Seglaregatan 21

Bilder

  • Såld!

Seglaregatan 21 , Majorna , Göteborg

Nu finns äntligen chansen att flytta in i denna fina lägenheten. En ljus och fräsch genomgångs 3:a med balkong som ligger i mysiga området Majorna. Som boende i Majorna har man nära till olika fina områden såsom Slottsskogen och Röda sten. Välkommen att boka in dig på visning!

69,7 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 334 kr inkl värme, VA, kabel-TV och fiber
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69,7 kvm
Våning:
BV, hiss finns
Lägenhetsnummer:
327
Byggår:
1974
Driftskostnad:
551 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69,7 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Seglargatan 21. Längst bort på loftgången välkomnas ni in i denna vackra 3:a i Majorna.

Hall

Välkomnande hall med bra ljusinsläpp. Golvet är av ekparkett och väggarna går i ljusa toner med en randig tapet i vitt och grå beige. Härifrån når man hela lägenheten.

Sovrum

Här har ni ett perfekt barnrum med platsbyggd våningssäng och goda ljusinsläpp. Rummet går i ljusblå ton och golvet är ekparkett.

Badrum

Fräscht badrum med egen tvättmaskin. Badrummet är kaklat i en blå ton med vitt golv. Här finns dusch, toalett och handfat.

Klädkammare

Här har ni en praktisk klädkammare med god förvaringsmöjlighet.

Kök

Ljust och luftigt kök med bra arbetsyta. Härifrån har man vacker utsikt. Köket går i vitt med skåpsluckor i vit faner och en mörkgrå bänkskiva. Här finns spis med ugn, kyl & frys samt micro och diskmaskin. Det finns också plats för ett litet köksbord. Golvet är ekparkett och väggarna vita.

Sovrum

Stort och rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Golvet är ekparkett och väggarna går i roséfärgad kulör.

Vardagsrum

Härligt vardagsrum med bra plats för både soffgrupp och matbord med gott om ljusinsläpp. Härifrån når man också balkongen. Golvet är av ekparkett och väggarna går i vitt.

Balkong

Mysig balkong i sydostligt läge med vacker innergård utanför. Här får man plats med cafébord eller en liten sittgrupp. Det ligger ett ljusbrunt trallgolv och väggarna är vita.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 4, hiss finns

Avgift

4 334 kr inkl värme, VA, kabel-TV och fiber

Driftskostnad

6 612 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 800 kr
Försäkring: 1 812 kr

Andel i föreningen

2,5863%

Andel av årsavgiften

2,5863%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiprestanda: 178 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Majorna 146:29

Övrigt

Till lägenheten ingår det en garageplats i köpet. Det finns också ett förråd på ca 5-6 kvm. Tvättstugan har 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare, 4 torkrum.
Fiber finns indraget i lägenheten 250mbit/s

Förening

Namn

HSB Brf Seglaren

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen upplåter 415 lägenheter med bostadsrätt 5 lokaler med hyresrätt. Totalytan uppgår till 33 466 varav 26 566 kvm utgör lägenhetsyta och 6900 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger byggnaderna på adresserna Seglaregatan 4, 10, 16-28, 35, 17-23. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
- 78 st 1 rum & kök
- 213 st 2 rum & kök
- 82 st 3 rum & kök
- 42 st 4 rum & kök

Genomfört underhåll:
-2010 Renovering av garage under nr 17-19, samma år genomfördes en OVK.
-2011 Renovering av garage (nr 4-10).
-2011/12 Byte av takpapp på nr 4 och 35.
-2012/13 Utbyte av köksfläktar och fläktaggregat på tak. Även byte av styrsytemet för värme och ventilation, pumpar ventiler mm i undercentraler.
-2012/13 Hissrenovering/uppgradering

Planerat underhåll:
Föreningens underhållsplan upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.
Fönster och balkongdörrar byts ut efter hand, prioritering sker efter utförd besiktning.

Ekonomi: Husen färdigställdes 1974 vilket innebär att de nu är ca 40 år gamla. De har därför upprättat en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2024 för att planerat underhåll ska kunna mötas utan oväntade kostnader. Belåningen är mycket låg, 1 907 kr/kvm (årsred. 2015/16).

Gemensamhetsutrymmen:
Bastu, gym, festlokal och övernattningslägenhet finns i uppgång nr. 10 på Seglaregatan. Festlokalen rymmer ca. 50 personer och bokas via fastighetsexpeditionen. I uppgång 35 finns ett hobbyrum med diverse verktyg.

Övrigt:
Biltvättsplats finns i garaget mellan Seglaregatan 4 & 10. Cykelrum finns i varje huskropp. MC-parkering finns i hus 10.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Om området

Majorna

Majorna är ett mycket omtyckt område i Göteborg. Med mycket mysiga caféer och små roliga butiker kan man strosa runt i timmar. Majorna är erkänt för sina charmiga och välbevarade byggnader. Här kan du finna dina egna små smultronställen. Alldeles i närheten, inom gångavstånd, finns Klippan och röda sten, Slottsskogen samt Botaniska Trädgården som alla erbjuder natur och fritidsaktiviteter.

Mariatorget ligger med cirka tio minuters gångavstånd här finns ett flertal butiker och restauranger. Även Chapmans Torg finns alldeles i närheten och erbjuder ett stort utbud av butiker och charmiga restauranger.

Kommunikation

Från Blåsutgatan går buss 90 som tar dig in till centrum på 11 minuter. Från Chapmans Torg går både spårvagn 9 och 3 som även dessa tar dig in till Göteborgs centrala delar.

Karta

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad