Nordhemsgatan 72B

Bilder

  • Välkommen till Nordhemsgatan och till denna ljusa lägenhetsdröm!
  • Renoverat kök med bra arbetsytor och många skåp för praktisk förvaring
  • Det rymliga vardagsrummet har flera fönster som bjuder in till ett härligt ljusinsläpp.
  • Blicken dras mot den härliga utsikten som tar dig enda bort till Guldheden.
  • De framtagna bjälkarna i taket är ett mycket trevlig inslag.

Nordhemsgatan 72B , Linnéstaden , Göteborg

Högst upp i huset med en härligt vidsträckt utsikt bor ni i en tidsenligt renoverad bostad av hög kvalitet. Tidigare ägare fick bygglov för terrass! Kommande försäljning, kontakta mäklaren för mer information!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 190 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
7218
Byggår:
1905
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Nordhemsgatan 72B

Välkommen att förälska er i denna trivsamma och välplanerade tvårummare i hjärtat av attraktiva och gemytliga Linné. Här bor du i en anrik byggnad anno 1905 och vindslägenheten bjuder på ett härligt ljusinsläpp från flertalet fönster samt på en utsikt över stadens takåsar. Tidigare ägare fick även bygglov för terrass! Bostadens 57 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

Ni välkomnas av en rymlig och möblerbar hall med generös takhöjd och sober färgsättning. I hallen finner du tre stora garderober för ypperlig förvaring och avhängning. Golvet pryds av en ekparkett som genomsyrar hela bostaden, du finner fina bjälkar i taket och de flertalet takfönster som finns i lägenheten berikar bostaden med ett härligt ljus. Direkt till höger från hallen når du bostadens badrum.

Badrum

Badrummet genomgick en renovering 2014. Genomgående stilren inredning och hög kvalité. Väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger svart klinkers. Utrustningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med omfamnande vikbara dörrar och handduksvärmare. För en extra lyxig vardag finns både golvvärme och egen tvättmaskin.

Vardagsrum

Vardagsrummet tillsammans med köket är hjärtat i bostaden. I och med den öppna sociala planlösningen kan du sitta och småprata med kocken samtidigt som hen förbereder en storslagen måltid åt er båda. I vardagsrummet ryms enkelt en soffgrupp med tillhörande möblemang och spännande vinklar skapar plats även åt en arbetsplats om så önskas.

Kök

Snyggt renoverat kök med gott om arbetsytor och förvaring. Här får du plats med en ordentlig matplats vid fönstret och den naturliga blickpunkten blir ut genom fönstren och upp mot Guldheden. Utrustningen består av spishäll med ugn, kombinerad kyl och frys, fläktkåpa samt en diskmaskin för att underlätta vardagen. Här finner du allt för att kunna leverera en storslagen måltid åt dig och dina vänner.

Sovrum

I fil med vardagsrummet finner du bostadens sovrum. Här ryms enkelt en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Längs med den ena kortsidan finns flertalet garderober för exemplarisk förvaring. Sovrummet går i ljusa toner och ljuset sipprar in genom både ett takfönster och ett vanligt fönster.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

4 190 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaden är endast en uppskattning.

Andel i föreningen

2,59%

Andel av årsavgiften

2,85%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905 ROT renoverat 1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 februari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 127 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Olivedal 13:12, Olivedal 13:13

Övrigt

Mäklaren informerar: Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Nordhemsgatan 72-74

Om föreningen

Brf Nordhemsgatan 72-74 består av 42 st lägenheter varav 38 st är bostadsrätter och 4 st är hyresrätter. Fastigheten består av två byggnader Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och fastigheten bebyggdes år 1905. Föreningen köpte fastigheten 2004 (äger marken).

Lägenhetsstrukturen ser ut enligt följande:
1 rok - 8 st
2 rok - 23 st
3 rok - 11 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar och ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Förvaltningen sköts av Husjuristerna.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

42

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-TV med grundutbud ingår i månadsavgiften.
Bredband tecknas separat via Com Hem.

Parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas inom område "M" och detta gör du hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Renoveringar

Renoveringar:
1982 - Stambyte i fastigheten.
2007 - Putsades fasaden och taket genomgick en renovering.
2010 - Färdigställdes balkonger samt yttertak och vindsfönster byttes.
2012 - Ny tvättmaskin i tvättstugan
2012-2014 - Genomgick gårdarna en upprustning samt nya portar installerades.
2015 - Togs en ny underhållningsplan fram för de båda fastigheterna.
2016-2017 - Såg man över och lagade fasadens puts samt målade de båda fastigheterna. I samband med detta målades även fönster och balkonger samt att nya stuprännor sattes upp.
2017 - Armaturer på innergården har bytts ut.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi, föreningen gör renoveringar genom besparade medel och ej genom nya lån eller hyreshöjningar. De gamla fastigheterna tillsammans med de hyresrätter som finns i föreningen är dolda tillgångar som på sikt kan generera höga intäkter till föreningens kassa. Föreningen band även om två av deras mindre lån 2016 till en ränta på 0,98 % och 1,13 % som givit föreningen lägre räntekostnader än tidigare.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken, påverkas ej av eventuella höjda tomträttsavgälder.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamhetslokaler.
Två innergårdar, gårdarna erbjuder goda sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill under sommarhalvåret. Cykelförråd, möjlighet till cykeluppställning finns även via innergårdarna. Gemensamt rum som nyttjas som ett styrelserum.

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte