Friggagatan 1A

Bilder

  • Såld!

Friggagatan 1A , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Nu finns det möjlighet att förvärva denna härliga tvåa med renoverat badrum. På sjätte våningen bor ni med en soldränkt balkong med himlen och solen som närmsta granne. Detta i en stabil HSB förening har ni ett tryggt boende. I Stampen bor ni centralt med närhet till spårvagnar och restauranger. Välkommen att anmäla er på visning!

59,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 125 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59,7 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
133
Byggår:
1983
Driftskostnad:
195 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59,7 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni välkomnas in i lägenheten genom en rymlig hall med goda avhägningsmöjligheter genom flertalet garderober. Väggarna är vita och under fötterna ligger ett praktiskt golv. Från hallen når ni köket, vardagsrummet samt badrummet.

Vardagsrum

Rakt fram ifrån hallen finner ni vardagsrummet. Här möts ni av ett härligt ljusinsläpp från lägenhetens stora fönsterparti. Det är ett socialt rum med plats för stor soffgrupp samt annat möblemang. Från vardagsrummet når ni både köket och sovrummet.

Kök

Bostadens kök är välplanerat med gott om förvaring som gömmer sig bakom vita skåpsluckor och lådfronter. Köksutrustningen består av kyl och frys, spis, ugn, diskmaskin och köksfläkt. Här finns även plats för matbord till det stora middagssällskapet.

Sovrum

Bostadens sovrum inger en rogivande känsla. Väggarna är vita och på golvet ligger en fin ekparkett. Längs ena väggen finns garderober där förvaringen finns bakom skjutdörrar med spegelglas. Från sovrummet når ni lägenhetens härliga balkong. På sjätte våningen finns ingen balkong över vilket gör himlen och solen till er närmsta granne.

Badrum

Badrummet är i smakfullt vitt kakel med en svart fondvägg som matchar snyggt med de svarta klinker som ligger under fötterna. Badrummet är utrustat med tvättställ med kommod, dusch med snygg glasvägg, spegelskåp, wc, samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

3 125 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

2 345 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 795 kr
Försäkring: 1 550 kr

Andel i föreningen

0,40395%

Andel av årsavgiften

0,40395%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 mars 2009
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:31

Förening

Namn

HSB BRF Friggagatan Göteborg

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen äger och förvaltar två bostadshus, Stampen 13:31, båda uppförda 1983. Föreningen upplåter 202 lägenheter med bostadsrätt som utgör en totalyta av 15 535 kvm, 6 affärslokaler och 1 lokal för förskola.

Gemensamhetslokaler:
-Samlingslokal
-Motionsrum
-Bastu
-Gästlägenhet (300kr/natt)
-Cykelrum
-Barnvagnsrum
-Innergård med grillplats

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

202

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

TV
TV via ComHem

Bredband
Bredband via ComHem eller Telia

Parkering

I garaget under gårdsplanen finns det 101 platser för bilar samt cirka 10 platser för mc och moped. Till samtliga platser är det separat kö.
Kostnad för p-plats i garaget är 510 kr utan bur och 560 kr med bur. Adressen Friggagatan 3a är även berättigad till boendeparkering inom område "M".

Renoveringar

En genomgång och upprustning av balkongdörrar påbörjades under 2013 och fortsatte under 2014. Under 2013 genomfördes en brandskyddsinspektion av fastigheten. 2013 blev renoveringen av gården färdig. Under 2015 gjordes en rejäl upprustning av fastighetens gårdsplan och garage. 2015-2016 utfördes renoveringar och ombyggnationer i två av affärslokalerna på grund av nya hyresgäster och nya avtal. För information om övrigt utför underhåll; se årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi. Under 2015 lades 3 lån om till en fördelaktigare ränta och hyreshöjningar gjordes på 3 av affärslokalerna. Inga avgiftsändringar är planerade i nuläget (kontrollerat 2018-02-01).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

För mer info, vänligen besök www.friggagatan.se

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Sanna Axelsson för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad