Eklandagatan 12

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 12 , , Göteborg

Välkommen till populära Eklandagatan och en mycket välplanerad trea. Kök och badrum är renoverade, ytskikten är nygjorda och originaldetaljer finns kvar från husets ursprung. Genomgångsläge med ljusa rum och minimal insyn. Lägenheten ligger på första våningen och vetter ut mot Cederbourgsgatan. Mycket låg avgift i stabil förening.

64 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 316 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
-1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1
Byggår:
1933
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna vackra trea i anrik fasighet med vackra detaljer från 30-talet. Lägenheten ligger på första våningen och vetter ut mot Cederbourgsgatan. Genomgångsläge med ljusa rum och minimal insyn. Här bor du med närhet till stadens blivande största knytpunkt och grönområden som Näckrosdammen. I en mycket fin förening med låga skulder och låg avgift. Lägenhetens 64 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Vackra originaldetaljer smyckar hela lägenheten men också hallen. Här finner ni två infällda garderober med originalbeslag och gedigna trädörrar. På golvet ligger det ett brädgolv och väggarna i målade vita.

Sovrum 1
Ett rofyllt sovrum som vetter ut mot föreningens lugna innergård. Minimal insyn vilket är skönt i ett sovrum! Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang samt förvaring i ytterligare två infällda garderober. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger samma vackra brädgolv från husets ursprung.

Sovrum 2
Ett rum med bra yta som kan förvandlas till ett sovrum/gästrum eller varför inte ett kontor? Rummet vetter ut mot lugna Cederbourgsgatan där knappt någon trafik åker. En av de fyra väggarna pryder detta rum med det framknackade teglet och de andra är vitmålade. Golvet är av samma brädgolv som i resterade lägenheten men vitmålat.

Badrum
Badrummet är nyligen renoverat och är gjort i tidstypisk stil. Ljusa, stora kakelplattor samt något mörkare klinker på golvet. Här finns det en WC, dusch med infällbara glasväggar, handfat med kommod och en spegel. Golvvärme finns.

Kök
Ett stort och rymligt kök med gott om förvaring som passar den glada kocken! Nyligen renoverat i lantlig stil som är genomgående på såväl luckor samt det välvda kaklet på väggen. Vitvaror är från Ikea och här finns integrerad kyl/frys, diskmaskin, fläkt och en induktionshäll. Till köket hör också den vackra köksön med samma bänkskiva och luckor som i det befintliga köket. Här finns det en yta för två pallstolar men också lite extra förvaring.

Vardagsrum
Med en öppen och modern planlösning blir detta ett socialt rum. Gott om plats för både soffgrupp med möblemang samt ett matbord för det större sällskapet. Rummet har ett stort fönsterparti som vetter ut mot innergården och skänker mycket ljus till rummet. Vackra detaljer som djupa fönsternischer och ett inramat tak talar för karaktären kring 30-talet. Pricken över i:et är parkettgolvet vars mönster är av Limhamnsrutan.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-1 av 5, hiss finns

Avgift

2 316 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,0975%

Andel av årsavgiften

0,0304%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1933

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 januari 2011
Energiklass: -
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:17

Övrigt

Tvättstugan är belägen nere i källaren och nås via trappan ner.

Lägenhetsinnehavaren disponerar för närvarande ett vindsförråd som är ca 6 kvm stort.

Sophantering finns på innergården.

Cykelförvaring finns på innergården.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer på www.goteborg.se.

Föreningen har en gemensam takterrass som får nyttjas av medlemmarna.

Förening

Namn

HSB Brf Stenskvättan i Göteborg

Om föreningen

Föreningen HSB´s Brf Stenskvättan äger fastigheten Johanneberg 14:17 där man 1932-1933 uppförde ett bostadshus med 18 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2084kvm. Dessutom finns en lokal i gatuplan samt ett garage i källaren.

Föreningen har en mycket god ekonomi och tar ett stort ansvar för sin byggnad. Man har tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga medlemmar vilket gör att deras hemförsäkring blir billigare.

Föreningen följer en underhållsplan som man tar fram tillsammans med HSB. Under 2015 har man bl.a. bytt ut tvättmaskin, ledstång monterats i källartrappa, regnvattensränna rengjorts samt spolning och filmning av rörstammar.

Denna lägenhet har fortsatt möjlighet att göra ett kapitaltillskott för att ytterligare sänka månadsavgiften.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

TV och Bredband

Comhem levererar internet samt badutbudet av tv.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "S". Läs mer på www.goteborg.se.

Renoveringar

Pågående fönsterrenovering varav första etappen är avklarad. Två etapper kvar som kommer att genomföras under de kommande åren

Ekonomi

Extremt lågt belånad föreningen med bara 829kr/kvm. Inga avgiftsförändringar planerade i dagsläget (2018-03-01). Föreningen har tidigare höjt avgiften vart tredje år, senast var 2015.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad