Kungsportsavenyn 41

Bilder

  • Såld!

Kungsportsavenyn 41 , Lorensberg , Göteborg

Välkomna till denna välplanerade trea på självaste Kungsportsavenyn! Fiskbensparkett, vackra tak och en fungerande öppen spis är bara några attribut som beskriver denna charmiga bostad. 0 kr i avgift gör inte saken sämre! Ett mycket trivsamt boende, välkomna på visning!

95 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
0 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
95 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1934
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

95 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till denna mycket trevliga och välplanerade trea om 95kvm i hjärtat av Göteborg. Med adressen Kungsportsavenyn är det gångavstånd till det mesta av vad Göteborg har att erbjuda. Med flertalet härliga restauranger runt hörnet är detta en lägenhet att trivas i! Lägenhetens 95kvm disponeras enligt följande:

Hall:
En stor hall med gott om förvaring i de infällda garderoberna. Hallen sträcker sig vidare in mot köket och matsalsdelen av lägenheten.

Badrum
Badrummet är utrustat med ett badkar samt kommod med spegelskåp. Rummet är helkaklat och går i ljusa toner. Toaletten är belägen i andra delen av hallen, separat från badrummet vilket är praktiskt. Detta rum är också kaklat i samma toner.

Kök
Ett stort och trivsamt kök som passar den glada kocken! Köket är utrustat med ugn, mikro, fläkt, gasspis och induktionshäll, kyl/frys. I köket finns det även gott om plats för ett matbord. Från detta rum nås även lägenhetens större balkong som delas med grannen. Denna är inglasad och vetter ut mot den lugna innergården. Här kan man sitta och njuta av eftermiddagssolen.

Serveringsgången leder er vidare in i lägenheten.

Sovrum
Ett perfekt gästrum eller hemmakontor. Här ryms en 120 säng med tillhörande möblemang. På golvet ligger det en vacker fiskbensparkett och tacket är beklätt med stuckaturer som ramar in det på ett magnifikt sätt. Detta rum ligger mot innergården. Extra förvaring finns i garderoben som är från husets ursprung.

Master bedrom
Ett stort och luftigt sovrum med gott om plats för både den stora dubbelsängen med tillhörande möblemang. Det finns också utrymme för förvaringsmöbler om så skulle önskas, eller varför inte bygga in en garderob? Rummet pryds av samma vackra fiskbensparkett och tackbeklädnad som i tidigare rum. Från detta sovrum når ni lägenhetens egna balkong som också vetter ut mot föreningens lugna innergård. Perfekt att sitta och avnjuta en härlig kopp kaffe efter en hård dags arbete.

Matsal
En del av vardagsrummet är naturligt uppdelad för matsal. Här ryms ett stort middagsbord där det större sällskapet får plats! Rummet är idag möblerat med ett stort vitrinskåp längs ena sidan. Även detta rum har fiskbensparkett.

Vardagsrum
Här kan ni njuta av utsikten längs avenyn. Rakt över är ni granne med Elit Park Avenue och lite längre upp ser ni stadsbiblioteket samt Götaplatsen. Detta rummet är stort och idag är det möblerat med en stor soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett piano längs ena sidan. Rummets charm kommer trotts allt ifrån den vackra öppna spisen som numera, efter restauration, fungerar att elda i. Samma vackra beklädnader pryder även detta rum.

Varmt välkomna till en unik trea på bästa adress!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

6,4548%

Andel av årsavgiften

0%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1934

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 december 2018
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 6:2

Övrigt

Källarförråd som tillhör lägenheten, ca 6 kvm
Vindsförråd som också tillhör lägenheten

Föreningen tillhandhåller 5 stycken parkeringsplatser på innergården samt en parkering för gäster. Separat kö till dessa.

Bredband levereras idag av ComHem

Tvättstuga finns högst upp i huset och är utrustad med två maskiner, torktumlare och torkskåp

Förening

Namn

Brf Poseidon 2

Om föreningen

Brf Poseidon 2
Är en förening som ligger på Göteborgs egna huvudgata Kungsportsavenyn. Föreningen grundades år 1995 och har en mycket god ekonomi där förenings ambition är att bli helt avgiftsfri!

Enligt taxeringsbeskedet är byggnadens totala yta 1658 kvm varav 1326 kvm utgör lägenhetsyta och 322 kvm utgör lokalyta.
Lägenhetsfördelningen ser ut följande:

1:or : 3st
2:or : 4st
3:or : 9st
4:or : 1st
5:or : 1st

De verksamheterna som är aktiva i lokalerna är:
Auktionshandel
Frisörsalong
Inredningsbutik
Barberare

Gemensamhetsutrymmen :
Tvättstuga
Förråd i källare
Förråd på vind
Enkelt gym i källaren

Antal lägenheter

18

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Internet och TV-leverantör är via Comhem

Parkering

Det finns 6st parkeringsplatser på innegården.

Renoveringar

Underhållsplanen uppträdes 2017 och sträcker sig fram till 2048.

Underhåll som är genomförda dem senaste åren:
2017 - Renovering av gym och ena lokalen (barberaren). Uppdatering av Tag systemet för allmänna dörrar och uppfräschning av gården.
2015 - Översyn av fogar på fasad mot gatan. Nytt pentry hos ena lokalen (frisören).
2014 - Byte av elhuvudcentralen i källaren. Besiktning av balkonger. Installation av brandvarnarsystemet. Installation av branddörrar i tvättstugan.
2013 - Renovering av förrådsutrymmen på vinden. Omläggning av taket. Ny tvättmaskin till tvättstugan. Renovering av radiatorsystem.
1996-1997 - Byte av avloppsstammar.

Planerade underhåll:
2019 - ommålning av fönsterbleck, fönsterkarmar samt fogning vb.

Alla renoveringar och underhåll samt planerade står tydligt i föreningens årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi och styrelsens ambition är att framgent vara helt avgiftsfri.
I dagsläget finns inga befintliga lån och vad det gäller årsavgifterna finns inga planerade förändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad