Igelkottsvägen 64

Bilder

  • Såld!

Igelkottsvägen 64 , Bromma Stora Mossen , Stockholm

Igelkottsvägen 64 är belägen i lugna idylliska villakvarter i Stora Mossen med grönska och trevliga promenadstråk, men ändå bara några minuters promenad från tunnelbanan. I närområdet finner man allt en barnfamilj behöver för ett fungerande liv; bra förskolor och skolor, mataffär, sportanläggningar, blomsterbutik, restauranger och caféer. Huset är en varsamt renoverad och moderniserad tidig funkisvilla med genomtänkt planlösning och ljusa ytor. Här har många originaldetaljer bevarats, som de vackra blyglasfönstren, spegeldörrarna och taken, och kombinerats med smarta funktioner och stilren design. Fiskbensparketten i ek är nyoljad och huset har även en stämningsfull öppen spis. Toppmodernt kök och badrum, vilka tillsammans med tvättstugan är renoverade för optimal
funktion i vardagen. Generös förvaring i hela huset och barnvänlig trädgård med omväxlande sol och skugga. Huset har också infällda högtalare, gott om eluttag, lanuttag och vägginbyggda kablar. Fiber från Telia OpenFiber.
Värmeisolerande innerglas, variabel värmepump och LED-lampor gör huset miljövänligt och energieffektivt. En tilltalande och välhållen villa i gröna, sparsamt trafikerade kvarter med
närhet till vardagens service, men ändå stadsnära med kort pendlingsavstånd till City - ett tillfälle du inte vill missa!
Välkommen på visning!

164 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
164 kvm
Biarea:
120 kvm
Tomtarea:
616 kvm
Byggår:
1938
Driftskostnad:
3 855 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

164 kvm

Biarea

120 kvm

Rumsbeskrivning

INTERIÖR

ENTRÉ: Genom dubbla dörrar når vi entrén. Här möts vi av ett vackert kalkstensgolv med vattenburen golvvärme samt vitmålade väggar. Plats finns för avhängning av ytterkläder. Entrén har en fondvägg med mönstrad avtorkbar
tapet, unik bambufanér i vävspänt originaltak samt ett charmigt blyinfattat fönster.

WC: Gästtoalett med kakel i skimrande krossad kvarts och golvvärme. Vitmålade väggar, infällda lampor i tak, vägghängd designtoalett och handfat samt badrumsspegel med förvaring i italiensk vintagedesign.

INRE HALL/PASSAGE: Nyoljad fiskbensparkett i ek, vitmålade väggar, med infälld originalspegel ovanför liten hylla samt vackert elementskydd. Från inre hallen nås köket till höger, trappan till övervåningen till vänster och rakt fram nås den rymliga sällskapsytan.

SÄLLSKAPSYTA/MATSAL: Luftig sällskapsyta med ljus från flera fönster i vinkel. I sällskapsytan ryms en stor soffgrupp och en platsbyggd mediebänk med inbyggt ljud och förvaring som döljer alla sladdar. Den ursprungliga fiskbensparketten har bevarats och rummet har en öppen spis med borttagbar brasinsats samt zonindelade takspotlights vilket ger möjlighet att anpassa belysning efter tillfälle. Belysningen kan även styras automatiskt med hjälp av rörelsedetektorer. Matsalsdelen har generöst med utrymme för matsalsbord för det stora sällskapet och stort fönster. Fondvägg med mönster, vita väggar och pendelbelysning över matbord. Genom altandörr från matsalsdelen nås den tidstypiska droppformade TERRASSEN med plats för utemöbel.

KÖK: Från matsalen nås det smakfullt renoverade köket med allt en foodie kan önska. Fönster i två väderstreck och inbyggda takspotlights ger generöst med ljus. Arbetsytorna är i svart granit med polerade skivor och vitt kakel. Flyttbar köksö med svart polerad granitskiva som fungerar som möjligt köksbord. Den stilrena vita köksinredningen har extra höjd och djup för mer förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med två ugnar, en självrengörande varmluftsugn och en ångugn, även den med varmluftsfunktion, induktionshäll, mikro, stor diskho i svart granit och integrerad diskmaskin. Köket har ett fullt kylskåp, en halv biodynamisk kyl och en frys med inbyggd ismaskin från Liebherr. Golvet av naturgummi med vattenburen golvvärme och den avtorkbara mönstrade fondväggen möjliggör enkel rengöring. Här kan med lätthet 5 personer laga mat samtidigt till stora sällskap. Från köket styrs även det intelligenta programmeringsbara belysningssystemet (KNX) i huset. Genom den glasade köksdörren med trappa når man enkelt TRÄDGÅRDEN för full uppsyn över lekande barn.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL/BIBLIOTEK: Via vacker svängd oljad ektrappa med blyinfattat högt fönster i trapphuset nås övervåningen och den möblerbara övre hallen/biblioteket. Golvet är nyoljad fiskbensparkett i ek i originalutförande och väggarna vita. Stor platsbyggd vit bokhylla och liten platsbyggd originalbokhylla i ek vid trappen. Via balkongdörr nås möblerbar balkong i soligt läge.

SOVRUM 1: Rymligt master bedroom med fiskbensparkett i oljad bok samt vitmålade väggar. Fyra platsbyggda garderober ger gott om förvaringsutrymmen. Generöst ljus från två stora fönster och en glasad balkongdörr som leder ut till den rymliga kungsbalkongen. Balkongen är möblerbar och har tak. En populär plats att sitta på även när det regnar.

SOVRUM 2: Sovrum med vita väggar och fiskbensparkett i oljad bok. Stor garderob under trapp och stort fönster. Utrymme finns för både säng och arbetshörna.

SOVRUM 3: Sovrum med fiskbensparkett i oljad bok, vita väggar och utgång till kungsbalkongen och stort fönster. Plats finns för säng och skrivbord. Garderob för förvaring.

Passage går mellan sovrum 2 och sovrum 3. I passagen finns gott om förvaring
i form av två linneskåp.

BADRUM: Från passagen nås även det arkitektritade badrummet med specialbyggd inredning. Badrummet är helkaklat med mörkgrått kakel på golv och vitt kakel på väggar, spotlights i tak och ett insynsskyddat fönster ut mot trädgården. Vattenburen golvvärme och extra golvbrunn möjliggör enkel rengöring och obegränsad vattenlek. Handdukshängare med elvärme i vägg samt WC av italiensk design och helgjuten bänk med integrerat handfat i ekologiskt återvunnet plastmaterial (Durat). Den inbyggda duschen har ljus glasmosaik, spotlights, infälld ljudanläggning samt frostad glasdörr. Den stora uppvärmda spegeln på ena väggen med extra belysning skapar rymd. En platsbyggd mindre hylla i glasmosaik bredvid duschen samt två infällda skåp under spegeln ger plats för förvaring.

VINDSVÅNING
Via trappa från övre hall når vi det inredda vindsplanet med gråmålade golv och generöst med ljus från de många takfönstren. Vinden består av två stycken sovrum och två förvaringsutrymmen.

SOVRUM 4: Plats för säng och arbetshörna. Rummet har ett takfönster och ett gavelfönster. Garderob och förvaringsutrymme i kattvind.

SOVRUM 5: Rymligt och trevligt rum med ateljékänsla. Fönster i tre väderstreck ger ljus, oavsett tid på dygnet. Garderob för förvaring och skena för spotlights. Här finns plats för stor säng och arbetsbord alternativt ett trevligt hemmakontor.

KÄLLARPLAN
I anslutning till entrén går trappan ner till källarplanet. Under trappan finns ett förvaringsutrymme och ytterligare ett förråd bredvid. Det finns två ingångar till källarplanet, en grovingång med plats för ytterkläder i direkt anslutning till tvättstuga samt en ingång till allrummet.

ALLRUM/SOVRUM: Isolerat rum som kan användas till ungdomsrum eller gästrum med egen entré. Rummet har ett stort fönster, vita väggar, en sandfärgad fondvägg samt mörkt laminatgolv. Plats finns för säng och arbetsbord eller soffgrupp och TV. Genom passage med vitmålade väggar och klinkergolv i terracotta finner vi

TVÄTTSTUGAN med tvättmaskin, torktumlare, dusch och handfat. Tvättstugan har två fönster, vita väggar samt klinkergolv i terracotta, förvaring för tvättsortering och stor arbetsbänk. Vidare finner vi BASTU i relaxrum med flera fönster. Utrymmet bredvid utgör t ex VINKÄLLARE och sist har vi HOBBYRUM/PANNRUM som kan användas som förråd, pingisrum etc. I rummet finnstvå fönster, arbetsbänk samt bergvärme och extra varmvattenberedare, samt utrymme för förvaring.

TRÄDGÅRD: Via kök eller vardagsrum når man trädgården. Den lummiga naturtomten innebär minimalt med underhåll och utgör en spännande lekplats för de yngre barnen. På tomten finns även en lekstuga och gott om plats för grill, studsmatta och uteplatser. Skiss från Ulriksdals Slottsträdgård på en möjlig solig uteplats finns.

Sammanfattningsvis en stilsäkert renoverad Stora Mossenvilla med tidig funkisarkitektur. Villan genomsyras av funktion och design i en modern och trivsam atmosfär. Ljusa vackra rum där modern design möter originalcharm och funktion. Kök och våtrum är påkostade och genomtänkta. 6 sovrum. Tomten är fritt belägen i sol/skugga, friköpt och ligger i eftersökta kvarter. Genuin villaidyll med citynära läge med endast 10 minuters pendlingsavstånd och närhet till flera bra skolor, grönområden, badplatser och sportanläggningar.
En villa med bra läge och fina materialval, helt enkelt ett hem att trivas i!

Varmt välkommen!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juni 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 56 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Trevlig och lättskött tomt som är skyddad och barnvänlig. Blommar vackert från vår till höst.

Säljarens åtgärdslista återfinns under fliken Dokument.

Husets taxerade yta är 155 kvm boyta samt 70 kvm biyta.
Huset har mätts i samband med energideklaration.
Entréplanet är ca 85 kvm, övre plan ca 80 kvm.
Källaren ca 79 kvm samt den inredda vinden har golvyta på ca 49 kvm.
Både källarplan och golvytan på vinden är angivna som biyta. Vinden är egentligen övrig yta och skall inte inräknas i biyta.

Fastighetsbeteckning

Milan 10

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

46 262 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
El: 12 297 kr
VA: 2 968 kr
Renhållning: 1 978 kr
Försäkring: 9 019 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Fördelningen hushållsel/uppvärming är uppskattad. Till renhållningen tillkomer 1,50 kr för varje kg som slängs

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 384 000 kr, varav byggnadsvärde 1 820 000 kr

Summa pantbrev

5 950 000 kr

Tomt

Areal: 616 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig och lättskött tomt som är skyddad och barnvänlig. Blommar vackert från vår till höst. På tomten finns en jacuzzi där man ogenerat kan njuta av ett bad.

Tomt
Lugn, familjevänlig insynskyddad trädgård med plats för studsmatta, matplats och grillkvällar! Gungor för lek och lekstuga. Terass med blick ut mot trädgården.

På tomten finns ett ett badspa för avkoppling. Förrådshus där man kan förvara gräsklippare, cyklar, verktyg och dyl.

Vacker Rhododendron växer vid kökstrappan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Stora Mossen

Trivsamma Stora Mossen med sitt centrala men ändå skyddade läge i Västerled. Högt och ljust med gott om gröna inslag. Bra skolor på nära håll och daghem likaså. Olika inriktningar såsom tex Bromma Montessori på gångavstånd.Ålstensskolan, Äppelviksskolan och Bromma gymnasium, även dessa på nära håll. Två fina lekparker på gångavstånd - Dragonparken och Galonparken. Eftersökt område med liten omsättning. På behändigt avstånd ligger även Solviksbadet med härlig badstrand och vackra omgivningar samt Drottningholms- och Bromma golf. Sportanläggning Friskis & Svettis nere vid Drottningholsmsvägen. Åkesholvs simhall, med inomhusbassänger. Ridskola och härliga rekreationsområden i bla Judarns naturreservat. Alviks Torg håller med bla tennis, gym och butiker samt restauranger. Kort sagt, ett läge med närhet till "det mesta".

Kommunikation

Citynära med ca 10 minuters pendlingsavstånd med bil och lite drygt det med T-bana eller 12:ans spårvagn.

Närservice

Alviks Torg på gångavstånd med ett flertal småbutiker, banker, tennis och kommunikationer. Alléparken med café och smårestauranger, även det på gångavstånd. Stora Mossens idrottsplats med bollplaner och ishallar på behändigt avstånd.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad