Adler salvius gata 3

Bilder

  • Såld!

Adler salvius gata 3 , Prippska Tomten , Göteborg

Nu finns chansen att förvärva denna rymliga trerummare i HSB Brf Vörten. Genomgående ljus lägenhet med fönster i flera väderstreck. I föreningen finns gemensam bastu och takterass. Njut av att bo nära stadens kommunikationspunkter Centralstationen och Drottningtorget. Varmt välkomna på visning!

81,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 397 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,4 kvm
Våning:
1, hiss finns
Driftskostnad:
355 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,4 kvm

Rumsbeskrivning
Rumsbeskrivning

Välkommen till denna fantastiska lägenhet om 81,4 kvadratmeter som du har möjlighet att göra till din egna pärla. Här bor du bekvämt med närhet till stadens evenemangsstråk och Centralstationen. Njut av lägenhetens härliga balkong med utsikt mot den lummiga innergården. Om du vill njuta lite extra så är det bara att ta hissen upp till våning 8 för att nyttja föreningens gemensamma relaxavdelning med bastu, solarium och takterass. Bostadsrättsföreningen har även ett övernattningsrum, festlokal och cykelrum att nyttja. Lägenheten har genomgående ljusa väggar och parkettgolv. Bostadens 81,4 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Hallen är rymlig med ljusa väggar och ett fint parkettgolv. Härifrån nås bostadens alla rum. Till vänster finns plats för avgängning av ytterkläder.

Kök

Köket är väl tilltaget med flera avlastningsytor. Det finns även gott om plats för förvaring i lådor och skåp. Skåpsluckorna är vita med guldiga handtag. Utrustningen är bestående av spis, ugn, kyl och frys samt köksfläkt. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en fin parkett.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum med ljusa väggar. Rummet förlängs av en gårdsbalkong som har ett soligt sydvästläge.

Sovrum 1

Rymlig och stort sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang om så önskas.

Walk in closet

Rymlig och väl tilltagen walk in closet med plats för mycket förvaring upp till tak i form av hängningsanordningar och skåp.

Sovrum 2

Här finner ni ett rofyllt rum som kan användas till såväl gästrum, barnrum eller varför inte ett arbetsrum. Väggarna är målade i vitt och på ena väggen sitter en fin fondtapet. På golvet ligger ett fint parkettgolv.

Badrum

Väggarna är helkaklade i vitt. Utrustningen är bestående av WC, handfat med kommod och tvättmaskin för bekvämlighetens skull.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

5 397 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 260 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 760 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

1,10347%

Andel av årsavgiften

1,10347%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Fastighetsbeteckning

Stampen 5:4

Förening

Namn

HSB Brf Vörten

Om föreningen

Brf Vörten:
Brf Vörten registrerades 1988 och äger idag fastigheten som benämns Stampen 26:3. Föreningen omfattar 89 bostadsrättslägenheter, 45 st garageplatser samt 4 st MC-platser. Idag är samtliga parkeringsplatser uthyrda och det finns en kö som man kan ställa sig i. (kontrollerat 2017-01-24). Dessutom upplåter föreningen 2 lokaler med hyresrätt. Fastighetens totalyta uppgår till 8 254 kvm varav lägenhetsyta är 7 360 kvm.
Brf Vörten har en långsiktig underhållsplan som årligen uppdateras. Syftet är att bibehålla fastighetens standard och funktion med en jämn kostnadsfördelning över åren.
Förvaltnings utförs idag av HSB, både ekonomisk och teknisk förvaltning samt att Huskonsulterna hjälpt till på den tekniska sidan.

Ekonomi:
Ekonomin i föreningen är god och inga avgiftsförändringar är planerade (kontrollerat 2017-01-24).

Utförda underhåll och renoveringar:
Under 2015 gjordes bland annat ett omfattande tätningsarbete på gårdsbjälklaget för att stoppa ett läckage in i garaget. Återvinnings- samt cykelrum renoverades och torkaggregat i tvättstugan byttes ut. Vidare fälldes ett antal träd på gården och en garagedörr byttes ut. Investeringar gjordes bland annat i form av byte av betongplattor och murar mot bohusländsk granit. I övrigt utfördes installation av elslingor på gångstråken för att hålla bort snö och is samt installation av automatiskt bevattningssystem för samtliga grönområden. För mer information om 2015 års underhåll och investeringar, se årsredovisningen. Under 2016 slutförde man upprustningen av cykelrummet samt att man spolade taket.
Under 2017 har en hiss-renovering att utförts i 3 av föreningens uppgångar. Under 2018 har hissarna i ytterligare 2 uppgångar renoverats.

Kommande underhåll och renoveringar:
Förnyelse av utomhusbelysningen på gården och runt fastigheten.
Installation av laddstolpar för el-bilar till garaget.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har 2 st övernattningsrum för gäster, båda rum är belägna på Barnhusgatan 11 och har gemensam entré. En samlingslokal, med bordsplatser för ca 40 personer, finns att boka för tillställningar och fester. Hobbyrum finns beläget på Barnhusgatan 13. Föreningens bastu på Adler Salvius gata 3 har relaxavdelning, solarium och solterass. För att få tillgång till bokning av bastulokalen vänder du dig till styrelseexpeditionen. Det finns även en gemensam tvättstuga och grillplats.

Läs mer om föreningen på hemsidan: www.hsb.se/goteborg/brf/vorten/

Om området

Prippska Tomten

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Prippska Tomten. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Prippska Tomten befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Prippska Tomten sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Sanna Axelsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad