Friggagatan 13C

Bilder

  • Föreningens mysiga innergård med grillplats
  • Charmigt sekelskifteshus
  • Njut av varma dagar på Odinsplatsen

Friggagatan 13C , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Nu finns det snart chans att förvärva denna fina sekelskiftespärla anno 1905. Bostaden erbjuder en generös takhöjd med spännande vinklar som ger bostaden karaktär. Det finns byggnadslov för balkong. I närheten finns ett stort serviceutbud med alla dess attribut. Kontakta mäklaren för mer information!

64 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
64 kvm
Våning:
2
Byggår:
1905-1907
Driftskostnad:
408 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

64 kvm

Rumsbeskrivning
Friggagatan 13C

På en av Stampens populäraste gator med närhet till stadens alla attribut finner du denna vackra tvårummare med spännande vinklar och generös takhöjd. Lägenheten har genomgående vita väggar och fina ekgolv. Bostaden når du via innergården för att sedan ta dig två trappor upp. Allt är i toppskick och går i ljusa färgskalor, här är det bara att flytta in! Lägenhetens 64 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Hall

Hallen är rymlig med plats för gott om förvaring i form av 4 stycken garderober. I taket finns infällda spotlights och takhöjden är genomgående generös i hela bostaden.

Kök

Direkt till höger från hallen nås det välplanerade och renoverade köket. Köksinredningen är bestående av vitrinskåp där det finns plats för gott om förvaring. Bänkytan är i massiv mahogny och vasken är i porslin. På väggarna sitter ett vitt kakel. Köksutrustningen är bestående av en glaskeramikhäll, fläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys. I köket finns en naturlig plats för matbord intill fönstret som vetter mot innergården. Det finns plats för ca 4 personer.

Vardagsrum

Vardagsrummet är rymligt med en fin välvd vägg med spännande vinklar som inger karaktär till rummet. Här finns plats för både soffa med tillhörande möblemang och matgrupp. Rummets två fönster som ger ett härligt ljus till rummet.

Sovrum

Här finns plats för en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det finns även här gott om förvaringsutrymmen i form av en skjutdörrsgarderob.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita kakelplattor och grå klinkers vilket ger ett stilrent intryck. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel och dusch. Till höger finns en tvättmaskin som underlättar i vardagen, golvvärme och takdusch för bekvämlighetens skull. Taket pryds av spotlights.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns ej

Avgift

3 600 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,109%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1905-1907

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 mars 2009

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd som är beläget i samma uppgång.

TV-/Internetanslutning
Kabel-tv via ComHem, basutbudet ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Tvättstuga
På gården finns två stycken tvättstugor utrustade med vardera två tvättmaskiner, torktumlare samt torkrum.

Parkering
För dig som är folkbokförd tillämpas boendeparkering i området, kod "M". För mer information gå in på www.goteborg.se. Dessutom finns flera garage i närområdet.

Övriga gemensamhetsutrymmen
Innergård med grillplats och cykelförråd. Övernattningslägenhet finns.

Förening

Namn

Friggaboden

Om föreningen

BRF Friggaboden bildades 2004 och äger fastigheten Stampen 13:32-35. De fyra fastigheterna är bebyggda 1905-1907 och är bland områdets äldsta. Föreningen består av 78 lägenheter samt 9 lokaler. Samtliga bostadshyresrätter och lokalhyresrätter är uthyrda. Föreningen har även två tvättstugor med torkrum, föreningslokal, barvagnsförråd, cykelförråd samt två stycken innergårdar. Föreningen är belägen på adresserna Alströmergatan 3A-3B samt Friggagatan 13-15.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
14 st 1 rum och kök
37 st 2 rum och kök
25 st 3 rum och kök
2 st 5 rum och kök

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

78

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Kabel-TV via ComHem (grundutbudet) ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via ComHem eller Bredbandsbolaget.

Parkering

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M", läs mer och ansök på www.goteborg.se/boendeparkering.

Renoveringar

Under mitten av 80-talet genomgick fastigheterna en totalrenovering och ombyggnation. Fasad och tak renoverades samt att ett antal lägenheter inreddes på vinden. Stambyte utfördes 1983-1985. 2009 utfördes spolning av stammarna. 2015-2016 gjordes en OVK-besiktning. Senaste året har brandsyn och genomgång av utrymmesvägar utförts samt att hissar har renoverats.

Bygglovsansökan för att bygga balkonger där det är möjligt är inskickad av föreningen och godkänd. Medlemmarna står själva för bygg-kostnaden. Byggnationen beräknas börja under våren 2018.

Ekonomi

Föreningen har dolda tillgångar i form av 5 st hyresrätter. De har goda lokalintäkter tack vare de 9 uthyrda lokalerna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
På föreningens fastigheter finns två stycken innergårdar; Friggagården och Alströmergården. På Friggagården finns grillplats, cykelförråd och barnvagnsrum. Från denna gård nås också föreningens två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. På Alströmergården finns grillplats och cykelförråd. Från denna gård nås också föreningens övernattningslägenhet.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Friggagatan
110 m
Lustgårdens Grönsaksbutik AB
490 m
Köpcentrum & Gallerior
Olskroken
830 m
Varuhuset Femman
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Friggagatan 3B
130 m
Freja Familjeförskolan
310 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
3,4 km
Grundskolor
Göteborgs Högre Samskola 7-9
250 m
Brännö skolas fritidshem F-3
310 m
Gymnasium
Axelsons Gymnastiska Institut
230 m
Göteborgs Högre Samskola 7-9
250 m
Universitet & Högskolor
Göteborgs Universitet
1,4 km
HDK - Högskolan för Design och Konsthantverk
1,5 km
Banker
Bättre Bolån (euria Ab)
570 m
Handelsbanken Gårda
770 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
3,4 km
Delsjö Golfklubb
3,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Adrenalin Fäktning
130 m
STAR -An American Roadtrip
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
1,2 km
S02
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Sanna Axelsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte