Gibraltargatan 21C

Bilder

  • Såld!

Gibraltargatan 21C , Johanneberg , Göteborg

Fint renoverad tvåa, kök med egen vinkyl, mycket förvaring och en bra planlösning! Här stiger du in i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus med härlig takhöjd och med lummig miljö precis utanför. Närhet till stadens puls, Chalmers och Johannebergs härliga miljö. Insynsfritt boende i en bra förening! Välkommen på visning!

45,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 420 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,5 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
36
Byggår:
1936
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,5 kvm

Rumsbeskrivning
Gibraltargatan 21C

Välkommen till denna trevliga och fint renoverade tvåa på Gibraltargatan 21C! Lägenheten har ett fint kök med något extra för vinkännaren, helkaklat badrum med golvvärme, mycket förvaring och fina ytskikt. Detta är en perfekt bostad om du vill bo centralt men ändå i ett lugnare område med närhet till såväl citypuls som till universitet, restauranger och skön natur. Bostadens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I bostadens välkomnande hall finner du naturlig avhängning direkt till höger och till vänster i hallen finner du två inbyggda garderober med överskåp för god förvaring. I hallen finner ni en fin ekparkett i original som genomsyrar näst in till hela lägenheten och väggarna går i sobert vitt. Till höger från hallen finner du bostadens kök.

Kök

Det fint renoverade köket går i ljusa toner och bjuder in till flera bra arbetsytor. De ljusa släta luckorna och de många skåpen bjuder in till ypperlig förvaring och den vita bänkskivan bryts elegant av mot vacker mosaik längsmed kökets ena långsida. Detta kök präglas av eleganta, praktiska lösningar och här finner du en platsbyggd sittbänk med inbyggd förvaring. Men här finner du även en egen vinkyl som rymmer upp till 32 buteljer och blir verkligen det lilla extra för vinkännaren och bjuder in till en känsla av lyx. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn, diskmaskin och integrerad fläktkåpa. I köket finns utrymme för ett bord med plats för 2-4 frukostgäster.

Sovrum

Andra dörren till höger från hallen tar dig tröskelfritt vidare till bostadens trivsamma sovrum. Här ryms enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord och även ytterligare möblemang om så önskas. Här finner du bra förvaring i en stor skjutdörrsgarderob och väggarna är målade vita.

Vardagsrum

Det trevliga vardagsrummet bjuder in till gott om utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Här kan du tillsammans med dina nära och kära spendera timmar över antingen en god måltid eller flertalet samtal om livets alla festligheter. Vardagsrummet har en härlig rymd i och med den trevliga takhöjden och det trivsamma genomgångsläget bidrar med ett härligt ljusflöde. Rummet har ett generöst fönsterparti med fint bevarade fönsterbrädor i sten.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel längsmed väggarna. Ett charmigt inslag är att samma mosaik som finns i köket även har blivit dekoration för den ena duschväggen. Här finner du WC, handfat med kommod, praktisk förvaring i spegelskåp, takdusch med välvda glasväggar och för lite extra lyx i vardagen finner du trivsam golvvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 420 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är endast en uppskattning.

Andel i föreningen

0,68539%

Andel av årsavgiften

0,68539%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2013
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 45:1

Övrigt

Mäklaren informerar: Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Johanneberg 1936

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Johanneberg 1936 äger fastigheterna som byggdes mellan 1935 och 1937. Denna trivsamma HSB-förening upplåter 156 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt och föreningens totala lägenhetsyta är 6 566 kvm. Byggnaderna är belägna på följande adresser:
Gibraltargatan 21 A-E
Eklandagatan 67 A-D
Lindströmsgatan 3 A-D

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

För mer info, vänligen besök http://www.johanneberg.com/johanneberg/

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, hemsida, och kontaktperson (2018-06-18). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Antal lägenheter

156

TV och Bredband

Medlemmar har tillgång till 10 kanaler som bekostas av föreningen.
Föreningen har eget datanät med internetuppkoppling. 100 Mbps fast uppkoppling för en kostnad av 100 kr/månad och 500 kr i anslutningsavgift.

Parkering

Föreningen har 28 parkeringsplatser med elstolpe. Till dessa är det separat kö som i dagsläget är cirka tre år. Finns även MC-Platser. Boendekort gäller i området (S).

Renoveringar

Genomfört underhåll:
1983 - Rör- och Elstambyte
1994 - Balkongrenovering
1996 - Ny takpapp
1996 - OVK - Obligatorisk ventilationskontroll
2005 - Avloppsomläggning stamavlopp under bottenplattan i källare, Gibraltargatan
2006 - Renovering tvättstuga, Gibraltargatan
2007 - Renovering fönsterbågar/karmar
2012 - Färdigställande av trädgården
2013 - Uppfräschning av föreningens Gillestuga
2016 - Nytt möblemang till föreningens terrass

Planerat underhåll:
2018 Ombyggnad av bilparkeringar.
2018 Byte av låssystem gemensamma utrymmen.
2020 Fasadrenovering. Troligen sätts fibercementskivor på fasaden, istället för rengöring och målning.
2020 Nytt trädäck på takterrasserna samt balkonger.

Föreningen planerar att inom en femårsperiod ta tag i fasadrenovering, förbättring av ventilation samt relining eller byte av stammar.

Du finner information om kommande renoveringar i bifogade dokument.

Ekonomi

Stabil HSB-förening som stadigt amorterar av sina lån. Föreningens belåning per kvadratmeter bostadsyta är låg och föreningen har inte höjt avgifterna på över 10 år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamhetsanläggningar:
- Gemensam tvättstuga finns i källaren, utrustat med tre TM, två TT, en grov TM samt två torkrum. Varav en TM, en TT och ett torkrum hålls obokningsbart.
- Återvinningsstationer och trädgårdar.
- Festlokal/gillestuga för ca 20 personer på Lindströmsgatan.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Hampus Berglund för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad