Thaliavägen 36

Bilder

Utgångspris

11 900 000 kr

Bevaka slutpriset

Thaliavägen 36 , Bromma Höglandet , Stockholm

336 KVM TILLTALANDE HÖGLANDSVILLA MED INOMHUSPOOL - Generös familjevilla om tot. 336 kvm med mycket hög trivselfaktor. Livsstilsboende med eget poolrum och SPA i souterrängplan. Genomgående ljusa vackra rum med generösa sällskapsytor och inte mindre än tre eldstäder, varav en kakelugn med anor. Generösa uteplatser som bla nås från det trivsamma köket.
Övervåning med allrum och tre bra sovrum. Smakfullt renoverat badrum.
Vindsvåningen är ljus och inbjudande med fönster i tre väderstreck. Plats för generöst sovrum, arbetshörna samt allyta med vindscharm.
Källarvåning som delvis ligger i soutteräng bjuder förutom poolrummet med bastu och relax även dubbla toaletter samt dusch. Gästrum och gott om förvaring.

En härlig Höglandsvilla med kort gångväg till såväl Nockeby Torg med stort utbud av butiker och närservice som Höglandstorget med skola, förskola, bio och småbutiker.
12:ans spårvagn tuffar diskret förbi huset och minner om närheten till City med ca 20 minuter pendelavstånd.

En charmig villa anno 1929 med hög trivselfaktor och varm karaktär!
Välkommen på visning av Thaliavägen 36 önskar Håkan Jansson HusmanHagberg

259 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
259 kvm
Biarea:
77 kvm
Tomtarea:
757 kvm
Byggår:
1929
Driftskostnad:
5 155 kr/månad
Utgångspris:
11 900 000 kr

Mer information

Budgivning pågår

Högsta bud: 12 450 000 kr

Säljaren, i överenskommelse med mäklaren, väljer på vilket sätt budgivningen ska presenteras på nätet.

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 - 6 sovrum

Boarea

259 kvm

Biarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

Den skyddade och sparsamt trafikerade Thaliavägen bjuder på härlig villaidyll och en barnvänlig miljö. Grönskande tomt med klassiskt 1920-talshus där alla ytor nås av solen från flera väderstreck. Välbeläget på eftersökt adress med ljusa härliga rum och ogenerad tomt med perenner som blommar vackert från vår till höst. "Trofast", 12:ans spårvagn tuffar diskret förbi och slingrar sig vidare genom Västerleds villaidyll.

Som sagt, en charmerande 20-talsvilla som hälsar dig varmt välkommen hem...

INTERIÖR

HALL - Insteg på praktiskt och vackert naturstensgolv. Plats för ytterkläder i nisch med blyinfattat fönster.

GÄST-WC - Gästtoalett med enhetligt naturstensgolv med vattenburen värme samt blyinfattat fönster även här. Vägghängd WC samt handfat.

INRE HALL - Generös och välkomnande hall med vacker stavlagd ekparkett i fiskbensmönster. Möblerbar och ljus med fönster som ger fint ljusinsläpp. Elementskydd.

SÄLLSKAPSYTA - Vackra dubbeldörrar öppnar upp mot sällskapsytan, och två luftiga rum i fil. Stora glasade ytor i tre väderstreck gör att rummen badar i ljus och trivsamt släpper in omgivande grönska. Härlig rymd i rummen som delas av med skjutdörrar med spegel. Här ryms både sittgruppen och matsalsdel för det stora sällskapet, om man så önskar. Stavlagda massiva ekgolv. Eldstad med insats samt kakelugn tillför rummen det lilla extra. Ljust målade väggar utgör en tacksam bas att möblera mot. Fint blickfång från de glasade ytorna ut mot altan och tomt.

KÖK - Kök med härlig storlek och fint ljus. Mycket rymligt med gott om arbetsytor samt goda förvaringsmöjligheter. Ett stort matbord ryms, som lätt kan förlängas om man vill duka långbord. Det fullt utrustade köket har fönster i två väderstreck med dubbla dörrar ut mot generös uteplats. Ekgolv och vita väggar.

ALTAN - Från köket leder glasade dubbeldörrar ut mot generös altan med trappa ner till tomten. Klinkerlagd, där det för dagen pågår en försäkringsskada med förbättringsarbete som följd. Altanen ger plats åt såväl loungemöbel som matbord för grillfesten, om man så vill.

ÖVERVÅNING

ALLRUM - Via svängd trätrappa nås ett ljust och väl tilltaget allrum med ekparkett och eldstad med gjutjärnsinsats. Fönster ut mot tomt och fin grönska. Plats för soffa och TV-möbel, om man så vill.

SOVRUM 1 - Sovrum med plats för säng och datahörna. Vitmålat trägolv och ljusa väggar med fondtapet. Fönster i två väderstreck. Utgång till ALTAN med vy över tomt och vidare.

SOVRUM 2 - Generöst Master bedroom - Här ryms dubbelsäng samt ytterligare sovrumsmöbel. Målat trägolv och ljusa väggar. Inbyggda garderober med skjutdörrar. Fönster i två väderstreck.

SOVRUM 3 - Rymligt sovrum med plats för säng samt arbetsplats. Trägolv och ljusa väggar. Fönster i två väderstreck med fin vy över tomten och omgivande villakvarter.

VÅTRUM - Väl tilltaget och smakfullt renoverat badrum. Helkaklat i vitt med grå klinkerplatta på golv samt i duschutrymme. Golvvärme från elslinga ger härlig komfort. Handfat i vit kommod med förvaringsmöjligheter. Dusch bakom glasväggar. Fönster i två väderstreck ger dagsljus och vädringsmöjligheter. Inbyggda spotlights i taket.

VINDSVÅNING

SOVRUM 4 - Vinden nås via lätt tillgänglig trätrappa. Inredd med sovrum som rymmer dubbelsäng, arbetsplats samt utrymme för förvaring. Snedtak ger trivsam atmosfär. Fint ljus från fönster i tre väderstreck. Ljus färgsättning och plastmatta på golv.

KÄLLARVÅNING

Nedervåningen, som delvis ligger i soutteräng, nås från köket via målad trätrappa med praktisk grovingång i avsats.

TVÄTTSTUGA - Väl tilltagen tvättstuga med bra arbetsytor och förvaring. Tvättmaskin samt tumlare. Därutöver FÖRRÅDSUTRYMME.

GÄSTRUM/SOVRUM 5 - Plats för säng och arbetshörna. Vita väggar och röd heltäckande matta på golv.

BADRUM - Invid gästrummet ligger våtrum med DUSCH samt WC. Helkaklat i beige ton.

WC - Separat toalett med wc samt handfat. Helkaklat med vita väggar och grått golv.

PANNRUM som bla rymmer bergvärmeanläggning.

POOLRUM - Ljust och inbjudande poolrum med inomhuspool, bastu samt relaxyta. Glasad vägg ut mot uteplats och tomt ger ett härligt dagsljus. Spotlights inbyggda i tak. Klinkergolv i grå ton och kaklade väggar i vitt. Ett rum utöver det vanliga med SPA-känsla.

Sammanfattningsvis ett mycket yteffektivt och tilltalande hus som rymmer den stora familjen. Poolen ger lite extra guldkant på tillvaron. Ett trivsamt hus att längta hem till!

Välkommen till Thaliavägen 36

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med inredd vind och källare i souterrängplan

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2010
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Plan tomt med skyddande häckar och staket som trivsamt ramar in.
På tomten växer såväl blommande buskar och träd som perenner. Tomten blommar vackert från bl. a fläder och rhododendron. Tomten erbjuds sol från morgon till kväll.
Om man har odlingsintresse så finns goda förutsättningar att ytterligare plantera och anlägga tomten.

Förråd som ger plats för gräsklippare, utemöbler m.m

Generösa uteplatser med goda solchanser som ger perfekta förutsättningar för måltider och sköna stunder med nära och kära.

Säljaren förvärvade fastigheten 2010.
- 1991. Fastigheten tilläggsisoleras och ny panel monteras.
- 2008. Bergvärme installeras.
- 2014. Våtrummet på övre plan renoveras. Dokumentation saknas.
- 2015. Wc på entréplan renoveras. Nytt bjälklag, isolering och klinkergolv monteras i hallen på entréplan.

Pooldelen byggs för cirka 10 år sedan.
Invändiga ytskikt har renoverats löpande.
Kaminen och rökkanal är godkänd av sotare men används sällan.

Läckage från altanen har noterats i taket i poolrummet. Pågående försäkringsärende. Detta upptäcktes i januari 2019.

Fastighetens taxerade yta är 174 kvm boyta samt 182 kvm biyta.
Vid en faktisk uppmätning har huset 259 kvm boyta samt 77 kvm biyta fördelat enligt nedan:
Entréplan 91,3kvm boyta
Övre plan 82.5 kvm boyta
Vindsplan 22,8 kvm boyta samt ca 40 kvm inredd ej mätbar yta ( låg takhöjd)
Källarplan 56,7 kvm boyta samt 76,9 kvm biyta (Souterrängplan)

Fastighetsbeteckning

Dikten 68

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

61 863 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 30 000 kr
El: 15 000 kr
VA: 3 763 kr
Renhållning: 2 700 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 10 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Fördelningen hushållsel och uppvärmning är uppskattad liksom kostnaden i kronor, huset förbrukar ca 33.000 kwh så kostnaden beror på vilket elavtal man har. Till driftskostnaden tillkommer fastighetsavgift.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

5 980 000 kr, varav byggnadsvärde 2 023 000 kr

Summa pantbrev

8 800 000 kr

Tomt

Areal: 757 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Officialservitut: Spårområde

Om området

Bromma Höglandet

Höglandets stilfulla villaidyll erbjuder blandad arkitektur tack vare att detta område, unikt för Västerled, tillät friköp av tomtmark. Sådeles uppförde här privata byggherrar villor av varierande arkitektur och storlek. Bebyggelsen uppfördes huvudsakligen på 1920- och 1930-talet. Området blev en stadsdel 1934 och namnet nyskapades efter Höglandstorget, som fått sitt namn av topografin. Vid Höglandstorget ligger trevligt Café, Sushirestaurang, frisör samt några småbutiker. Här ligger även eftersökta Höglandsskolan och biograf. Vid Höglandstorget finns sedan 1926 en spårvagnshållplats på Nockebybanan. Avståndet till station Alvik är 4,1 kilometer.
Som Höglandsbo bor du ett stenkast från Mälaren och är omgiven av vacker natur. Drottningholms slott och Judarns naturreservat finns på behagligt avstånd och utgör båda en unik miljö att vistas i. Höglandet har en av landets högsta medelinkomster och är mycket eftersökt för sin trivsamma atmosfär.

Kommunikation

12:ans spårvagn har hållplats här och tar dig smidigt till Alvik på 10-15 minuter för vidare färd med tunnelbanan till City. Förutom 12:ans spårvagn avgår bussar regelbundet från Nockeby busshållplats mot Mälaröarna och Brommaplan.

Närservice

Höglandstorget är ett litet lugnt och vackert torg med ett antal småbutiker. Närhet till granntorget Nockeby torg, som nås på några minuters gångväg, erbjuder ett större utbud av butiker. Här hittar du matbutik, restauranger, apotek, klädbutiker, bageri, blomsteraffär, postservice och diverse småbutiker.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Jansson för mer information!

Håkan Jansson

Håkan Jansson

Bromma

Aukt. & Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0708-141212

0708-14 12 12

hakan.jansson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad