Cronströmsvägen 14

Bilder

  • Såld!

Cronströmsvägen 14 , Bromma Mariehäll , Stockholm

Välkommen till denna fantastiska 2:a på 49 kvm med KAKELUGN i en fastighet anno 1912. LÅG AVGIFT! Öppen och socialplanlösning med nyrenoverat kök. Genomgående stora fönsterpartier och bevarade trägolv. Topprenoverad och stambytt badrum. Ett boende ut över det vanliga, måste ses!

49 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 464 kr inkl VA + obligastoriskt tillägg för comhem 210 kr/mån
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
2
Byggår:
1912
Driftskostnad:
863 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna drömlägenhet mitt i Mariehälls villakvarter. Belägen i fastighet från början av förra seklet med många tidstypiska detaljer som spröjsade fönster, djupa nischer och bevarade trägolv. Lägg där till en fantastisk takhöjd och en fungerade kakelugn så har du ett boende utöver det vanliga.

Välkommen in...

HALL: Stor och välkomnade hall med förvaring genom garderober längst med ena väggen och hatthylla på den andra. Väggarna är målade i en ljus beige nyans och på golvet ligger ett vitlaserat originalgolv. Från hallen så tar vi oss vidare in i lägenheten.

SOVRUM: Intill hallen ligger lägenhetens mysiga sovrum. Här finns plats för en dubbelsäng och rikligt med förvaring genom garderobsväggen som rymmer det mesta i klädväg. Fint ljusinsläpp från det stora fönstret i sydväst, helt utan insyn. Väggarna går i en sober nyans och golvet består av samma fina vitlaserat originalgolv.

VARDAGSRUM: Tillbaka via hallen så kommer vi in vardagsrummet. Ett ljus och luftigt rum med fönster i två väderstreck. Lättmöblerat rum med plats för en stor sällskapsmöbel. Stor mysfaktor genom den fungerade kakelugnen som är placerad i mitten av rummet, vilket blir den naturliga samlingpunkten. Mot köket så är det en öppen planlösning vilket ger en härlig socialyta att umgås på.

KÖKET: Nyrenoverat kök med alla tänkbar faciliteter. Generösa förvaringsmöjligheter genom de vita köksskåpen. Bänkskiva av en massiv ekskiva och en del gotländsk kalksten. Ovan arbetsbänken sitter stenmosaik som elegant bryter av mot det vita. Integrerade vitvaror i form av Induktionshäll, varmluftsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

I anslutning till köket finns det en trevlig matplats för 4-6 personer. Väggarna går i en sober grå nyans och vitlaserat origninalgolv.

BADRUMMET: från hallen når vi det nyrenoverade och stambytta badrummet. Väggarna är beklädda med vitt kakel och grön marmor ligger på golvet. Genom en väl genomtänkt renovering har varje kvadratcentimeter utnyttjats till max. Utrustat med Kommod, badrumsskåp, WC, dusch samt golvvärme. Ett badrum i absoluta toppskick!

Sammanfattning
En väldigt trevlig lägenhet med öppen och social planlösning. Genom kombinationen av bevarande originalcharm och nya, moderna lösningar får ni ett boende av högsta klass. Belägen i en stabil förening med mycket låga avgifter. Ett boende att längta hem till!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

1 464 kr inkl VA + obligastoriskt tillägg för comhem 210 kr/mån

Driftskostnad

10 360 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 7 700 kr
Försäkring: 2 660 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I elen ingår; hushållsel, varmvatten och uppvärmning.

Andel i föreningen

3,66%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Direktverkande El + Öppen spis

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 maj 2009
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

På 80-talet bytes fasaden ut mot en tegelfasad vilket ger låga underhållskostnader.

Övriga byggnader

Värme och vatten: Varje lägenhet har en egen varmvattenberedare och svarar för sin egen uppvärmning.
Kabel-TV och bredband: Anslutning via Comhem. Basutbudet av kabel-TV ingår i månadsavgiften.
Förråd: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. Cykelrum finns i källare.
Tvättstuga: Föreningens medlemmar har tillgång till en tvättstuga i källaren. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Gemensamma utrymmen: Vid entrén vid port 14 finns en stor uteplats med trädäck som sommartid möbleras med sittmöbler och grill. Här kan du njuta av eftermiddagssolen. I källaren finns ett hobbyrum samt en relax-avdelning med bastu och dusch. Det finns även en mycket fin samlingslokal som kan hyras av föreningens medlemmar för övernattande gäster eller kalas.
Parkering: Fri parkering på gatan.

Övrigt

Till lägenheten finns ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Bergielund

Om föreningen

Föreningen bildades 1982 och består av 23 lägenheter som upplåts med bostadsrätt på adressen Cronströmsvägen 12 och 14. Föreningen är mycket välskött och trivsam med stabil ekonomi. I dagsläget föreligger inga planerade avgiftsändringar eller större renoveringar (2015).

Följande har renoveringar har genomförts;
1985 Fasaderna fick tegel och samtliga fönster byttes samt taken reparerades.
1987 Stamledningar för el, gas och vatten byttes.
2000 Utvändig målning av fönster
2006 Trapphusen målades och nya entrédörrar installerades
2006 Nya köksstammar i Bergielund 2 (Cronströmsvägen 14)
2008 Föreningslokalen renoverades
2013 Fönster tätas
2015 Samtliga stammar i fastigheten på Cronströmsvägen 14 är nu bytta
2015 OVK
--------------------------------------------------------------
2016 Stammar i Cronströmsvägen 12(bytas)
2016 Renovering av tak

Trappstädning är utlagt på entrepenad
Enklare trädgårdsskötsel samt snöskottning sker av föreningens medlemmar efter ett löpande schema. Enligt stadgar debiteras köparen överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet ( ca 1.100 kr) samt en eventuell pantsättningsavgift 1% av prisbasbeloppet (ca 440 kr). För mer info besök gärna föreningens hemsida: www.bergielund.se

Antal lägenheter

23

Om området

Bromma Mariehäll

Mariehäll är en mycket expansiv del av Bromma där nya bostäder vuxit upp den senaste tiden och många nya planeras framöver. Området ligger på perfekt avstånd till Sundbyberg med ett stort utbud av butiker samt goda kommunikationer.

Inte långt från Mariehäll hittar du promenadstråk längs med vattnet samt Brommakullarna som erbjuder öppna vidder och trevliga motionsmöjligheter.

Kommunikation

Tvärbana i området ger goda tvärkommunikationer. På några minuters gångavstånd når du Sundbybergs C med pendel som tar dig på tio minuter till Stockholm C. Här finns också tunnelbanans blåa linje samt ett flertal bussar, vilket gör att kommunikationerna är mycket goda. Ett flertal av SJ-tågen stannar även här.

Tvärbanan trafikerar Karlsbodavägen/Bällsta Bro på sträckan Alvik - Solna Station och kommer enkelt att ta dig till Alvik på 5 minuter och på 12 minuter kommer du även nå Solna C. Tvärbanan går även söder ut mot Liljeholmen, Gullmarsplan och Sickla udde.

Vid Bromma Center har du även Bromma flygplats som snabbt och enkelt tar dig till ett stort antal destinationer utan att för den sakens skulle störa området.

Närservice

I Sundbyberg finns också ett stort utbud av butiker, restauranger och närservice. Signalfabriken är nybyggt köpcentrum i central Sundbyberg endast några minuter bort.

Dessutom är avståndet inte långt till Bromma Blocks, ett modernt köpcentum med allt du kan önska dig.

Karta

Hör av dig till Joel Beck-Friis för mer information!

Joel Beck-Friis

Joel Beck-Friis

Bromma

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0704-18 00 10

joel.beck-friis@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad