Nockebyvägen 39

Bilder

  • Såld!
  • Höglandsvilla i högt och fritt läge
  • Nu blommar Forsythian
  • Sällskapsyta med härlig rymd
  • Dubbeldörrar in mot sällskapsdel
  • Öppen spis i sällskapsdel

Nockebyvägen 39 , Bromma Höglandet , Stockholm

Stilfull, rymlig och fritt belägen Höglandsvilla anno 1930. Fin originalcharm bevarad i ljusa sällskapsrum, trivsamt kök med altan och 4 sovrum. 3 eldstäder. Närhet till Nockeby torg med butiker, 12:ans spårvagn och Mälarens strand med bad och båtliv. Tomt i skyddat barnvänligt läge. Närhet till bra skolor och grönområden.

234 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
234 kvm
Biarea:
91 kvm
Tomtarea:
770 kvm
Byggår:
1930
Driftskostnad:
3 153 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

234 kvm

Biarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

Högt och fritt belägen 1930-talsvilla i lugn Höglandsidyll med vilsam atmosfär och vy över allmänning. Nockebyvägen 39 bjuder på ett grönskande läge och en inhägnad lättskött tomt med goda solchanser. Synnerligen välbelägen med närhet till såväl Höglandstorget, med förstklassig skola, bio samt småbutiker och 12:an som Mälaren med bad och båtliv. Även Nockeby Torg på nära håll med livsmedelsbutik och flertalet småaffärer. Barnvänliga kvarter med gott om grönområden och bra förskolor. En dröm för barnfamiljen!

Nockebyvägen 39 är rik på inneboende charm och vackra originaldetaljer. Ljuset flödar in från vackert spröjsade fönster. Vackra skjutdörrar mellan rummen och genomgående ekparkett. Öppna spisar i två plan ger fin atmosfär och bidrar till uppvärmning genom sina gjutjärnsinsatser. Härliga uteplatser i bästa SV-läge där solen ligger på från tidig förmiddag och fram till kvällen. Perfekt för trivsamma grillkvällar med middag under bar himmel. Stor altan som trivsamt nås från köket binder samman hus med trädgård. Här sitter man ogenerad och njuter av sol och vacker närmiljö. Huset ligger högt, vilket ger ett härligt fritt läge och ingen insyn i rummen. Huset har även två balkonger på övervåningen.

Unikt för detta hus är det överraskande luftiga vindsplanet med synliga takbjälkar i ryggåstaket och en tilltalande ateljékänsla. Takvinkeln skiljer sig från andra Brommavillor och ger en mycket generös takhöjd. Fint ljus genom gavelfönster samt två takfönster med såväl morgonsol som kvällssol, med andra ord ljus från fyra väderstreck! Våningen har vatten, men är långtgående förberett för att skapa ett badrum genom att avlopp och vatten är framdraget och redo att slutas på, om så önskas. Eldstad i form av gjutjärnskamin, som ger både trivsel och värme. Här skapar man en underbar föräldraavdelning, eller kanske sovrum till tonåringarna?

Källarvåning som för dagen är oinredd med ett stort garage som ger plats åt två bilar. Här kan man med enkelhet skapa ytterligare boyta, om så önskas. Sammanfattningsvis ett mycket välbeläget hus med stor trivsel och varm atmosfär.
En Höglandsvilla med stora kvaliteter och möjligheter att anpassas efter familjens behov.

Varmt välkommen på visning!

TAMBUR - Gott om plats för ytterkläder i kapprum med fönster. Ekgolv.

GÄST-WC - Toalett samt handfat. Klinkergolv och väv på väggar.

INRE HALL - Möblerbar hall med ekparkett. Fönster i norr. Glasad skjutdörr mot sällskapsdel.

SÄLLSKAPSYTA - Vackert rum med härlig rymd. Spröjsade fönster i tre väderstreck gör att ljuset flödar in. De två rummen i fil rymmer sittgrupp och matsalsdel. Här ryms det stora sällskapet. Skjutdörrar skiljer av rummen och öppen spis med brasinsats värmer och ger trivsel. Ekparkett i fiskbensmönster och ljust färgsatta väggar. Vackra fönsterbänkar i kalksten. Fin vy genom fönster över grönska och trivsam närmiljö.

KÖK - Stort härligt kök som även det badar i ljus. Dubbla glasade dörrar leder ut på en väl tilltagen ALTANEN i bästa väderstreck med sol från förmiddag till kväll. Här sitter man gärna och njuter av allt från frukostkaffe till sen middag. Inramningen är fin med bland annat rosor, forsythia, syrén och kaprifol. Doftar ljuvligt sommartid!
Köket ger plats åt ett rejält matbord. Det är även gott om arbetsytor och förvaring tack vare skåp och lådor samt köksö. Vitriner och täckta luckor i vitbets samt bänkskivor i stavbok. Induktionshäll och varmluftsugn av nyare snitt. Kyl/frys, fläkt och diskmaskin. På golvet en ljus plastmatta. Inbyggd halogen i taket. Ett varmt och hemtrevligt kök, husets hjärta.

ÖVERVÅNING

ALLRUM - Via svängd ektrappa nås luftigt allrum på övervåning. Synnerligen vackert trappräcke med originalcharm. Allrummet på övervåningen har dubbla dörrar ut mot balkong i SV. Plats för TV-hörna eller kanske arbetsrum. Öppen spis med insats för värme och trivsel. Ekgolv och fönster i två väderstreck med härlig vy.

SOVRUM 1 - Ljust gavelrum med utgång till liten balkong samt fönster i norr mot allmänning. Ekgolv. Rummet kan, om man så önskar, med enkelhet få en praktisk sovalkov genom att man öppnar vägg mot intilliggande garderob.

PASSAGE - Handfat samt djup garderob återfinns i passage mellan sovrum 1 och 2.

SOVRUM 2 - Stort ljust rum med plats för dubbelsäng. Ekgolv. Fönster i två väderstreck. Inbyggd garderob.

SOVRUM 3 - Även detta ett ljust gavelrum med fin vy utan insyn. Fönster i såväl öster som söder. Ekgolv. Plats för dubbelsäng. Garderobsvägg med skjutdörrar.

BADRUM - Helkaklat i ljusgrå ton med matt mosaik på väggar och golv. Vattenburen golvvärme. Bubbelfunktion i inbyggt badkar. Handfat i vit kommod med förvaring. WC. Fönster.

VINDSVÅNING

ALLRUM - Unikt luftig vindsvåning med högt till tak och fönster i fyra väderstreck. Rummet används för dagen som ett arbetsrum, men kan bli till två sovrum med duschrum och WC, med relativ enkelhet. Avlopp och vatten är framdraget. Gjutjärnskamin. Vattenho integrerat i ekskiva. Furugolv. Ett rum att inreda efter behov.

KÄLLARVÅNING

Källaren är oinredd och erbjuder möjlighet att skapa såväl ytterligare sovytor som SPA eller tonårsdel. TVÄTTSTUGA med tvättmaskin samt torktumlare av nyare snitt. Ho för handtvätt samt arbetsbänk och förvaring. Gott om förvaring i FÖRRÅDSRUM och PANNRUM för bergvärmeanläggning och varmvattenberedare. MAT - och VINKÄLLARE erbjuder bra med förvaringsmöjligheter till en medelkall temperatur. Stort GARAGE ger plats åt två bilar samt förvaring. Ytterligare parkeringsplats på grusad uppfart på tomten. Här ryms 2-3 bilar utan problem. Garageingången är en praktisk grovingång och perfekt även för barnvagnen eller cyklar. Här hoppar man praktiskt ur leriga stövlar eller torkar smutsiga hundtassar.

Nockebyvägen 39 är ett hus med många inneboende kvaliteter och som ger tillfälle för egna färg och materialval när man väljer att ytskiktsrenovera eller kanske inreda ytterligare ytor.
Ett hus som kan växa med familjens behov!

Varmt välkommen till Nockebyvägen 39!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1930

Uppvärmning

Bergvärme 2009

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 april 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 46 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vacker smidesgrind samt granittrappa leder upp mot entré där stensättning av Ölandssten ger ett trivsamt första intryck. Den friköpta tomten är inhägnad och lättskött med stor trädäckad uteplats i SV, vilken ger gott om tillfälle för sol. Den binder, via trappa, ihop tomt med hus på ett trevligt sätt.
Tomten blommar vackert från vår till höst genom bland annat, rosor, hortensia, fruktträd och perenner samt kaprifol, klematis, klängrosor kring altanspeljér. En barnvänlig tomt som är varierad och trevlig.

Huset har en gedigen underhållsfri tegelfasad som med enkelhet kan slammas eller putsas, för att återskapa ett mer klassiskt utseende.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA LIGGER UNDER DOKUMENT.

Hustes taxerade yta är 160 kvm boyta samt 62 kvm biyta.
Vid uppmätning i samband med energideklaration hade huset följande ytor:
Boyta entreplan: 99 kvm
Boyta övre plan: 91 kvm
Yta på vinden exkl.kattvindar: 54 kvm ( hela denna yta är upptagen som boyta i presentationen).
Biyta i källarplan: 91 kvm

Fastighetsbeteckning

Rubriken 1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 838 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 17 000 kr
El: 7 785 kr
VA: 2 550 kr
Renhållning: 2 207 kr
Sotning: 473 kr
Försäkring: 7 823 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 083 000 kr, varav byggnadsvärde 2 083 000 kr

Summa pantbrev

1 700 000 kr

Tomt

Areal: 770 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Höglandet

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköp av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin. Vid Höglandstorget ligger trevligt Café, Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan och biograf. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg, som nås på några minuters gångväg, erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte