Linnégatan 55

Bilder

  • Såld!

Linnégatan 55 , Linnéstaden , Göteborg

Totalrenoverad drömtvåa på bästa adress med balkong i högt fritt läge (Våning 9). Perfekt planerade kvadratmetrar. Det påkostade köket tillsammans med det sobra badrummet skapar en härlig känsla. Sovrummet vetter ut mot den lugna innergården. Attraktiv förening med vacker innergård. En lägenhet som måste upplevas!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 066 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
9, hiss finns
Lägenhetsnummer:
144
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Belägen mitt i Linné ligger denna genomgångstvåa med smakfulla & stilrena materialval. Rymliga & sociala ytor karaktäriserar lägenheten som passar för singeln men också city-paret. Nära till Linnéstadens stora restaurangutbud, Vasastadens nöjen och Slottsskogens grönska om inte Hagas charmiga butiker/caféer skulle räcka till. Nu har du chansen att bo i en välskött förening i Göteborgs alldeles egna idyll, Föreningen är stabil med många gemensamma lokaler till medlemmarna. Välkommen på visning!

Lägenhetens ca 53 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall
Hallen är öppen och välkomnande med rikligt av förvaringsmöjligheter samt plats för avhängning av ytterkläder och kan möbleras med hallmöbel. På golvet ligger ett klinkergolv, klinker är både praktiskt och vackert. Här i hallen är väggarna målade vitt. Från hallen löper ett parkettgolv i ek vidare in i lägenheten.

Badrum
I anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum som är totalrenoverad. Ett stort och härligt badrum. På golvet ligger svart klinker med exklusiv känsla och väggarna är helkaklade i större vitt kakel. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, spegelskåp för förvaring, duschplats, kommod med bra avställningsytor samt förberett för tvättmaskim. Självklart finns också golvvärme för kalla morgonfötter.

Kök
Från hallen når lägenhetens stora och mycket påkostade kök som är byggt i modern stil. Snickerierna går i högblankvitt I köket finns induktionshäll, spisfläkt, varmluftsugn & stor kyl samt frys med integrerad ismaskin. Stor köksö blir en naturlig rumsfördelare.

Balkong/loftgång
Stor balkong med högt läge i huset skapar en total frihetskänsla, här kan man njuta av kvällssolen. Från loftgången möts man av den den vackra innergården

Vardagsrum
Från köket når man också vardagsrummet. Vardagsrummet kan med lätthet möbleras med en större soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Underbart ljusinsläpp i och med det höga läget i huset.

Sovrum
Här har man verkligen satsat på för att skapa en ombonad och varm känsla. Sovrummet är rymligt och kan möbleras med en dubbelsäng och arbetsplats. Du kan sova lugnt med fönster ut mot lugna innergården.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

9 av 11, hiss finns

Avgift

3 066 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,48154%

Andel av årsavgiften

0,48196%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 86 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus 53

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olivedal 13:17 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns det en byggnad med 153 lägenheter och 12 lokaler. Under 2001-2002 kompletteras med 4 lägenheter, totalt 157 lägenheter.
Fördelning av lägenheter:
- 26 stycken 1RoK
-40 stycken 2RoK
-71 stycken 3RoK
-20 stycken 4RoK

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem och bredband via Bredbandsbolaget

Parkering

Dessutom tillkommer:
-12 stycken lokaler
-62 stycken garageplatser
-7 stycken p-platser

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2005-2008 takrenovering.
2006 gårdsprojekt.
2010 utfördes en energideklaration.
2012 utfördes bland annat genomgång av värmesystemet, installation av nya maskiner i tvättstugan, underhåll av fönster och dörrar, installation av nya porttelefoner samt nödbelysning i hissarna.
2013-2014 uppgradering av undercentral för värme, byte av ventilationsanläggning samt rengöring av ventilationskanaler, byte av styrutrustning i hiss på Linnégatan 51 samt målning av trappuppgångar.
2016 Nya innerdörrar hiss

Kommande/ Pågående renoveringar:
Målning alt.inklädning utsida fönster
Byte injustering termostatventiler
Nytt låssystem (tagg)

Ekonomi

Intäkterna från lokalhyror utgör 23.5% av föreningens totala intäkter. Årsavgiften för verksamhetsåret 2015/2016 uppgick i genomsnitt till 572 kr/kvm. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret antagit en ny underhållsplan avseende perioden 2016-2045. Lånen uppgår underverksamhetsåret till 5769 kr/kvm. Från och med Juli 2016 höjdes avgiften med 2%, detta på grund av att en högre avsättning till underhålls fonden.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Jonas Johansson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte