Hamnplanen 6

Bilder

  • Vikens hamn
  • Hamnplanen 6
  • Bibliotek med öppen spis
  • Bibliotek
  • Matsal med utgång till husets baksida

Hamnplanen 6 , Gamla Viken , Höganäs

Med ett fantastiskt läge på första raden i Vikens hamn som är en kulturhistorisk miljö har HusmanHagberg nöjet att presentera denna härliga fastighet med anor från början av 1800-talet och stora utvecklingsmöjligheter! Huset är om 173 kvm fördelat på två plan och har också ett mindre garage. Stor härlig avstyckningsbar tomt på 1 100 kvm med plan och fin gräsmatta, planteringar, buskar och träd.

173 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
173 kvm
Biarea:
8 kvm
Tomtarea:
1 100 kvm
Byggår:
1940
Driftskostnad:
3 612 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 sovrum

Boarea

173 kvm

Biarea

8 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett unikt hus med en stor del bevarad gammal charm och fantastiskt läge med fri utsikt över Vikens hamn och Öresund. Huset är tillbyggt i omgångar där den låga delen som sträcker sig in på baksidan har sitt ursprung från början av 1800-talet. Huvudbyggnaden som ligger ut mot gatan byggdes i början av 1900-talet och sedan på 80-talet byggdes gjordes en tillbyggnad med garage och biblioteket. Det lilla sovrummet på entréplan som ligger längst in i den gamla delen av huset byggdes till på 70-talet. Fastigheten har en stor tomt som huvudsakligen består av en lummig trädgårdstomt som är en oas av grönska med fina gräsytor, fruktträd, buskar och planteringar. Här finns också redskapsbodar och en fin liten lekstuga. Tomten har från början varit två fastigheter men är nu sammanslagen till en enhet och för den som vill finns möjligheten att stycka av den bakre delen mot Kaptensgatan.

ENTRÈPLAN
Hall: Rymlig hall med tapetserade väggar och klinkergolv med golvvärme. I hallen finns bra med avhängningsytor och i den inre delen leder en trappa upp till övre plan.

Vardagsrum/Matsal: Härligt rum i vinkel med stora sociala ytor och bra ljusinsläpp genom stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för både matsalsmöbler och soffgrupp. Fint trägolv och målad strukturtapet. Från detta rum finns också utgång till trädgården på baksidan.

Bibliotek: Nås via en passage från vardagsrummet och är ett stort härligt rum med öppen spis och öppet till nock vilket bidrar till rummets härliga atmosfär. Finns två stora fönsterpartier som båda har en trivsam utsikt då det ena är ut mot hamnen och det andra in mot den grönskande trädgården. Denna del byggdes till på 80-talet. Trägolv och ljus strukturtapet.

Sovrum 1: Ligger i anslutning matsalen och har fönster ut mot hamnen. Fint trägolv och målad strukturtapet.

Kök: Ligger i den gamla delen av huset och nås från matsalen via en serveringsgång. I serveringsgången finns en golvlucka som leder ned till en matkällare. Köket är äldre och har synliga takbjälkar samt plats för separat matplats. Köket är utrustat med spis, ugn, spisfläkt och kylskåp. Korkmatta på golvet, träpaneler på väggarna och två fönster ovanför diskbänken med utsikt över trädgården.

Tvättstuga: Ligger bakom köket är utrustad med tvättbänk med diskho och tvättmaskin. Här finns också elpannan, CTC Excellent II, som står för husets uppvärmning. I korridoren utanför tvättstugan leder en trappa upp till ett vindsutrymme som erbjuder bra förvaringsmöjligheter. I denna del finns också en utgång som leder direkt ut till trädgården.

Badrum: Ett äldre badrum med ljusblå våtrumstapet, klinkergolv och kaklade duschväggar. Badrummet är utrustat med wc, handfat, dusch och badrumsskåp.

Sovrum 2: Ett mindre sovrum som är tillbyggt på 70-talet. Två fönster in mot trädgården, ljusa tapeter och heltäckningsmatta.

ÖVRE PLAN
Sovrum 3: Trivsamt sovrum som har två fönster ut mot hamnen. Ljusa tapeter och heltäckningsmatta,

Sovrum 4: Rymligt sovrum med takkupa och fönster in mot trädgården. Ljusa tapeter och heltäckningsmatta.

Badrum: Med våtrumstapet och våtrumsmatta. Utrustat med badkar, wc, handfat, bidé, handdukstork och badrumsskåp.

Sovrum 5: Husets största sovrum med egen balkong som har utsikt över både hamnen och trädgården. Ljusa tapeter och heltäckningsmatta.

Fiber finns nedgrävt i gatan.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1940 Ursprung från 1800-talet

Uppvärmning

Vattenburen värme via elpanna.

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 4 juni 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Betong och trä
Fasad: Puts och trä
Fönster: 2-glas + 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel, plåt och tjärpapptak
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Skeppet 19

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 351 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 29 650 kr
VA: 7 466 kr
Försäkring: 6 235 kr

Kommentar

Uppvärmningen ingår i elkostnaden. Huset

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 797 000 kr, varav byggnadsvärde 1 462 000 kr

Summa pantbrev

217 500 kr

Tomt

Areal: 1 100 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

september 2018

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Gamla Viken

Viken är från början en fiskeby med anor från 1600-talet som ligger längst till söder i Höganäs kommun och endast ca 15 km från Helsingborg. Ursprungligen var orten ett av Kullabygdens många fiskelägen. Idag har Viken utvecklats till en av de större tätorterna i kommunen. Viken känns kanske mest igen av sina många äldre vackra hus. Gatunätet har kvar sin medeltida form och det finns många gamla korsvirkeshus bevarade från 1600- och 1700talet. Med fiskelägets charm som grund och närheten till både Höganäs och Helsingborg har det blivit populärt att bosätta sig i här. Dessutom bor du nära till lättillgänglig service.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära U P Hallen
1,1 km
Lanthandeln i Viken AB
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Bäckatrollet i Ur och Skur
330 m
Villa Villekulla förskola
380 m
Grundskolor
Vikenskolans Sporthall
1,2 km
Vikens Montessoriförskola
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Helsingborgs Golfklubb
2 km
Peters Golf
4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vikens Tennisklubb
970 m
Vikenskolans Sporthall
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jimmy Blomgren för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte