Ebbe Lieberathsgatan 16C

Bilder

Utgångspris

4 300 000 kr

Bevaka slutpriset

Ebbe Lieberathsgatan 16C , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Nu finns äntligen chansen att köpa den här "villa på taket" bostaden. En etagelägenhet högst upp med balkong och en solig terrass precis utanför entrén. Ägarna har dessutom gjort kapitaltillskott så avgiften är mycket låg. Helt nybyggt sedan i fjol och fullutrustat, precis som man vill ha det! Välkommen på visning!

73,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 406 kr inkl värme, kallvatten, TV - digitalt grundutbud, bredband och IP-telefoni. Varmvatten och hushållsel tillkommer.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73,5 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16014
Byggår:
2017/2018
Utgångspris:
4 300 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 25 aug 15:00-15:30

    Boka här

    Vänligen boka er för visning!

  • Mån 26 aug 17:30-18:00

    Boka här

    Vänligen boka er för visning!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiska lägenhet i två etage med bra månadsavgift! Här slås du av en underbar takhöjd, terrass och balkong i två väderstreck samt stora och öppna ytor. Bostaden är belägen högst upp i huset i en förening med bra ekonomi och i ett mycket expansivt område med flera mataffärer, härliga grönområden och en motionsanläggning av högsta kvalitet precis runt hörnet. I grannföreningens lokaler finns två välsmakande restauranger och 15 minuter från boendet mot Mölndal finner du även en helt ny galleria med 65 butiker och ett fantastiskt serviceutbud! Bostadens 73,5 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Efter att du passerat terrassen och klivit in i den välkomnande hallen möts du av en luftig känsla med härligt ljus. Direkt till vänster finner du naturlig avhängning för ytterkläder och i hallen finns ypperlig förvaring i flertalet stora garderober. Första delen av hallen bekläds av ett praktiskt golv av mörkt klinker som underlättar under de ruggigare månaderna och väggarna är ljusa. Direkt från hallen till vänster når ni det första sovrummet.

Härligt rymd, mycket ljus och ingen insyn. Det är härligt att bo högst upp! I detta sovrum får du plats med en säng med tillhörande sängbord och ytterligare möblemang om så önskas. Idag används rummet som ett barnrum men det går givetvis att använda som kontor, gästrum eller master bedroom om så önskas. Extra förvaring finns praktiskt under trappan och nås via detta rum.

Önskar sig inte alla ett stort och välplanerat badrum? Om så är fallet är detta ett badrum som är gjort för dig. Här finner du generös golvyta belagd med klinker. Väggarna är helkaklade och längst in i badrummet hittar du duschen med omslutande rundade glasdörrar. I badrummet finns också WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och bra förvaring i två badrumsskåp. Allt detta för att underlätta vardagen.

Rakt fram från hallen når du bostadens kök som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har bra förvaringsmöjligheter för alla era husgeråd i flertalet skåp och lådor. Den ljusgröna skåpinredningen bryts snyggt av mot den ljusa bänkskivan och här finns det bra med arbetsytor för flera kockar att samverka på. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, kyl och frys i fullhöjd och för att underlätta vardagen finns givetvis en diskmaskin. Köket är från välrenommerade Marbodal med vitvaror från Bosch och Siemens.

Med en takhöjd på nära fem meter får du ett vardagsrum med härlig rymd och de stora fönsterna i gavelläge ger ett mycket fint ljusinsläpp. Bostadens balkong nås här ifrån. Med söderläge betyder det rikligt med sol här! Längre in, i vardagsrummet, får du plats med en stor soffgrupp med tillhörande soffbord och en gedigen matplats för flertalet middagsgäster. Eftersom köket ligger intill vardagsrummet kan dina vänner glatt sitta och socialisera både med dig och varandra samtidigt som du förbereder en storslagen middag. Väggarna går i en ljus ton och golven är vackert ljusa. Från vardagsrummet tar du trappan upp till bostadens övre plan.

Bostadens övre plan präglas av samma attribut som det nedre planet. Generösa ytor, mycket ljus tack vare bostadens rymd och fina takfönster. Detta rum används idag som master bedroom men kan även användas som kontor eller gästrum. Här får du plats med dubbelsäng, skrivbord, extra byrå och även en myshörna med fåtölj. I detta rum finns en stor skjutdörrsgarderob för exemplarisk förvaring.

Till bostaden hör både en terrass i sydväst och en stor balkong. Terrassen kan med fördel möbleras med ett större lounge-set för att du och alla dina vänner ska kunna njuta tillsammans i solen i trivsamt västläge vilket innebär sena, vackra kvällar med härlig kvällssol! Med sitt höga läge högst upp i huset bjuder terrassen på en härlig vy. Bostaden har även en stor balkong på andra sidan bostaden i anslutning till kök och vardagsrum. Här kan du njuta av morgonkaffet i förmiddagssolen och du får plats med ett trivsamt möblemang för 4 personer. Lyxigt att kunna välja uteplats efter eget behag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Pris

4 300 000 kr Utgångspris

Avgift

3 406 kr inkl värme, kallvatten, TV - digitalt grundutbud, bredband och IP-telefoni. Varmvatten och hushållsel tillkommer.

Andel i föreningen

0,5%

Andel av årsavgiften

0,5%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017/2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm

Garage finns nere i källaren och det fanns lediga platser idag (2019-02-28)

Förening

Namn

Brf Södra Fredriksdal

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av tre huskroppar och hit hör adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C och även Varbergsgatan 1 där garaget är beläget. Föreningen består av 256 lägenheter likt det namn som byggprojektet har och fördelningen ser ut enligt nedan:

117 st lägenheter - 1 rok (varav 23 är 1 rok + loft)
129 lägenheter - 2 rok (varav 43 är 2 rok + loft)
10 lägenheter - 3 rok (varav 2 är 3 rok + loft)

Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken).

Information som är av vikt för dig som köpare bör du kontrollera.

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Com Hem Triple Play (fiberLAN).

Parkering

Föreningen har 88 garageplatser varav 5 platser nyttjas för bilpool. Fyra platser skall även hyras ut tom 2024-06-02. De 83 garageplatserna hyrs ut för ca 1300kr/mån inklusive moms.

Ekonomi

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av medlem enligt stadgar. En pantsättningsavgift tas ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Övrigt

Föreningen har gemensam tvättstuga samt cykelverkstad på innergården. Varje lägenhet har även egen tvättutrustning.
Ett av husen erbjuder en härlig takterrass med storbildsskärm. Här kan du och dina grannar umgås och njuta av många magiska kvällar tillsammans. Terrassen har även ett eget pentry där du kan förvara din egna mat och din egen dryck för eventuella kalas och andra tillställningar.

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad