Ebbe Lieberathsgatan 16C

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till denna fantastiska bostad på Ebba Lieberathsgatan 16C!
  • Luftigt vardagsrum men magnifik takhöjd.
  • Stor balkong med högt läge!

Ebbe Lieberathsgatan 16C , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Nu finns äntligen chansen att köpa den här "villa på taket" bostaden. En etagelägenhet högst upp med balkong och en solig terrass precis utanför entrén. Ägarna har dessutom gjort kapitaltillskott så avgiften är låg. Helt nybyggt sedan i fjol och fullutrustat, precis som man vill ha det! Välkommen på visning!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 046 kr inkl värme, kallvatten, TV - digitalt grundutbud, bredband och IP-telefoni. Varmvatten och hushållsel tillkommer.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
37003
Byggår:
2017/2018
Driftskostnad:
475 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning
Ebbe Lieberathsgatan 16C

Välkommen till denna fantastiska lägenhet i två etage med bra månadsavgift! Här slås du av en underbar takhöjd, terrass och balkong i två väderstreck samt stora och öppna ytor. Bostaden är belägen högst upp i huset i en förening med bra ekonomi och i ett mycket expansivt område med flera mataffärer, härliga grönområden och en motionsanläggning av högsta kvalitet precis runt hörnet. I grannföreningens lokaler finns två välsmakande restauranger och 15 minuter från boendet mot Mölndal finner du även en helt ny galleria med 65 butiker och ett fantastiskt serviceutbud! Bostadens dryga 85 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Efter att du passerat terrassen och klivit in i den välkomnande hallen möts du av en luftig känsla och härligt ljus. Direkt till höger finner du naturlig avhängning för ytterkläder och i hallen finns ypperlig förvaring i flertalet stora garderober. Första delen av hallen bekläds av ett praktiskt golv av mörkt klinker som underlättar under de ruggigare månaderna och väggarna är ljusa. Direkt från hallen till vänster når ni det första sovrummet.

Sovrum

Härligt rymd, mycket ljus och ingen insyn. Det är härligt att bo högst upp! I detta sovrum får du plats med den stora dubbelsängen med tillhörande sängbord och ytterligare möblemang om så önskas. Idag används rummet som ett barnrum men det går givetvis att använda som kontor, gästrum eller master bedroom om så önskas.

Badrum

Önskar sig inte alla ett stort badrum? Om så är fallet är detta ett badrum som är gjort för dig. Här finner du generös golvyta belagd med klinker. Väggarna är helkaklade och längst in i badrummet hittar du duschen med omslutande rundade glasdörrar. I badrummet finns också WC, handfat med kommod, tvättmaskin och torktumlare, arbetsbänk och bra förvaring i två badrumsskåp. Allt detta för att underlätta vardagen.

Kök

Rakt fram från hallen når du bostadens kök som ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Köket har bra förvaringsmöjligheter för alla era husgeråd i flertalet skåp och lådor. Den ljusa skåpinredningen bryts snyggt av mot den mörkare bänkskivan och här finns det bra med arbetsytor för flera kockar att samverka på. Utrustningen består av induktionshäll, inbyggnadsugn, fläktkåpa, kyl och frys i fullhöjd och för att underlätta vardagen finns givetvis en diskmaskin. Köket är från välrenommerade Marbodal med vitvaror från Bosch och Siemens.

Vardagsrum

Med en takhöjd på över fyra meter får du ett vardagsrum med härlig rymd och de stora fönsterna ut mot bostadens balkong ger ett mycket fint ljusinsläpp. Här får du plats med en stor soffgrupp med tillhörande soffbord och en gedigen matplats för flertalet middagsgäster. Eftersom köket ligger intill vardagsrummet kan dina vänner glatt sitta och socialisera både med dig och varandra samtidigt som du förbereder en storslagen middag. Väggarna går i en ljus grå ton och golven är vackert ljusa. Från vardagsrummet tar du trappan upp till bostadens övre plan.

Övre plan

Bostadens övre plan präglas av samma attribut som det nedre planet. Generösa ytor, mycket ljus tack vare bostadens rymd och fina takfönster. Detta rum används idag som master bedroom men kan även användas som kontor eller gästrum. Här får du plats med dubbelsäng, skrivbord, extra byrå och även en myshörna med fåtölj. I detta rum finns en stor skjutdörrsgarderob för exemplarisk förvaring.

Terrass & Balkong

Till bostaden hör både en terrass i sydväst och en stor balkong. Terrassen kan med fördel möbleras med ett större lounge-set för att du och alla dina vänner ska kunna njuta tillsammans i solen i trivsamt sydvästläge. Med sitt höga läge högst upp i huset bjuder terrassen på en härlig vy. Bostaden har även en stor balkong på andra sidan bostaden i anslutning till kök och vardagsrum. Här kan du njuta av morgonkaffet i förmiddagssolen och du får plats med ett trivsamt möblemang för 4 personer. Lyxigt att kunna välja uteplats efter eget behag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

4 046 kr inkl värme, kallvatten, TV - digitalt grundutbud, bredband och IP-telefoni. Varmvatten och hushållsel tillkommer.

Driftskostnad

5 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 200 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

0,569%

Andel av årsavgiften

0,57%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017/2018

Uppvärmning

Fjärrvärme

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 33:6

Förening

Namn

Brf Södra Fredriksdal

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av tre huskroppar och hit hör adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C och även Varbergsgatan 1 där garaget är beläget. Föreningen består av 256 lägenheter likt det namn som byggprojektet har och fördelningen ser ut enligt nedan:

117 st lägenheter - 1 rok (varav 23 är 1 rok + loft)
129 lägenheter - 2 rok (varav 43 är 2 rok + loft)
10 lägenheter - 3 rok (varav 2 är 3 rok + loft)

Föreningen köpte fastigheten 2016 (äger marken).

Information som är av vikt för dig som köpare bör du kontrollera.

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till digital-TV, Internet och IP-telefoni via Com Hem Triple Play (fiberLAN).

Parkering

Föreningen har 88 garageplatser varav 5 platser nyttjas för bilpool. Fyra platser skall även hyras ut tom 2024-06-02. De 83 garageplatserna hyrs ut för ca 1300kr/mån inklusive moms.

Ekonomi

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 163 kr som betalas av medlem enligt stadgar. En pantsättningsavgift tas ut om ca 465 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2019.

Övrigt

Föreningen har gemensam tvättstuga samt cykelverkstad på innergården. Varje lägenhet har även egen tvättutrustning.
Ett av husen erbjuder en härlig takterrass med storbildsskärm. Här kan du och dina grannar umgås och njuta av många magiska kvällar tillsammans. Terrassen har även ett eget pentry där du kan förvara din egna mat och din egen dryck för eventuella kalas och andra tillställningar.

Viktiga dokument

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Hampus Berglund för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte