Vesslevägen 40

Bilder

  • Såld!

Vesslevägen 40 , Bromma Ålsten , STOCKHOLM

EFTERSÖKT BOENDE MED 30-TALSCHARM - LÅG AVGIFT
Smakfullt boende i genomgående fint skick beläget i Ålstens vackra villaidyll. Byggnad anno 1931 med fin charm och härliga detaljer så som extra takhöjd, fina trädetaljer, djupa fönsternischer och vackra trägolv. Egen bastu i lägenheten.

Här bor man lugnt och tryggt på ett behagligt pendlingsavstånd till city och med kort gångavstånd till vackra vandringsstråk vid Mälarens strand.

Välskött förening med god ekonomi vilket avspeglar sig i den låga avgiften. Tilltalande läge på höjd i en mindre skogsdunge med fint anlagd trädgård med gemensamma uteplatser och balkonger som ger plats för avkoppling i det fria.

För mer info och intresseanmälan kontakta ansvarig mäklare Niklas Bergsten på HusmanHagberg Bromma - 070-4180011

60 kvm, 2,5 rok

Månadsavgift:
3 608 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1931
Driftskostnad:
1 000 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2,5 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkommen att ta klivet in i denna mycket smakfulla lägenhet som regelbundet underhållits och vårdats med omsorg. Vid hallen möter det vackra trägolvet som är genomgående för de övriga rummen, liksom de vitmålade väggarna. Plats för avhängning och bra förvaringsutrymme i garderob med skjutdörrar.

Vardagsrum

Tar du ett kliv till in når du vardagsrummet där ett fantastiskt fint ljusinsläpp ges från stora fönsterpartier med vackra nischer. Härlig vy mot den gröna dungen och allmänningen intill. Generösa ytor som gör det lätt att möblera. Här finns en inbyggd del som med fördel kan användas som arbetshörna eller sovalkov. Vackert trägolv och väggar målade i vitt.

Kök

Rymligt och välplanerat kök nås via skjutdörr från vardagsrummet. Här finns matplats för ett stort sällskap och ett fint ljusinsläpp ges från högt fönster med djupa nischer. Vitmålat trägolv och vitmålade väggar gör i kombination med det vita kaklet, vita skåpsluckorna och ljusa bänkskivan att rummet blir luftigt och trivsamt. Vitvaror i form av spis med ugn och häll, spisfläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Sovrum

Stort och härligt sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter i garderobsvägg med skjutdörrar. Även här ett vackert trägolv och vitmålade väggar samt fint ljusinsläpp.

Badrum/Bastu

Intill köket finns ett helkaklat badrum i turkos och vit färgkombination. Här finns WC, handfat, dusch, handdukstork och dessutom en bastu varifrån ett fönster mot vardagsrummet finns. Golvvärme på el ger en behaglig komfort.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

3 608 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

12 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 500 kr
Försäkring: 4 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

3,8522%

Andel av årsavgiften

3,8052%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1931

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiprestanda: 140 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

I källarplanet finns gemensam tvättstuga och gemensamt förråd som exempelvis kan användas för sommar-/vinterdäck.

Fastighetsbeteckning

Sägnen 1

Övrigt

Ett antal gemensamma balkonger finns i huset att nyttja för medlemmarna samt den gemensamma och fint anlagda trädgården.

Tillgång finns till förråd på vinden.

Förening

Namn

Brf Sångarlunden

Om föreningen

Föreningen bildades 1971 och förvärvade fastigheten Sägnen 1 som idag ägs med tomträtt. En välskött och fin fastighet mitt i Västerleds villakvarter med vacker trädgård som är till förfogande för medlemmarna. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och upplåter totalt 33 lägenheter med bostadsrätt. Lägenheternas storlek skiftar från 1-3 rum, samt en större 5:a. Tillgång finns till gemensam tvättstuga, cykelrum och hobbyrum.

Besök gärna föreningens hemsida, http://sangarlunden.bostadsratterna.se/, för mer information.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

33

TV och Bredband

Tillgång till fiber genom Telia för TV, bredband och telefoni där önskvärt utbud tecknas av bostadsrättshavaren själv.

Parkering

Föreningen har ett antal parkeringsplatser på gården som bostadsrättshavaren kan hyra för 250 kr/månad. Dessa fördelas enligt kö-system. För närvarande är det ca 4 st i kö (2/10-2018).

Renoveringar

Föreningens byggnad anses generellt vara i gott skick. Stambyte gjordes ca 1994 och samma år lades yttertaket om. Bergvärme installerades 2012. Dränering anses ej behövas då markförhållandena är goda.

Man följer en utarbetad underhållsplan och det som planeras inom den närmaste tiden är renovering av gemensamma balkonger, entréerna och ev se över vissa fönster.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och i dagsläget (2/10-2018) finns inga avgiftsändringar beslutade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Ägarförhållandet är tomträtt

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

E-post

sangarlunden@gmail.com

Om området

Bromma Ålsten

Ålsten är en trevlig stadsdel som domineras av pampiga villor uppförda på 20- och 30-talet. Det är ett trivsamt område uppskattat för sin grönska med fina promenadstråk och närhet till Mälarens strand. Flertalet bra skolor och daghem i närområdet såsom Ålstensskolan, Smedslättskolan, Bromma Montessori, Höglandsskolan, Bromma Gymnasium och Äppelviksskolan. Stora Mossens stora idrottsanläggning med löpbana, fotbollsplan i konstgräs, ett flertal ishallar samt nybyggda multihallar ligger i området.

Kommunikation

12:ans spårvagn tar dig smidigt till Alvik där bussar, tunnelbana och tvärbanan finns. För den som gillar motion kan man ta en promenad genom villakvarteren på ca 15 min direkt till tunnelbanan vid station Abrahamsberg eller Stora Mossen.

Närservice

Ålstens Torg som förutom förstklassig livsmedelsaffär har ett stort antal småbutiker såsom konditorier, fiskaffär, ostbutik, heminredning, klädbutiker m.m. På kort gångavstånd finns även en omtyckt pizzeria. Under sommarhalvåret kan man gå till Ålstens båthamn där restaurang Bryggan finns.

Karta

Hör av dig till Niklas Bergsten för mer information!

Niklas Bergsten

Niklas Bergsten

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-418 00 11

niklas.bergsten@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad