Gyllenkrooksgatan 13

Bilder

  • Såld!

Gyllenkrooksgatan 13 , Johanneberg , Göteborg

Nu har du chansen att förvärva en magisk enrummare med storslagen utsikt, stor balkong och som är belägen på en lugn gata i en mycket stabil bostadsrättsförening! Här bor du med fiskbensparkett, egen tvättmaskin och med ett kök med massvis av smart förvaring. Detta kvadratsmarta boende är beläget i underbara Johanneberg med närhet till mataffärer, caféer, restauranger, gym och exemplarisk kommunikation till stadens alla delar. Hjärtligt välkommen att boka dig för visning!

26 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 658 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
26 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
15
Byggår:
1939
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

26 kvm

Rumsbeskrivning
Gyllenkrooksgatan 13

Välkommen till Gyllenkrooksgatan 13 och till denna mycket trivsamma enrummare med stor balkong, hänförande utsikt och med gott om förvaring! Här bor du i en kvadratsmart bostad med vacker fiskbensparkett, egen tvättmaskin och som är belägen i en mycket stabil bostadsrättsförening med låg belåning. Bostadens 26 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

När du kliver innanför dörren välkomnas du av en rymlig hall och med en underbar utsikt över Liseberg, Örgryte och Johannebergs lummiga miljö! Den ljusa hallen bjuder på naturlig avhängning direkt till höger och mycket bra förvaring i en stor inbyggd garderob till vänster samt i en skjutdörrsgarderob som förenklar vardagen avsevärt. Från hallen når du både badrum och allrum, vi fortsätter in i allrummet.

Allrum

Det trivsamma allrummet bjuder på ett ljuvligt ljusinsläpp tack vare sina stora fönster och en trivsam takhöjd om 2,7 meter. Här får du plats med soffa med tillhörande soffbord, säng, matplats och även extra möblemang om så önskas. Från allrummet har du en magisk utsikt över Liseberg, Gothia Towers, Örgryte och under vintertid blir Lisebergs årliga upplysta julgran ett extra inslag i inredningen. Från detta rum når du bostadens balkong.

Balkong

Bostadens balkong byggdes om i samband med en större renovering 2016/2017 och är ca 5-6 kvm stor (!). Här får du plats med ett trivsamt möblemang och även blommor och egen tomatodling om så önskas. Balkongen är en given plats med en vän under sommarhalvåret och här kan du/ni sitta och filosofera om livet med Johanneberg härliga lummighet som närmsta granne. Rikligt med livskvalité!

Kök

Bostadens kök, som går i lantlig stil, ligger med öppen planlösningen mot allrummet. Här finns alla de ytor som behövs för att du ska kunna förbereda en härlig måltid till dig och dina vänner. I köket har det byggts till en köksö som ger ytterligare förvaring och bänkyta. Köksön har även skapat rum åt två sittplatser för att ge de matglada gästerna en chans att samtala med kocken under förberedelserna. Köket är utrustat med spishäll, ugn, kombinerad kyl och frys samt en fläkt i rostfritt utförande.

Badrum

Bostadens badrum har kaklat golv och delvis kaklade väggar i ljus nyans. Här finner du handfat, spegelskåp, WC, dusch och för att underlätta vardagen finns även en tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

1 658 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Endast en uppskattning

Andel i föreningen

1,09%

Andel av årsavgiften

1,10804%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 februari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 186 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 86:18

Förening

Namn

BRF Gyllenkrooksgatan 13:15

Om föreningen

Välskött förening med god ekonomi.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och amorterar på sina lån.
Lån/m² ligger en bit under snittet, 4 260kr/m² jämfört med 6 000 - 7 000kr/m² som är snittet i Göteborg.
(kontrollerat 2019-06-25).

Renoveringar
Föreningen följer uppsatt underhållsplan.
Huset är väl underhållet och i bra skick.
Stambyte skedde år 2006 och i samband med detta totalrenoverades samtliga badrum samt elstammarna och alla elinstallationer i lägenheterna byttes.
Samtliga fönster renoverades år 2010-2011.
Fasaden, taket, balkonger och byggnation av vindslägenheter gjordes under 2016-2017.
Spolning av stammar förväntas ske under 2019.
I övrigt finns inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen (kontrollerat 2019-06-25).

Kabel-TV
ComHems basutbud för kabel-TV ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen
-Två tvättstugor (En i varje uppgång)
-Två mangelrum (Ett i varje uppgång)
-Cykel och barnvagnsförråd.
-Innergård

Parkering
Föreningen erbjuder ett garage för medlemmarna, i dagsläget är det uthyrt.
I övrigt finns boendeparkering i området samt ett större privat garage några minuter från lägenheten där man kan hyra i mån av plats.

Övrigt
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgälder.
Föreningen har en mycket informativ websida: http://gyllenkrooksgatan13-15.bostadsratterna.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

46

Antal hyresrätter

1

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad