Snäckvägen 14

Bilder

Accepterat Pris

17 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Snäckvägen 14 , Bromma Äppelviken , Stockholm

EXKLUSIVT DRÖMBOENDE BAKOM DISKRET FASAD - GEDIGET TOPPRENOVERAD UNDER 2018...

På en av Brommas mest eftersökta adresser, i soligt S/V-läge med bekvämt gångavstånd ner till Mälaren och Alviks Torg, ligger denna smakfullt topprenoverade villa anno 1918. Här har man med varsam hand förenat stilfulla, påkostade och tidlösa materialval med befintlig byggårscharm. Genomgående stilsäkert renoverat till allra bästa skick, vilket ger ett bekymmersfritt boende och en unik möjlighet att bara flytta rakt in. Bland annat exklusivt Kvänumkök och hela 5 påkostade våtrum, varav ett med SPA-känsla. Ett perfekt tillfälle för den kräsne med högt ställda krav på sitt boende!

Snäckvägen 14 ligger skyddat och väl inbäddat i den vackraste av Äppelvikskvarter. Stor friköpt tomt om hela 1.038 kvm. Barnvänlig idyll som är helt bedårande med vackra Brommavillor av olika karaktär, samtliga påkostade och byggda runt sekelskiftet. Trädgårdarna ramar trivsamt in och skapar ogenerade tomter med plats för sköna stunder i solen samt skyddad lekplats för barnen. Det soliga sydvästläget gör att tomt och hus badar i sol från morgon till kväll. Lättskött plan gräsmatta och generös grusad bilinfart. Buskar och perenner blommar vackert från vår till höst och för den odlingsintresserade är förutsättningarna optimala för att ytterligare odla.
Villan är diskret och överraskande stor när man kommer närmare. Entréplan med luftigt Kvänumkök av högsta kvalitet, sällskapsyta med rymd och fint ljus samt utgång till altan, möblerbar entréhall samt gäst-WC. Genomgående nylagda massiva trägolv med vattenburen golvvärme. Övre plan rymmer tre bra sovrum samt två våtrum av hög klass. Master bedrooms med ett generöst badrum en suite är unikt, en vardagslyx utöver det vanliga!
Nedre plan med två sovrum, varav det ena med egen ingång och fullt utrustat med kök och våtrum för möjlighet att enkelt dela av till uthyrningsdel. Badrum med SPA-känsla och härlig bastu som rymmer hela familjen. Tvättstugedel samt gott om förvaringsmöjligheter.
Sammantaget ett mycket tilltalande boende i eftersökt läge. En unik möjlighet att förvärva ett bekymmersfritt boende av högsta klass med alla kvaliteter man kan önska sig av ett villaboende.

Välkommen på visning önskar Håkan Jansson.
Huset kommer visas på privata visningar så vänligen ring mäklaren på 0708141212 för tidsbokad visning.

159 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
159 kvm
Biarea:
84 kvm
Tomtarea:
1 038 kvm
Byggår:
1918
Driftskostnad:
4 378 kr/månad
Accepterat Pris:
17 900 000 kr

Mer information

Visningar

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

159 kvm

Biarea

84 kvm

Rumsbeskrivning

Vackert belägen villa anno 1918, med unik charm och ett av Västerleds bästa lägen. Insynsfri tomt inbäddad i bedårande Äppelviksidyll, en bit ifrån störande allfartsvägar, vilket ger en lugn och harmonisk atmosfär. Unikt tillfälle för den som vill förvärva en liten lantlig oas endast en bro från Stockholms City. Endast några få minuters gångväg till 12:an, butiker och konditorier. Även Alviks Torg med T-bana, tvärbana och fullt butiksutbud ligger på gångavstånd. Dessutom lockar Mälaren med bad- och båtliv, underbara promenadslingor utmed vattnet, ett par stenkast bort.
Ett eftersökt läge i kvarter med mycket, mycket låg omsättning. Här trivs man och bor länge!
Välkommen in...

TAMBUR - Insteg på vackert kalkstensgolv med vattenburen värme. Golvvärmen är gemensam för merparten av husets alla rum och ger fin komfort.

GÄST-WC - Från hallen nås gästtoalett med handfat, wc och fönster för dagsljus och vädring. På golvet ett vackert klinkergolv med marrakechmönster.

HALL - Entréhall möblerbar och rik på originalcharm. Garderober som rymmer ytterkläder. Trappa mot övervåning med fina byggårsdetaljer. Ljus färgsättning, vilket är gemensamt husets alla rum samt vackert nylagt massivt stavlagt vitbetsat ekgolv i fiskbensmönster. Golvet är enhetligt på hela entréplan.

KÖK - Ljust och luftigt Kvänumkök med generösa ytor för förstklassig matlagning. Gott om förvaring och bra arbetsytor på vackra naturstensbänkskivor. Snickerier i vitt med profil samt smakfulla handtag med lädergrepp. Exklusiva vitvaror i rostfritt. Vacker vy från fönster i två väderstreck mot trädgård och i fonden, pampiga grannvillor. Massivt ekgolv i fiskben och ljusa väggar.

SÄLLSKAPSYTA - I halvöppen planlösning med kök ligger den generösa sällskapsdelen. Två vackra rum i fil där glasade pardörrar smakfullt delar av rummen. Här ryms såväl matsalsdel med plats för många sittande gäster samt ett vardagsrum där platsbyggd bokhylla och spröjsade fönsterväggar i två väderstreck bjuder in till ett bedårande rum. Gott om plats för soffgruppen samt ytterligare möblemang. Vackra rum med fint ljusflöde från flera väderstreck. Eldstad i kakelugn med tidstypisk charm. Det vackra ekgolvet och den ljusa färgsättningen ger en bra bas att möblera mot.
Glasad dörr mot altanen som bjuder på eftermiddags- och kvällssol. Här binder man samman hus med trädgård på ett trevligt sätt genom trappa ner mot tomten.

Genomgående vacker vy genom husets spröjsade fönster mot underbar grönska och stiliga grannvillor på håll. Huset är generellt fritt från insyn genom det generösa avståndet mellan husen.

ÖVERVÅNING

ÖVRE HALL - Ljus övre hall som nås via vacker ektrappa med bröstpanel som inramning. Fint ljus från fönster i såväl trapphus som i hallen. Nylagt enhetligt massivt ekgolv med breda tiljor, vattenburen golvvärme och ljust färgsatta väggar på övre plan. Dimbara ledspotlights i tak, I övre hall ryms till exempel en arbetsplats eller kanske en bibliotekshörna.

SOVRUM 1 - Trevligt sovrum med trägolv och ljus färgsättning. Eldstad ger rummet det lilla extra. Fint ljus från generösa fönster utan insyn. Gott om plats för såväl säng som arbetsplats och förvaring.

SOVRUM 2 - Ljust och vackert Master bedroom med ett underbart bad- och duschrum en suite bakom dubbla skjutdörrar. Ett unikt tillfälle för den som söker "det lilla extra". Marrakechmönstrad golvklinkers med vattenburen golvvärme som smakfullt möter ekgolvet i sovrummet. Designerbadkar och dusch bakom glasade väggar, vägghängd wc samt stilfull kommod med carrerratopp och gott om förvaring.

Sovrummet rymmer dubbelsäng, lättare möblemang samt gott om förvaring i garderobsvägg. Generöst fönster ut mot trädgård i söder. Breda ektiljor på golv och ljus färgsättning. Dimbara ledspotlights i tak i såväl sovrum som våtrum.

PASSAGE - I passage mellan sovrummen återfinns fönstervägg samt glasad dörr mot vädringsaltan i väster. Här finns även förvaring och trappa mot vind samt duschrum.

DUSCHRUM - Ljust duschrum med marrakechklinker på golv. Grå kakel på vägg samt i dusch. Handfat samt vägghängd WC.

VINDSPLAN - Förrådsvind.

KÄLLARPLAN

NEDRE HALL/TVÄTTSTUGA - Arbetsbänk med ho samt bra yta för klädvård samt tvättpelare bakom draperi. På golvet en heltäckande sisalmatta i beige ton med golvvärme. Genomgående ljusa väggar på detta plan. Dimbara ledspotlights i taket.

BADRUM/BASTU - Påkostad våtrumsdel med SPA-känsla. Bastu av högsta klass, vägghängd wc, kommod med förvaring och dubbla handfat samt dusch bakom glasväggar. Beige färgsättning på klinkers både på golv och vägg. Ledbelysning i tak. Golvvärme från vattenslingor.

SOVRUM 4/TONÅRSRUM - Generöst rum med gott om plats för såväl säng som soffhörna. Gott om förvaring i garderobsvägg. Ekgolv och golvvärme från vattenburet system. Källarfönster i två väderstreck.

SOVRUM 5/UTHYRNINGSDEL - Självförsörjande lägenhet med egen ingång. Kök, påkostat våtrum med dusch samt plats för säng och sitthörna. Sisalmatta på golv med golvvärme. Ledspotlights i tak. Källarfönster.

DUSCHRUM - Stilfullt duschrum med vägghängd wc, handfat och led i taket. Golvvärme.

PANNRUM - Bergvärmeanläggning i förråd.

Ett synnerligen charmerande hus rikt på inneboende värme och atmosfär Renoverat under 2018 till toppskick med fokus på såväl bekväm vardag som representativt boende.
Välkommen till Snäckvägen 14!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med inredd källare

Byggnadsår

1918 ombyggt 1973

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 september 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betongsten/natursten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Plan och friköpt tomt om hela 1.038 kvm som är plan och inbjudande. Lättskött och välhållen med knotiga äppelträd, perenner och häckar som effektivt skyddar mot såväl granne som lugna och sparsamt trafikerade Snäckvägen. Solen letar sig ner från morgon till kväll, optimalt för den som är odlingsintresserad.
En underbar och lugn idyll med vacker inramning.

SÄLJARENS ÅTGÄRDSLISTA:

Vind:
Bytt ut gammal isolering
Tilläggsisolering golv
Nytt spångolv

Övervåning:
Bytt ut gammal isolering golv
Tilläggsisolerat golv, väggar
Ny el
Nytt Stort badrum, Burlington, Paxfläkt, handduktstork, el golvvärme
Vattenburen golvvärme
Nytt Golv Ek
Nya ytskikt
WC med Dusch, el golvvärme, Paxfläkt
Platsbyggds garderober
Alla fönster målade på insida

Entréplan:
Bytt ut all gammal isolering
Tilläggsisolerat, golv, väggar
Nytt kök Kvänum,
Monterat ner kakelugn renoverat monterat upp
Ny vattenburen golvvärme
Genomgående ny fiskbensparkett vitpigmenterad hårdvax
Alla ytskikt
Platsbyggd bokhylla
Renoverad gäst WC, el golvvärme
Ny entrédörr försedd med Yale Doorman
Alla fönster målade på insida

Källare:
Urgrävd, makadam singel isolering, ny platta
Vattenburen golvvärme
Nytt Badrum med Bastu i anslutning, el golvvärme
Tvättstuga med TT, TM, Torkskåp
Nya fönster
Paxfläkt kallförråd

Uthyrningsdel med egen ingång:
Nytt badrum, el golvvärme
Nytt kök
Nya ytskikt
Ny el
Vattenburen golvvärme
Nya fönster
Ny Ytterdörr

Stora rummet i källarplan:
Nya fönster
Alla ytskikt
Nya Garderober

VVS:
Alla stammar bytta på insidan fram till husliv

El:
Ny el i huset, ny central.

Husets taxerade yta är 147 kvm boyta samt 81 kvm biyta.
Vid en faktisk uppmätning har huset 159 kvm boyta samt 84 kvm biyta
fördelat enligt nedan:
Entréplan 83.8 kvm boyta
Övre plan 74.8 kvm boyta
Källarplan 84.3 kvm biyta

Säljaren förvärvade fastigheten 2017 och fick då nedanstående information om tidigare renoveringar/åtgärder :

- 1973-1974. Fastigheten byggs ut samtliga plan - vardagsrum på entréplan, sovrum på övre plan.
- 2002. Bergvärme installeras.
- 2012. Fasaden målas.
- 2013. Taket läggs om

Fastighetsbeteckning

Biskötaren 12

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

52 536 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 000 kr
El: 12 000 kr
VA: 3 636 kr
Renhållning: 3 100 kr
Försäkring: 13 800 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Fördelningen mellan uppvärmning och hushållsel är uppskattad. Sotning sker endast vart 4:e år. Fastighetsavgiften tillkommer och är inte medräknad här.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

13 109 000 kr, varav byggnadsvärde 4 309 000 kr

Summa pantbrev

13 900 000 kr

Tomt

Areal: 1 038 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Om området

Bromma Äppelviken

Äppelviken är den första trädgårdsstaden som byggdes på stadens mark i Västerort, den andra trädgårdsstaden i Stockholm efter Gamla Enskede. Stadsdelen består idag av en varierad villabebyggelse i grönskande trädgårdar. Längs Alviksvägen där spårvagnen går finns lägre tvåvåningshus med butikslokaler i bottenvåningarna. Stadsdelen har fått sitt namn efter torpet Äppelviken. Torpet utvecklades sedermera till en gård och manbyggnaden ligger kvar på Äppelviksvägen 31. Vid vattnet ligger ett antal äldre hus som från början uppfördes som sommar villor i början av 1900 - talet.

1914 togs en ny pontonbro mellan Kungsholmen och Traneberg i bruk och detta gjorde området mer attraktivt. De första tomterna började bebyggas redan 1913. Många av villorna ritades av stadens egna arkitekter vid lantegendomsnämden, Gustav Pettersson och Edvin Engström. Villorna har ofta en måttfull nationalromantisk stil. Den fortsatta utbyggnaden av Äppelviken i områdets västra del gjordes efter en del planändringar, vilket resulterade i en större enhetlighet och 1920-talsklassicismens formspråk blev nu tydligt.

Idag är Äppelviken en idyll med trivsam blandning av villor och mindre flerfamiljshus. Lugnt och trivsamt med närhet till Mälarens strand, butiker, caféer m.m. Bra skolor och dagis. Närhet till City men ändå tillräckligt långt ifrån för att förmedla avkoppling och harmoni.

Kommunikation

Från Alvik är kommunikationen god. Här finns T-banans gröna linje som tar dig snabbt till Stockholms city samt anslutning till Nockebybanan (12:an) och Tvärbanan som tar dig till Essingeöarna, Gröndal, Liljeholmen samt Globen söder ut. Åt norr går tvärbanan förbi både Sundbybergs Centrum samt Solna och Mall of Scandinavia. Även ett flertal busslinjer utgår från Alviks Torg, bl.a. linje 110 mot Bromma, 112 mot Spånga, 114 genom Minneberg/Traneberg samt 124 mot Abrahamsberg. Med cykel tar du dig enkelt och smidigt i de flesta riktningar genom utmärkta cykel- och promenadvägar. Från Alvik har man även Bromma flygplats inom ett behagligt avstånd.

Närservice

Vid Alviks Torg finns det ett stort serviceutbud med mataffär ICA, butiker, restauranger, bibliotek, banker, post samt flera friskvårdscenter (Salkhallen, SATS, World Class och Nexus STHLM(Crossfit).
Solviksbadet med sandstrand och ett flertal naturbad finns i närområdet. Tennisbanor och upplyst motionsspår om 1,8 km likaså. Stora Mossens idrottsplats bjuder på konstgräsplaner, ishallar och friidrott samt ett av flera caféer i området. Drottningholmsparken och Judarnskogen utgör underbara rekreationsområden och Ålstensbryggan håller med trevlig sommarrestaurang. Bromma Blocks välsorterade galleria är ett alternativ för shopping, när man inte vill åka in till City. Här finns ett mycket stort utbud av såväl småbutiker som de stora kedjorna.

Parkering

Boendeparkering i området.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad