Karin Boyes gata 4

Bilder

  • Såld!

Karin Boyes gata 4 , Prippska Tomten , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva en rymlig och välplanerad tvårummare på attraktiv adress med inglasad balkong i västerläge. Här bor du i en stabil HSB-förening med flertalet gemensamhetsutrymmen. Perfekt läge med närhet till allt. Välkommen på visning!

67,8 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 974 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67,8 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1992
Driftskostnad:
501 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

67,8 kvm

Rumsbeskrivning
Karin boyes gata 4

Välkommen till denna centralt belägna bostad med närhet till stadens alla utbud. Ett stenkast bort ligger Centralstationen, Ullevi och Heden. Här bor ni i en stabil HSB-förening med flera gemensamhetsutrymmen. Lägenhetens kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Lägenheten har genomgående parkettgolv och väggarna är ljusa. Hallen är rymlig med plats om gott för förvaring i form av tre garderober. Till vänster finns en rymlig klädkammare. Till vänster om hallen når du bostadens walk-in-closet som nu är möblerat till ett arbetsrum.

Kök

Köket är välplanerat med flera arbetsytor och gott om förvaring. Invid fönstret går det med fördel att möblera med matbordet som har plats om 4-6 personer. Köksutrustningen är bestående av ugn (Siemens), spishäll, köksfläkt, kyl och frys (Elektrolux) samt diskmaskin. På väggen sitter ett vitt kakel.

Sovrum

Sovrummet är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Här finns tre garderober som rymmer mycket förvaring. Från vardagsrummets fönster är utsikten slående över de vackra takåsarna.

Vardagsrum

I vardagsrummet strömmar det in rikligt med ljus från två väderstreck. Här ryms det en stor soffa med tillhörande möblemang om så önskas samt en arbetshörna. Rummet förlängs tack vare den inglasade balkongen. Njut av utsikten och att ha fönster i två väderstreck och att få bo i en hörnlägenhet.

Badrum

Badrummet är utrustat med en tvättmaskin och separat tvättavdelning med torkskåp som underlättar vardagens bestyr. Det är ljust och fräscht, på väggen sitter ett vitt kakel. Utrustningen är bestående av WC, handfat, spegelskåp med inbyggd belysning badkar och tvättmaskin.

Balkong

Inglasad balkong med ett härligt västerläge. Här finns plats för en loungegrupp eller matbord med tillhörande möblemang. Till lägenheten hör ett källarföråd!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

3 974 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

6 022 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 094 kr
Försäkring: 1 928 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,65966%

Andel av årsavgiften

0,65966%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1992

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 april 2009

Fastighetsbeteckning

Stampen 6:21

Förening

Namn

HSB Jästen

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Jästen bildades 1988 och består idag av 137 lägenheter. Det finns flera gemensamhetsutrymmet, bland annat en samlingslokal, två uthyrningslägenheter, tvättstuga, hobbyrum och bastu. Föreningen hyr ut en lokal till Göteborgs Stad för dagisverksamhet. Föreningen är en så kallad äkta förening.

För mer information, besök gärna föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/jasten/

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

137

Antal lokaler i föreningen

1

Parkering

Under fastigheten finns 71 stycken p-platser i garage, varav 65 för person bilar och 6 är avsedda för motorcyklar.
Garageplatsen kostar 700 kr per plats.

Renoveringar

Renoveringar som har genomförts:
2007 målades hissdörrarna om
2009 målades trappuppgångarna i samband med att fastigheten energideklarerades
2010 byttes låssystem för grindar, ytterdörrar och källardörrar samt porttelefon. Samma år renoverades och målades garagen.
2011 rensning av ventilationskanaler. Samma år utfördes en OVK och renovering av samlingslokalen och styrelserum
2012 utfördes en utredning av värme- och ventilationssystemet för att modernisera, effektivisera och samtidigt erhålla jämnare temperatur i lägenheterna. Fläktaggregat byttes.
2013 genomfördes renovering och uppgradering av värme- och ventilationssystemet. Termostatventiler byttes ut i samtliga lägenheterna och lokalerna. Tvättstuga renoverades och nya sattes in.
2014 skedde slamsugning av delar av avloppssystemet
2015 installerades ny tvättmaskin och torktumlare

Under kommande verksamhetsår planeras:
- Installation av 6-12 laddplatser för elbilar i föreningens garage
- Fördjupad undersyn av hissarna

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

BRF Jästen är medlem i HSB. Genom avtal sköter HSB Göteborg administrationen och tekniska förvaltningen.
I fastigheten finns bostadshus med addresserna Karin Boyes gata 4, 8 och 10, Adler Salvius gata 15 samt Färgaregatan 5, 7 och 9.

Om området

Prippska Tomten

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Prippska Tomten. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Prippska Tomten befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Prippska Tomten sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Sanna Axelsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte