Föreningsgatan 18A

Bilder

  • Såld!
  • Härlig balkong med kvällssol, perfekt sommardagar som dessa
  • Balkongen ligger in mot den lugna och lummiga innergården
  • Stort öppet vardagsrum helt utan insyn
  • Plats för en större soffgrupp om så önskas

Föreningsgatan 18A , Vasastaden , Göteborg

Välkommen till denna rymliga tvåa mitt i populära Vasastaden. Bra planlösning, stor balkong med kvällssol och en mycket bra och stabil förening är bara några attribut som beskriver denna härliga lägenhet. Ta hissen direkt ner i garage. Lägenheten är utrustad med alla bekvämligheter som kan önskas. Välkommen på visning!

66 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 490 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
210
Byggår:
1971
Driftskostnad:
404 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna insynsskyddade tvåa mitt i populära Vasastaden. En ljus lägenhet på våning 2 med en härlig balkong in mot föreningens innergård. Här kan du njuta av kvällssolen när ni kommit hem från arbetet. Har ni bil, får ny lyxen, att ta hissen rätt ner i garaget ifrån trappuppgången. I Vasastaden bor du mitt i stadspulsen med närhet till allt vad staden har att erbjuda. Lägenhetens 66kvm disponeras följande:

En hall som bjuder på förvaring direkt innanför dörren samt en stor klädkammare som rymmer gott om förvaring.

Sovrummet ligger mot den lugna innergården. Här ryms en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. Finns även två garderober och plats för extra förvaring om så önskas. Från sovrummet nås lägenhetens balkong.

Balkongen är lagom stor där två-tre stolar med ett matbord ryms. Balkongen är i härligt Nord/väst-läge vilket innebär kvällssol som lyser här mellan 18:00 - 20:00

Köket är smart planerat med gott om förvaring som passar den glada kocken! Det finns en naturlig matplats där fyra personer kan sitta. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, ugn, spis och fläkt.

Badrummet är helkaklat i tidlösa toner, ljust kakel och grå klinker. En dusch med glasväggar, tvättmaskin med handdukstork ovan samt en WC och handfat intill. Handfatet sitter i en väggfast förvaring som tillhör lägenheten.

Vardagsrummet är stort, viket innebär att ni får plats med både soffhörna samt matplats. Här kan ni ha stora middagar tillsammans med era vänner. Rummet ligger insynsskyddat med en lummig tomt på andra sidan. Stora fönsterpartier gör att detta rummet känns ljust och rymligt. Genomgående parkettgolv i hela lägenheten.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

3 490 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 848 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 348 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,50099%

Andel av årsavgiften

0,50099%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 mars 2015
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Vasastaden 14:2

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tvättstuga/Gemensamma utrymmen
Tvättstugan nås via källaren som är utrustad med 4 tvättmaskiner, 2 torktumlare och 4 torkrum. Det finns övernattningsrum att hyra för en kostnad på 200 kr per natt.

I övrigt finns det cykelförråd och den vackra innergården är grönskande och innefattar både utemöbler med grillmöjligheter, lekplats och boulebana.

Parkering
Föreningen har tillgång till lediga garageplatser.

Ytterligare garagemöjligheter finns i området.

I övrigt finns boendeparkering finns i området, ansökan sker hos Göteborgs Stad. Mer information finner du på www.goteborg.se

Förening

Namn

Brf Askungen 1

Om föreningen

2002 köpte föreningen Brf Askungen 1 fastigheten "Vasastaden 14:3", vilken är upplåten med tomträtt till föreningen. Fastigheten består av bostadshus med adresserna Föreningsgatan, Karl Gustavsgatan, Thorildsgatan samt Viktoriagatan. Totalt upplåter föreningen 204 st lägenheter varav 23 är hyresrätter. Föreningen upplåter också 6 lokaler.

Underhåll och renoveringar
De senaste renoveringar som utförts i föreningen var underhåll av terrasserna mot Thorildsgatan och Karlgustavsgatan samt upprustning av sophus.
Under åren har föreningen låtit göra underhåll på fastigheten som t.ex:
-Besiktning av ventilationsarbete samt 10 nya parkeringsplatser vid Thorildsgatan 2015. Samma år såg man över brandsäkerheten i huset. Beslut att iordningsställa ett övernattningslägenhet på Viktoriagatan 38.
-Nya entrépartier 2011
-Byte av pumpar i fjärrvärmecentral 2011
-Energideklarerad 2009
-En mindre del av fasaden renoverades 2008
-Renovering av balkonger 2005
-Spolning av stammar 2004/2005
-Renovering av trappuppgångar och hissar, 2004.

Följande renoveringar är beslutade att genomföras under 2018:
-Hissar: Några bytes, övriga ses över. (Hissen i trappuppgången 18A har redan bytts).
-Markyta lekplats: renoveras.
-Fläktar: 4 st. bytes samt fläkt bytes i restaurangen.
-Fasadåtgärder: Renovering av fasad inkl. tak och fönster skjuts till 2019. Projektering och avgränsning utförs under hösten 2017 och 2018.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en levande gård med planteringar, grillplats, boulebana, rutschkana och sittplatser. En fräsch gästlägenhet finns också att hyra och går att boka på föreningens hemsida.

Parkering
Garage i källaren. Föreningen är delägare med 1% i garagesamfällighetsföreningen Linden. De övriga 99% innehas av fastighetsförvaltaren Ivar Kjellberg AB. Föreningen äger även alla parkeringsplatser ute på Thorildsgatan.

Ekonomi
Föreningen har sett över energiförbrukningen och bytt ut ventilationsfläktarna för att dra ned på kostnader. Hyresrätterna som föreningen innehar är så kallades dolda tillgångar i föreningen Detta innebär att när dessa sägs upp kommer de att upplåtas med bostadsrätt och intäkterna kommer att tillfalla föreningen. Föreningen har nyligen omförhandlat ett stort lån till fördelaktigare villkor, vilket har sänkt föreningens räntekostnader. Föreningen äger alla parkeringsplatser ute på Thorildsgatan vilket ger en liten intäkt löpande. Föreningen har tagit ett beslut om att index höja avgiften de kommande åren med 2% per år. Detta för att stärka ekonomin ytterligare och för att hålla takt med inflationsmål (kontrollerat 2017-05-11)

Övriga utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

För mer information besök föreningens hemsida: http://www.brfaskungen1.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Landala Fisk
300 m
Sebastians Livs AB
310 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Avenyn
740 m
Affärshuset Kompassen AB
1,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Malmstensgatan 6
180 m
Landalaskolans Fritidshem
200 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
1,7 km
Grundskolor
Stiftelsen Göteborgs Högre Samskola
90 m
JENSEN grundskola Göteborg
90 m
Gymnasium
Schillerska Gymnasiet
240 m
Sigrid Rudebecks Gymnasium
390 m
Universitet & Högskolor
Vårdhögskolan Rehabilitering Social Omsorg
80 m
Institutionen för Nationalekonomi
390 m
Banker
SEB
380 m
Handelsbanken Övre Husargatan
560 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,7 km
Delsjö Golfklubb
3,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjäderborgen AB
150 m
Landala Squashhall
340 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
1,5 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Sanna Axelsson för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte