Grenvägen 10

Bilder

  • Såld!

Grenvägen 10 , Bromma Ulvsunda , Stockholm

Unikt tillfälle att skapa en fantastisk bostad för 1-2 familjer i gamla Bromma Brandstation, i en lokal med härliga ytor och mycket atmosfär. Här finns unika detaljer såsom djupa fönsternischer, fönsterluckor i järn och egen entré genom portar i original. Ljus och rymd i gamla brandbilsgaraget med takhöjd över 4 meter och valvbågade fönsterpartier gör detta till något unikt i sitt slag. Centralt läge med gångavstånd till tunnelbana, tvärbana och nära till Bromma flyg och Bromma Blocks.

258 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
12 191 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
258 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1914-1919

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

258 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomnande entré genom tunga portar i original. Unikt utformade med mässingsdetaljer och runda fönster med rustika galler som på ett värdefullt sätt minner om svunna tider.

ENTRÉhall med stengolv och nisch lämpad för klädförvaring och avhängning.

Stort rum med trägolv, högt till tak och två höga fönster mot söder, båda med de karaktäristiska fönsterluckorna i järn och fönsterbänkar i sandsten.

Till vänster genomgång till MÖJLIGT KÖK med trägolv där oanvänd anslutning VA och avlopp finns. Fönster mot öster har byggts för. Den som vill ha en härligt lyxig sovrumssvit har alla möjligheter att skapa en unik miljö.

Från rummet nås till vänster ett OMKLÄDNINGSRUM med fönster och ljust klinkergolv som i anslutning har en nyrenoverad WC med klinker och kakel och ett STÄDFÖRRÅD/MÖJLIG DUSCH. Rummen utgör tillsammans en fin potential för bad och rekreation.

Till vänster om det möjliga köket ligger TVÅ MINDRE RUM med spännande historia. När polisstationen låg här, sägs dessa ha används som arrestceller och har följdaktligen små, högt belägna fönster med galler. Kanske blir dessa gästrum, hans och hennes walk in closets eller härliga skafferirum i anslutning till ett kök?

Från stora arbetsrummet nås vidare två rum i fil: RUM med fönster med fönsterluckor och trägolv som nu används som arbetsrum. HÖRNRUM med trägolv och fönster mot söder och väster. Till fönsterna hör monterbara galler om man föredrar.

Lokalens kanske mest spännande rum är det gamla brandbilsgaraget - även ett potentiellt helt underbart sällskapsrum Här är takhöjden hela 4,20 och ljus flödar in genom valvformade fönsterpartier i de gamla portarna. Gångpassage i högre etage längs kortsidan med trappa ned till det stora rummet.

Passagen leder vidare till HALL med trägolv, rundat valv och fönster mot gården. Här finns en igensatt dörr mot trapphuset vilket möjligör ett separat ingång. Invändig trappa med järnräcke till OMKLÄDNINGSRUM med fräscht renoverad WC med kakel och klinker samt dusch med äldre ytskikt.

KÖK med trägolv vita skåp med släta luckor. Tapetserad fondvägg och vita väggar i övrigt. Platsbyggd glasvägg skiljer av mot MÖTESRUM med fönster. Här finns alla möjligheter att skapa ett härligt stort kök.

Två ingångar, två möjliga kök, två WC och två duschar/möjliga duschar samt två elcentraler.

Sammanfattningsvis är detta en historisk miljö som är präglad byggnadens nationalromantiska byggnadsstil, men också av dess ursprungliga användning som Bromma brandstation 1919-1976.

Välkomna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 4, hiss finns ej

Avgift

12 191 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

0,159335%

Andel av årsavgiften

15,9333%

Tillträde

Förslag 1/4 -15

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1914-1919

Uppvärmning

Bergvärme. Stödpanna olja.

Ventilation

Självdrag /FTX

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juni 2009
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Stockholm Brandstationen 1 & 2

Förening

Namn

BRF Gamla Brandstationen

Om föreningen

Föreningen BRF Gamla Brandstationen fick sin ekonomiska plan registrerad år 1999 och äger sedan dess 2000 fastigheterna Brandstationen 1 och 2 som ägs med tomträtt. Idag finns totalt 16 lägenheter samt två lokaler med hyresrätt.
Medlemmarna har tillgång till bastu och en gemensamhetslokal.

TV och bredband via comhem se www.comhem.se för utbud och priser

Underhåll:

2002 Installation av bergvärme

2003-04 Skorstensrenovering

2005 Stammarna filmades och rensades

2010 Nya fönster

2011 Trapphusen renoverades

2012 Renovering av bastu/träningslokal

2013 Stamspoling

Organisationsform

Bostadsrätt

Parkering

Föreningen har 9 st parkeringsplatser på gården för vilka separat köstystem gäller. Kostnad f.n 275 kr/månad inkl el.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningens två fastigheter upplåts av Stocksholms stad som tomträtt.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Bromma Ulvsunda

Ulvsunda är ett lugnt och grönskande bostadsområde mitt i Bromma med närhet till Mälarens vatten. Här bor man i vacker bebyggelse ifrån 20- och 40-talet invid Ulvsunda Slott. Slottet har gett namn åt trakten runt omkring och är idag Stockholms äldsta belagda ortsnamn. Läget vid vattnet erbjuder perfekta förhållanden för rekreation och motion med en härlig strandpromenad samt flertalet båtklubbar ett stenkast ifrån bostaden.
.

På nära avstånd når du Bromma flygplats samt Bromma Center där ett stort utbud av butiker vuxit fram. Härliga promenadstråk vid Ulvsundasjön och Lillsjön, samt Ulfsunda slott med sin slottspark.

Området ligger där Lillsjön flödar ut i Mälaren invid det mäktiga Ulvsunda Slott. Slottet har gett namn åt trakten runt omkring och är idag Stockholms äldsta belagda ortsnamn. Läget vid vattnet erbjuder perfekta förhållanden för rekreation och motion med en härlig strandpromenad samt flertalet båtklubbar ett stenkast ifrån bostaden.

och ÖB. Dessutom direkt närhet även till det nya Bromma Blocks med shopping i 3 plan, ca 80 butiker i en spännande mix, delikatesshall, caféer och restauranger.

Kommunikation

I Ulvsunda har man utmärkta kommunikationer med bussar mot bl.a. Brommaplan, Solna/Sundbyberg och Alvik. Närmaste T-banestation är Stora Mossens på ca 12 min promenad. Från Ulvsunda tar man sig enkelt och smidigt med cykel mot Stockholm om man så önskar. Tvärbanan har station i Alvik och Johannesfred, båda på gångavstånd. Denna går idag mellan Solna och Sickla i Nacka.

Närservice

I närheten ligger Bromma Handelsplats med Coop Forum, City Gross, Willys, Handlar'n med flera. Närhet finns också till både Brommaplan och Alvik för övrig närservice som t.ex. vårdcentral, apotek, tandläkare mm. Bromma Blocks finns på 10 min promenad och erbjuder 80 butiker, resturanger och caféer.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte