Kastellgatan 16B

Bilder

  • Såld!

Kastellgatan 16B , Linnéstaden , Göteborg

I Linnés vackraste hus finner ni denna magiska trea på våning 4/5. Här erbjuds vackra bevarade originaldetaljer, högt till tak, nyrenoverat kök samt badrum, fungerande kakelugn och stor balkong med sol från förmiddag till sen kväll. Ljuset i lägenheten är slående tack vare stora fönsterpartier i två väderstäck och det höga läget. Två vackra rum i fil vetter mot Kastellgatan, och sovrummet mot den lugna innergården. Dessutom har föreningen egna p-platser på innergården. Vad mer kan man önska sig?

89 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 183 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
89 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
11
Byggår:
1906
Driftskostnad:
363 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

89 kvm

Rumsbeskrivning
Entré

När ni kliver in genom dörren på Kastellgatan 16B möts ni av en rymlig hall. Här finns gott om förvaring i form av vackra platsbyggda garderober som sträcker sig från golv till tak! Från hallen når vi bostadens samtliga rum. Den generösa takhöjden på tre meter ger rymd till hela våningen.

Vardagsrum

I anslutning till hallen når vi lägenhetens stora vardagsrum med höga fönsterpartier som har fri vy över hela Majorsgatan. Stor smidesbalkong i sydväst som badar i solljus större delen av dagen och kvällen. Som sig bör i en lägenhet med denna klass fungerar såklart kakelugnen. Den stora öppningen mellan vardagsrummet och matsalen bjuder in till härliga sällskapsbjudningar och middagar.

Matsal

Genom den stora öppningen tar ni er in till matsalen som likaväl kan användas som ett andra sovrum. På golvet ligger vacker fiskbensparkett som också återfinns resten av lägenheten. Här finns det gott om plats för stort matsalsbord eller om man hellre önskar så ryms här enkelt den stora dubbelsängen, möblering samt garderober.

Sovrum

Från hallen når man sovrummet som ligger mot den lugna innergården. Här inne har man tagit fram lugnet på bästa sätt. Rummet har ett fint ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet utan insyn och det finns gott om plats för dubbelsäng och förvaring. Väggarna är målade i en mycket behaglig mörkblå nyans.

Badrum

Badrummet ligger i anknytning till hallen, fina ljusa färger på klinker och kakel gör detta till ett behagligt rum. Här finns gott om bra förvaring och självklart finns här även en kombinerad tvätt/torkmaskin.

Kök

Genom en stor öppning kommer vi in till ett ljust och stilrent renoverat kvalitetskök. Under frukosten strålar solens ljus in genom fönstren. Här finner ni integrerad kyl/frys och diskmaskin, micro och induktionshäll. På andra sida finns varmluftsugn i arbetshöjd och en stor vinkyl för vinälskaren. Vitvarorna kommer från exklusiva Siemens. Här finns gott om förvaring och matplats för fyra personer. På golvet ligger snygga och praktiska grafitgråa klinkerplattor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns ej

Avgift

4 183 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 365 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 577 kr
Försäkring: 1 788 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,52055%

Andel av årsavgiften

5,51477%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1906

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Kommendantsängen 6:11

Övrigt

Till bostaden hör ett stort vindsförråd om ca 10/m2.
Föreningen har 2 cykelförråd ett på gården och ett i källaren.

Förening

Namn

Brf Kastellgatan 16

Om föreningen

Fastigheten Kommendantsängen 6:11 ägs sedan år 2000 av bostadsrättsföreningen Kastellgatan 16 och upplåter idag 14 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt.

Fastigheten bebyggdes år 1906 och består av ett ovanligt vackert flerbostadshus med ett förstklassigt läge på Kastellgatans mitt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 821 kvm varav 1 613 kvm utgör lägenhetsyta och 208 kvm utgör lokalyta.

Antal lägenheter

14

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Föreningen erbjuder förmånligt kabel-tv och internet-paket via comhem för 82 kr/mån

Parkering

Unikt för föreningen är de nio parkeringsplatser som finns på innergården, med tanke på de fjorton bostadsrätter som finns i föreningen så är det mycket god möjlighet till en egen p-plats.

Renoveringar

Föreningens hus är i mycket gott skick och inga stora planerade underhåll finns.

Föreningen har under åren utfört löpande renoveringar och underhållsarbeten på fastigheten:
2019: Planeras det för justering av yttertak.
2018: Fönsterbyte mot gård
2016: Underhåll av tak och renovering av puts i genomfart till innergården
2013: Underhåll av värmesystemet
2011: Dräneringsarbeten på gården
2009: Renovering av trapphus och ytterdörrar
2006-2007: Omputsning av fasad
2006: Renovering av tak (del av tak byttes ut enligt särskild plåtkonsult, övriga ytor målades). Detta år byggdes även balkongerna om i tidsenlig stil
2002-2003: Grundförstärkning ned till berg med stålpålar fyllda med betong
2001-2008: Rörstambyte

Viktiga dokument

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad