Övre Husargatan 41

Bilder

  • Såld!

Övre Husargatan 41 , Linnéstaden , Göteborg

Fantastisk lägenhet om 3,5 rum och kök i hjärtat av Linné. Högt upp i huset med vacker utsikt. Totalrenoverad lägenhet med öppen planlösning. Promenadavstånd till Slottsskogen, restauranger och nöjen. Stabil och omtyckt förening, Brf Slottssskogen har som exempel, garage, gemensam takterrass, gym & bastu m.m Hiss finns. Välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

81,2 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
4 621 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,2 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
301
Byggår:
1985
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

81,2 kvm

Rumsbeskrivning

En fräsch och trevlig tre och en halva med härligt öppen planlösning och inglasad balkong med högt läge. Hög standard på material och utrustning allt är renoverat under 2017, samt möjlighet till flera sovrum några många anledningar att besöka detta boende. Välkomna!

Lägenhetens ca 81 kvm disponeras enligt följande:

Med ingång från hissen nås hallen där du möter en otrolig fin enstavsparkett i ljusare nyans på golv och god avhängningsmöjlighet. Det finns även plats att ställa in garderob eller klädskåp om man önskar ytterligare förvaring. Från hallen när du lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrummet har stora fönsterpartier som ger ett rikligt ljusinsläpp. I vardagsrummet ryms idag både en större matplats för sex eller mer personer samt soffa, bord och tv-möblemang. På golvet ligger samma parkett som i resten av lägenheten. Det är ifrån vardagsrummet man når den härliga balkongen med riktigt gedigen utsikt.

Det snygga köket och vardagsrummet erbjuder den öppna planlösningen. Köket har en modern känsla med grått kakel som bryter av de vita skåpluckor snyggt, svart bänkskiva och rostfria vitvaror. Köket är påkostat och vitvarorna kommer från Siemens. Hela köket och vardagsrummet badar i ljus från de stora fönsterpartierna.

I det stora sovrummet finns gott om plats för både dubbelsäng och sängbord. Ena väggen är täckt med garderober som ger stora förvaringsmöjligheter. På golvet ligger parkett och väggarna är vitmålade. Sovrummet vetter ut mot den lugna innergården.

I det andra sovrummet ryms gott och väl säng sängbord samt skrivbord. Nuvarande ägare har även valt att nyttja den riktigt stora klädkammaren som ett ytterligare rum att ha säng i.

Lägenheten har ett stort badrum med kaklade väggar och klinker på golv utrustat med golvvärme för kalla vinterfötter. Badrummet har ny tvättmaskin och torktumlare, WC, kombeinerat badkar samt dusch, tvättho. Mycket påkostade materialval.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 9, hiss finns

Avgift

4 621 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,3149%

Andel av årsavgiften

0,3149%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 maj 2018
Energiklass: -
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kommendantsängen 10:16

Förening

Namn

BRF Slottsskogen

Om föreningen

BRF Slottsskogen en välskött HSB-förening med stabil ekonomi.
Fastigheten är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar.

Gemensamhetslokaler:
-Fyra övernattningsrum som kan hyras av medlemmarna (200kr/natt)
-Fyra tvättstugor
-Hobbyrum
-Föreningslokal
-Gym
-Innergård med lekplats
-Tre bastuanläggningar
-Pingisrum
-Barnvagnsförvaring
-Cykelrum samt cykelparkering

Antal lägenheter

315

Antal lokaler i föreningen

12

TV och Bredband

Fastighet är ansluten till TELIAs fibernät.
TV via TELIA ingår i månadsavgiften (Kanalpaket Lagom).
Bredband via TELIA ingår i månadsavgiften (100/10).

Parkering

Föreningen disponerar 109 P-platser (ca 735kr/månad) samt ett antal MC-platser (i dagsläget är det kö).
Boendeparkering i området, dessutom finns det möjlighet att hyra plats i flertalet privata parkeringshus.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

Renoveringar

Föreningen följer sin underhållsplan och är i slutfasen av den pågående fasad- och takrenoveringen.

2017 Fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Övre Husargatan. Besiktning utfördes i augusti och samma år utfördes även våtrumskontroller, för att säkerställa standarden..
2018 utfördes stamspolning av samtliga avlopp i fastigheten, uppfräschning av entréer samt pingisrum slutfördes, renovering av dam- samt herrbastu och renovering av återvinningsrummen.

Kommande renoveringar:
Förstärknings- samt justeringsarbeten av vissa markområden på innergården planeras. Föreningen planerar att påbörja hissbyte ca 2020 samt att utföra stambyte efter 2030.

Ekonomi

Stabil och välskött förening med en ordnad ekonomi.
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgifter.
Föreningen har goda inkomster från sina lokaler.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ websida: www.hsb.se/goteborg/slottsskogen

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Kontroll utfördes 2019-03-22.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad