Fjärde långgatan 19

Bilder

  • Såld!

Fjärde långgatan 19 , Linnéstaden , Göteborg

Ljus & rymlig 2:a belägen mitt i populära Linnéstaden. Här får du ett renoverat badrum, stort socialt kök och en härlig balkong med soltimmar. Fri utsikt & utan insyn med närhet till både Slottsskogens grönska, Linnés nöjesutbud och bra kommunikationer. Stabil brf som har haft avgiftsfri månad! Hiss finns.

60 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 638 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
60 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1924
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

60 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en välplanerad 2:a om ca 60 kvm med hög standard på ett av innerstadens bästa lägen. Belägen mitt i Linnéstadens med alla dess restauranger & butiker precis utanför dörren. Dessutom nära till Slottsskogens grönska, Botaniska trädgården och friluftsliv på Änggårdsbergen. Bra kommunikationer i form av både buss, spårvagn och cykel finns vid Järntorget. En fräsch lägenhet med helkaklat badrum, renoverat kök & en stor solig balkong. Trevlig & stabil brf med en bra ekonomi där de haft en avgiftsfri månad historiskt. Lägenhetens ca 60 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

HALL

Du kommer in i en välkomnande hall med mycket god förvaring bakom spegelskjutdörrar. Ett smart Elfa-system som kan med lätthet anpassas efter ditt egna behov. På golvet ligger ett svart stenklinker-golv, både praktiskt och stilrent. Väggarna är målade i vitt.

BADRUM

I direkt anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum. Ett fräscht & helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och ljus klinker på golvet. Duschplats med vikbara glasväggar och takdusch. En vit kommod för extra förvaring från Hafa & spegelskåp från Vedum. Badrummet är i övrigt utrustat med WC och en vattenburen-handdukstork. Plats för att installera en toppmatad tvättmaskin om så önskas.

KÖK

Köket är en riktig fröjd för dig som gillar social matlagning. Med mycket arbetsytor och mycket skåp kan kocken stormtrivas. Luckorna är släta ljusbruna i högglans, ovan en exklusiv stenbänkskiva sitter en smakfull svart sten mosaik. Utrustningen i köket består av rostfria vitvaror så som, spishäll, ugn, spisfläkt (kolfilter) samt kyl/frys. Självfallet finns här också en diskmaskin som underlättar vardagen. En köksö med en massiv träskiva är det naturliga navet för både gäster och för matlagningen. Golvet är ett snyggt laminatgolv och väggarna är vitmålade.

SOVRUM

Sovrummet är av generös storlek och här kan du sova helt ostört med minimal insyn tack vare det fria läget ut mot Oscar Fredriks kyrka. Rummet kan med lätthet både möbleras med en större dubbelsäng & en arbetshörna om så önskas. Om behov finns går det också sätta en flera garderober. Golvet är samma laminatgolv som i köket och väggarna är målade i vitt.

VARDAGSRUM

Med fönster i två soliga vädersträck blir vardagsrummet ljust & luftigt. Rummet kan möbleras både med en större soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Från vardagsrummet nås lägenhetens trevliga balkong, här kan du njuta av både förmiddagsfikat och lunch i solen. Väggarna är vitmålade & på golvet ligger samma laminatgolv som i resten av lägenheten. En av väggarna är tapetserad med en mönstertapet som bryter av snyggt. Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

3 638 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,401%

Andel av årsavgiften

0,45256%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft/FTX)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 juni 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 110 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

MASTHUGGET 5:11

Övrigt

Förråd
Bostadsrättsinnehavaren har tillgång till ett källarförråd.

Tvättstuga
Tvättstugan ligger nere i källaren och är utrustad med 3 tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkrum.

Uteplats/Balkong
Till lägenheten hör en härlig möblerbar balkong i sydost-läge. Föreningens medlemmar har dessutom tillgång till en lugn skyddad innergård med lekplats. Mycket barnvänlig då grindarna in till gården är låsta.

Parkering/Garage
Genom samfällighet med grannföreningarna finns garageplats att hyra för 850 kr/månad, separat kö till dessa. Boendeparkering finns i området.

TV-/Internetanslutning.
TV: Kabel-TV, basutbud ingår i avgiften. Lev: ComHem
Internet: Bredband. Lev: ComHem

Förening

Namn

Brf Galeasen Linnéstaden

Om föreningen

Brf Galasen Linnéstaden:
Bostadsrättsföreningen registrerades 2000-03-17. Föreningen förvärvade fastigheten Masthugget 5:11 år 2000.
Fastigheterna bebyggdes 1977 och består av två flerbostadshus.
Fastigheternas totala yta är enligt taxeringsbeskedet 16777 kvm, varav 15939 kvm utför lägenheternas yta och 794 kvm utgör lokalyta.

Totalt 210 lägenheter med bostadsrätt samt 29 lägenheter och 8 lokaler med hyresrätt upplåts av föreningen. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
7 st 1 rum och kök.
145 st 2 rum och kök.
56 st 3 rum och kök.
31 st 4 rum och kök.

I de övriga lokalerna bedrivs bla. skola, kontor butiker och mottagningar mm.

Föreningen har en mycket informativ hemsida som är värd att besöka. Länk finns under "dokument & länkar".

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

239

Antal hyresrätter

29

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2043.

Urval av genomförda renoveringar
Fönsterrenovering (2012)
Tegelfasader och balkongplattor har lagats (2012)
Fönsterbyte (2011/2012)
Upprustning av gård och grönytor (2013)

Planerade renoveringar
Omläggning tak 2018-19
Byte elsystem 2028
Stambyte 2038
Byte hissar 2038

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stark och nu i januari 2018 så har föreningen en avgiftsfri månad. Vilket de också hade 2017. De 29 hyresrätterna är en dold tillgång för föreningen, när hyresgästerna sägs upp kan föreningen ombilda lägenheten till en bostadsrätt och få in pengar. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad