
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga, samlingslokal, festlokal, cykel- och barnvagnsförråd.

Fastighetsbeteckning

Prästkragen 1

Övrigt

Till lägenheten hör ett vanligt källarförråd och ett mindre matkällarförråd.

*Lägenheten marknadsförs som en 3:a då klädkammaren är inredd till ett extra rum. Ursprungligen får den anses vara en 2,5:a och då utgör klädkammaren det halva rummet.

Förening

Namn

Brf Spetsbonaden

Om föreningen

Brf Spetsbonaden bildades 2007 och förvärvade år 2009 fastigheterna Bonaden 2, Bonaden 3, Brudpällen 2, Prästkragen 1 och Spetskragen 2. Dessa ägs med tomträtt där ny avgäld fastställdes år 2015 och kommer att gälla fram till år 2025. Föreningen består av totalt 10 flerbostadshus med 96 lägenheter varav ca 88 st är upplåtna med bostadsrätt och 8 st med hyresrätt. Dessutom finns 18 st lokaler.

Medlemmarna har tillgång till en rymlig tvättstuga med 5 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 2 torkskåp, mangel och torkrum.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Besök gärna föreningens hemsida www.sbc.se/spetsbonaden för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

96

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

18

TV och Bredband

TV, bredband och telefoni levereras av Comhem. Möjlighet finns även att teckna bredband med fiber genom stadsnätet Zitius.

Parkering

Föreningen har totalt 26 st p-platser där eluttag finns för 13 av dessa. De fördelas enligt kösystem och kostar ca 300-500 kr per månad att hyra.

Renoveringar

I början av 90-talet stambyttes och renoverades samtliga byggnader i föreningen, bl.a. fasader, fönster, och balkonger. Dessa är således i bra skick. År 2006 renoverades tvättstugen. Stammarna spolades 2014. Föreningen följer sin underhållsplan där man bl.a. planerar att lägga om yttertaken. Detta är sedan tidigare klart för Kvarnbacksvägen 66-68. Mer info om renoveringar finns i den senaste årsredovisningen samt på hemsidan.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och i dagsläget planeras inga avgiftsändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Bromma Riksby

Stadsdelen Riksby tillhörde tidigare Åkeshovs slott men Stockholm köpte 1904 marken som i huvudsak utgjordes utav kolonilotter från början. Stadsdelen bildades 1926. Bebyggelsen i Riksby som till stor del är centrerad kring Brommaplan och Drottningholmsvägen uppfördes i huvudsak mellan 1938-1943.

Området erbjuder utöver boende även vackra grönområden, grillplatser, generösa lekområden, små lokala butiker och företag. Namnet Riksby kommer från den medeltida by som en gång i tiden låg mellan Lillsjön och flygfältets södra del.

På några minuters gångavstånd finns ett stort utbud för dig som tycker om att röra på dig. Lillsjön utgör ett populärt stråk för den som tycker om att springa och promenera där nu även ett utegym finns. Ytterligare promenadmöjligheter finns vid Judarns naturreservat på behagligt avstånd med mycket skog och en unik miljö. Åkeshovs simhall har förutom sina bassänger även gym, motionsklasser och ett välskött motionsspår. Vid Brommaplan Bromma träningscenter samt Friskis och Svettis. För den som är golfintresserad finns Bromma Golf med korthålsbana och driving range ett stenkast från Riksby.

Kommunikation

Tunnelbanans gröna linje finns vid både Brommaplan och Abrahamsberg på nära gångavstånd som tar dig till city på 15 minuter. Från Brommaplan utgår flertalet busslinjer mot t.ex. Solna/Djursholm, Mälaröarna samt Spånga.

Invid Bromma Center ligger Bromma flygplats som flyger till ett flertal destinationer.

Närservice

Nära till Brommaplan med flertalet matbutiker, banker och servicebutiker. Runt Brommaplan finns ett flertal restauranger med olika inriktning. Här finns även ett stort bibliotek, Apoteket samt Systembolaget. Vårdcentraler och närakut finns vid Brommaplan.

Vid Bromma Blocks som ligger på kort cykelavstånd finns stort köpcentrum med alla typer av butiker du kan önska, frisörer, foodcourt mm.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad