Moravägen 19

Bilder

  • Såld!
  • Vacker Nockebyvilla i högt fritt SV-läge

Moravägen 19 , Bromma Nockeby , Stockholm

Klassiskt vacker Nockebyvilla om 319 kvm med underbar SV-vänd barnvänlig tomt. Välhållen och smakfull med luftiga sällskapsytor och 5-6 sovrum. Ogenerade uteplatser med sol från morgon till kväll. Välbelägen med närhet till såväl Nockeby torg med 12:an och butiker, som bra skolor och Mälaren med bad och båtliv.

226 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
226 kvm
Biarea:
93 kvm
Tomtarea:
616 kvm
Byggår:
1930
Driftskostnad:
3 284 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

226 kvm

Biarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Tilltalande Nockebyidyll där lugna kvarter och 1930-talsvillor på rad skapar en vilsam och vacker atmosfär. Moravägen 19 bjuder på ett soligt SV-läge och ljusa insynsfria sällskapsytor. Underbar ogenerad och inhägnad tomt i bästa väderstreck ramar trivsamt in huset. Läget känns fritt och luftigt där det är långt till närmaste granne i SV. Barnvänligt läge med närhet till mycket bl.a eftersökta Höglandsskolan och ett flertal dagis. Grönområden, lekplatser och några stenkast ner till stranden, "badrocksavstånd", ger hög trivselfaktor och en smidig vardag. Ett välhållet och påkostat hus med stilfull inramning och ett stort antal vackra originaldetaljer som skapar den karaktäristiska Brommakänslan. Ett boende som fyller den stora familjens behov. Vinden är inredd och bjuder på två ljusa rum med "små takaltaner". Även källaren erbjuder möjlighet till sovrum, detta med egen ingång. Sammantaget upp till 6 sovrum, om behov finns.

Charmig villa med stor trivsel som är genomgående mycket välhållen. Bergvärme ger låga driftskostnader. Löpande renoveringar är utförda genom åren och man har, bland annat, byggt till den trivsamma altanen, ett tilltalande extrarum sommartid med vikarmsmarkis, infravärme och halogenbelysning. Den skyddade vackert anlagda friköpta tomten binds samman med hus genom trappa som via altan leder in i sällskapsytan. Här kan man ha altandörren på vid gavel den varma årstiden och låta barn och husdjur tryggt leka på tomten. Källarvåningen har även den renoverats under de senaste åren och här har man skapat boyta med vattenburen golvvärme. Listan över utförda renoveringar är lång, läs vidare i säljarens åtgärdslista.
Ett drömhus med allt det man söker när man letar efter ett stilfullt och harmoniskt villaboende.
Välkommen till Moravägen 19!

HALL - Välkomnande och ljus entréhall med gott om plats för ytterkläder på hatthylla. Ett ljust naturstensgolv med värme från elslingor möter en varmt färgsatt fondtapet. Hallen är möblerbar. Inbyggd dimbar halogen i tak ger fin ljusåtergivning.

GÄSTWC - I entréhallen finns en praktisk toalett. Helkaklad i vitt med mönstersättning. WC samt handfat. Golvslingor från el.

KÖK - Ett mycket ljust och luftigt kök som rymmer den stora familjen runt bordet. Fönster i två väderstreck och dimbar inbyggd halogen ger fin ljusåtergivning. Vackert fiskbensmönstret ekgolv och snickerier från Kvänum i varm ljusbeige ton med bänkskivor i ek som matchar golvet. Köket har en varm och hemtrevlig atmosfär. Mycket gott om såväl förvaring som arbetsytor i köket. Integrerade kyl samt frys och diskmaskin. Exklusiv spis i rostfritt från Ilve samt fläktkåpa som matchar. Fristående bänk i ek ger praktisk avlastningsyta. Matbordet vid fönster ger plats för många. Ett kök med en varm och trivsam atmosfär!

MATSAL - Ett ljust rum med fin vy ut mot generös altan och vidare mot den grönskande tomten. Ekgolv i fiskbensmönster och väggar i vitt. Inbyggda halogenspotlights som man dimmar efter behov ger rummet karaktär och rymd. Platsbyggd bokhylla samt skåp som rymmer mycket. Plats för det stora sällskapet runt bordet. Ett stilfullt rum som lämpar sig väl för både representation och familjemiddagar med nära och kära.

ALTAN - Via dubbla altandörrar når man den stora altanen. Perfekt plats för sköna grillmiddagar i ogenerat vackert läge. Plats för såväl matplats som solsäng. Eldriven vikarmsmarkis skyddar när solen är som varmast och infravärme förlänger säsongen. Även här dimbar inbyggd halogen vilket ger en trivsam ljussättning såväl inifrån matsalen kvällstid som vid sena grillkvällar i augusti. Smidesräcke ramar in och rejäl trappa leder ner på tomten.

SÄLLSKAPSRUM - Rymligt rum med fönster i två väderstreck, varav det ena är blyinfattat. Gott om plats för generös sittgrupp. Ekparkett på golv och ljusa väggar. Vacker hörnställd öppen spis med originalsmyckning. Glasad dörr avskiljer mot hall.

ÖVERVÅNING

ALLRUM - Via ektrappa nås det vackra allrummet på övre plan. Ett fantastiskt vävspänt tak med originalmålningar ger rummet en härlig karaktär. Ljusinsläpp från nordväst, ekgolv och ljusa väggar. Plats för TV-hörna eller dylikt.

SOVRUM 1 - Generöst och rymligt gavelrum med utgång till den stora balkongen i SV med liten sjöglimt den avlövade tiden. Perfekt för den som uppskattar att sitta och njuta av solen och idealiskt för att kunna vädra sängkläder. Markis som skyddar mot södersolen. Sovrummet rymmer med lätthet dubbelsängen samt ytterligare möblemang. Furugolv och ljusa väggar med fondvägg i rosa ton. Generös klädkammare med charmigt fönster för dagsljus.

SOVRUM 2 - Ytterligare ett rymligt sovrum med utgång till den stora balkongen i SV. Markis som skyddar mot solen när den är som varmast. Furugolv och ljus färgsättning. Gott om plats för förvaring i garderobsvägg. Gavelläge med fönster i två väderstreck ger ett mycket ljust och trivsamt rum.

SOVRUM 3 - Även här fönster i två väderstreck. Trägolv och ljusa väggar. Plats för säng och arbetsplats.

BADRUM - Helkaklat badrum i vitt och blått med golvvärme från el. Badkar, dusch, wc samt dubbla handfat i kommod.

VINDSVÅNING

SOVRUM 4 - Bra rum med ljus från takfönster och gavelfönster i tre väderstreck. Fönstret i SV är öppningsbart och ger känslan av fransk balkong eller liten takaltan. Rummet rymmer säng samt arbetsplats. Platsbyggd förvaring i skåp. Heltäckande matta på golv och tapet samt vita väggar. Gott om förvaringsmöjligheter i kattvindar.

SOVRUM 5 - Generöst rum som även det har ljusinkast från två väderstreck. Det stora SV-fönstret, som viks ner till liten takaltan, erbjuder milsvid vy. Här ser man ända bort till Ekerös skidbacke! Rummet rymmer dubbelsäng samt arbetsplats m.m. Gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ekparkett samt ljusa väggar. Ett tilltalande rum med eget handfat.

TOALETT - På vinden finns även en WC samt handfat.

KÄLLARPLAN

Från entréhallen leder vitmålad belyst trappa mer till den inredda källarvåningen. Förvaring på platsbyggda hyllor.

NEDRE HALL - Möblerbar nedre hall med klinkergolv i gråsvart ton. Golvvärme som är vattenburen. Vitmålade väggar.

ALLRUM/SOVRUM 6 - Rymligt allrum perfekt som tonårsrum med egen ingång via källarentré. Gott om plats för såväl soffor som säng. Enhetlig mörkgrå klinkerplatta med vattenburen golvvärme samt vita väggar.

FÖRRÅD - Praktisk förvaring i förråd med hyllor.

TVÄTTSTUGA - Tvättstuga med klinkergolv. Här finns tvättmaskin samt tumlare. Ho samt arbetsyta för klädvård. Förvaring i skåp och lådor.

BASTU & DUSCH - Här återfinns relaxavdelning med bastu och dusch.

KÄLLARENTRÈ - Praktisk grovingång från bilnedfarten. Här finns dubbla garderober och gott och plats för ytterkläder. Klinkergolv och ljus färgsättning. Idealisk ingång för smutsiga stövlar och våta hundtassar.

GARAGE - Rejält garage med plats för förvaring.

MATKÄLLARE - Under trappen finns plats för förvaring på hyllsystem.

Sammanfattningsvis ett stilfullt hus med påkostade och smakfulla materialval. En drömvilla för den kräsna familjen som ställer krav på sitt boende.
Varmt välkommen på visning!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1930

Uppvärmning

Bergvärme 2009, samt visa eluppvärmda ytor

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 mars 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 52 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Lugnt belägen på idylliska Moravägen, mitt i Nockebys masrike. Vackert anlagd tomt som planades ut och där gräsmattan nyanlades för 10 år sedan. Tomten grönskar fint och blommar vackert från buskar och perenner från vår till höst. Här finns ytterligare odlingsmöjligheter för den som har intresse. Det soliga väderstrecket gör att det växer så det "knakar".

Markiser i SV där vikarmsmarkis över altan i entréplan är motordriven och de övre markiserna mot sovrum är manuella.

Vacker smidesgrind och häck samt staket ramar in tomten. Rhododendron, och andra vackra växter tillför grönska. Svartvinbärsbuskar håller med bär till pajen. På tomten finns plats för två bilar. Garage som endast används som förvaringsutrymme av nuvarande ägare. Fri parkering på gatan.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:
-95 smidesstaket
-95 Tätning av skorsten
-97 badrum, helrenovering
-98 dusch i källaren, nytt avlopp, tvättstuga, rördragning i källarplan
-99 takfönster arbetsrum vind + isolering, tapetsering
-01/-02 Kvänum kök
-02 ombyggnad kök samt halltak
-02 dränering av nordvästra hörnet på huset (osäker på exakt årtal)
-04 ny altandörr, fönsterluckor målade
-04 glasparti altan
-05 utbyggnad altanterrass, nytt fönsterparti matsal, upptagning balkongdörr övervåning
-05 utplaning tomt, ny gräsmatta
- 05 förlängning av balkong
-07 matsalstak, väggar, el matsal, sovrum på vinden, nytt takfönster sovrum vinden, ekparkett.
-07 vardagsrumstak
-09 installation bergvärme
-09 källaren, sprängning källarum. golvvärme, klinkers
-10 målning tapetsering 2 sovrum + övre hall
-12 ny puts södra fasaden
-12 fiber indraget i huset

På vindsplanet är övre hall samt wc uppvärmt med elelement.
Dessutom eluppvärmda golv i hall, gäst-wc samt badrum
Köket har ingen micro.
Fastighetens nya taxeringsvärde är föreslaget till: 7.906.000 kr.
Husets taxerade yta är 190 kvm boyta samt 77 kvm biyta.
Husets faktiska yta är enl. uppmätning i samband med energideklartionen 226 kvm boyta samt 93 kvm biyta. Dessa faktiska ytor är angivna i objektbeskrivningen.

Fastighetsbeteckning

Giraffen 13

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

39 416 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 000 kr
El: 6 729 kr
VA: 2 548 kr
Renhållning: 1 721 kr
Sotning: 1 394 kr
Försäkring: 9 024 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Sotning sker vart 4:e år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

7 732 000 kr, varav byggnadsvärde 2 823 000 kr

Summa pantbrev

1 595 000 kr

Tomt

Areal: 616 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Nockeby

Vackra Nockeby med sitt Mälarnära läge och pampiga villor med stilfull 20- och 30-talscharm. Bebyggelsen i Nockeby startade i slutet av 20-talet i takt med att 12:ans spårvagn började anläggas. De första byggnaderna kring Nockeby Torg stod klara i början på 1930. Som Nockebybo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Flera golfbanor på Drottningholm, Ekerö samt Färingsö för den som är intresserad.
Bra skolor i området, Höglandsskolan samt Olovslundsskolan, samt ett flertal förskolor. Båthamn med charmig sommarrestaurang på trevligt promenadavstånd. Ett lugnt inbott område, genuin villaidyll.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplatser här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Nockeby Torg är en mycket trevlig knytpunkt med ett stort utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, Café/bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Karta

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte