Klostergången 1

Bilder

  • Såld!

Klostergången 1 , Masthugget , Göteborg

Välkommen till denna charmiga tvåa i Brf Masthugget. Inglasad balkong och en praktisk planlösning med gott om förvaring gör detta till en lägenhet att trivas i! På tredje våningen finner ni denna lägenhet med både närhet till Linnéstaden puls och Slottsskogens lummiga promenadstråk. Välkomna på visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 193 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
735
Byggår:
1967-72
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna upp på höjden till fantastiska Masthugget! Här bor ni lugnt och tryggt med goda kommunikationer som tar er enkelt ner till stadens olika områden. I Brf Masthugget finns allt man kan önska sig och lite till. Med Fjällgatan precis utanför finner ni närlivs och några smårestauranger precis runt hörnet. Lägenhetens 57 kvm disponeras följande:

En stor hall med gott om förvaring i de två garderoberna samt naturlig avhängning precis innanför dörren. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrummet är stort och enkelt möblerat. Här ryms det större möblemanget med både soffa och läshörna, eller varför inte ett hemmakontor. På golvet ligger det en vacker parkett i holländsk läggning. Väggarna är nyligen målade i en vit, ljus ton. Precis som man vill ha det, når ni lägenhetens soldränkta balkong från vardagsrummet. Balkongen är stor och rymmer ett möblemang för fyra om så önskas. Balkongen ligger mot söder vilket betyder att ni har sol hela dagen. Med utsikt ut över Fjällgatan kan ni sitta här och speja ut över pulsen.

Köket är välplanerat och har en naturlig matplats längst in. Det finns gott om förvaring för den glada kocken, här kommer hen trivas! Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, fläkt och diskho. Extra förvaring i ett stort skafferi samt städskåp.

Sovrummet har nyligen blivit renoverat. Alla ytskikt är gjorde 2017 och man har fräschat upp garderoberna samt listerna. Ett stort och rofyllt sovrum med gott om plats för den större dubbelsängen med tillhörande sängbord. Förvaring finns det gott om i de tre garderober som finns här. Det finns även utrymme för en byrå om så önskas.

Badrummet är helkaklat i ljusa fräscha toner. Bra med förvaring i spegelskåpet, kommoden men också det stora badrumsskåpet.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Avgift

3 193 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,07308%

Andel av årsavgiften

0,07308%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1967-72

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 december 2009
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stigberget 34:17

Övrigt

I anslutning till entréplan finner ni husets tvättstuga, som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkrum samt lägenhetens källarförråd om cirka 6 kvm.

Parkering:

I föreningen finns fem stycken varmgarage med separat kö, för mer info gå in på www.brfmasthugget.se/parkering.html. För boende i föreningen kostar en garageplats 525kr/månad.

Boendeparkering finns i området, för mer information gå in på www.goteborg.se/boendeparkering

Förening

Namn

BRF Masthugget

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Masthugget är Sveriges största bostadsrättsförening och bildades i sin nuvarande form 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972.
Föreningen upplåter i första hand ytor till bostäder med bostadsrätt men har även en stor uthyrningsverksamhet med lokaler, garage och studentlägenheter. Föreningen hyr ut butiks- kontors- och lagerlokaler. Lokalverksamheterna är varierade med bl.a. skola, daghem, äldreboende, teater, vandrarhem och två idrottshallar.
Varje gård har en egen vaktmästare och en trädgårdsmästare ser till att samtliga gårdar är i toppskick.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

1172

Antal hyresrätter

61

Antal lokaler i föreningen

64

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår ett basutbud av TV-kanaler. Önskas ytterligare kanaler finns det möjlighet att utöka med det lilla eller stora tilläggsutbudet.
Föreningen har ett eget fiber-LAN och därav kan fördelaktigt bredbandsavtal tecknas av medlemmarna.

Parkering

Föreningen har lediga garageplatser för bilar och lediga MC-platser.
Garageplatserna kostar 525kr per månad.
Boendeparkering gäller i området.

Renoveringar

Föreningen följer uppsatt underhållsplan som omfattar tio år och
revideras årligen.
Till underhåll sker årliga avsättningar i föreningens underhållsfond.
Aktuellt projekt just nu är fasadprojektet som omfattar målning och renovering av fasader, fönster och murar, renovering av balkonger med byte av räcken och fronter, byte och renovering av entrépartier samt tillgänglighetsförbättrande åtgärder vid entrétrappor. Samtliga fönster och balkongdörrar justeras vid behov och målas utvändigt. Bruneloxerade fönster kommer att beklädas med lackerade profiler. Porttelefoner och svarsenheter i lägenheterna ersätt med nya.

Ekonomi

Finansieringsplanen visar föreningens långsiktiga ekonomiska utveckling, bl.a. mot
bakgrund av de åtgärder som återfinns i underhållsplan och investeringsplan. Även
andra faktorer som påverkar föreningens ekonomi.
Dom beräknade intäkts- och kostnadsökningar återfinns i planen.
Finansieringsplanen omfattar tio år och revideras årligen.
BRF Masthugget är Sveriges största förening och föreningens belåning är mycket låg.
Enligt finansieringsplanen skall avgiften höjas ca 2% varje år.
Men 2015, 2016 samt 2017 behöver man inte höja och det finns inte några planer på höjningar (kontrollerat 2017-07-28).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen erbjuder en mängd gemensamma utrymmen:
-Gästlägenheter
-Två större lokaler för tillställningar
-Lokal för bordtennis, biljard och dart
-Grovsoprum
-Barnvagnsförråd
-Cykelförråd
-Väveri
-Gym och bastu
-Biltvätt
-Mattvättstuga
Samtliga gemensamma utrymmen nås smidigt via ett taggsystem.

Föreningen har en mycket informativ websida:
www.brfmasthugget.se

Om området

Masthugget

Masthugget växte fram på 1600-talet och är en av Göteborgs tidigaste stadsdelar. Namnet Masthugget härstammar från ett gammalt skeppsbryggeri och dess verksamhet. På den tiden bodde främst människor som hade med hamnen och sjöfart att göra i området. På 1880-talet förändrades Göteborg och Masthugget drastiskt då inflyttningen från landet plötsligt mångdubblades. Masthugget lockade många från landet då det, på den tiden, låg i utkanten av staden och nära flera stora arbetsplatser. 1895 blev det lagligt att bygga landshövdingehus, vilket ledde till en helt ny byggnation i Masthugget. Detta var på den tiden den självklara arbetarbostaden och lägenheterna var ofta små och höll låg standard. De idag så attraktiva vitlaserade kakelugnarna var ända värmekällan i lägenheterna. Nuförtiden är landshövdingehuset bland den mest populära boendeformen i Göteborg.
Livet i Masthugget var runt sekelskiftet inte enkelt, här samlades Göteborgs fattigaste befolkning. De svåra tiderna stärkte samhörighetskänslan, en sammanhållning som man fortfarande kan se spår av idag, även om många "äldre invånare" vittnar om en annorlunda tid.
Masthugget är uppbyggt som en liten stad i staden där tillgången till dagligvaror finns på gångavstånd. Än idag påminner gatunamnen om stadsdelens historia. Masthuggets genuina miljöer präglas av vindlande gator och backar som gör stadsdelen till det kulturarv som det är.
Dagens Masthugget är en mycket attraktiv stadsdel som erbjuder närhet till såväl rekreation i Slottskogen som Linnéstadens nöjesliv.

Kommunikation

9:an, 3:an och 11:ans spårvagn tar dig till Masthuggstorget och Stigbergstorget. Buss 60 tar dig upp på Masthuggsberget. Närheten till Järntorget ger utökade kommunikationsmöjligheter.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad