Vidblicksgatan 1

Bilder

  • Såld!

Vidblicksgatan 1 , Nedre Johanneberg , Göteborg

Fantastisk etta med nyrenoverat kök och en soldränkt balkong! På våning 5/6 med balkongen högst upp finner ni denna pärla. Nära till Chalmers och mycket mer! Lugn och stabil föreningen. Välkomna på visning!

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 955 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1936
Driftskostnad:
262 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning

Ljus och trevlig 1:a belägen i populära nedre Johanneberg. Här bor du bekvämt och med goda kommunikationer in till Göteborgs stadspuls. Granne med Chalmers och ett par minuters promenad till Handels. Tack vare de stora fönstren samt våningsplanet 5/6 badar lägenheten i ljus. Lägenheten är renoverad med noga utvalda materialval. Lägenhetens 36 kvadratmeter disponeras enligt följande:

En stor hall med mycket förvaring i form av inbyggda garderober. Hallen och köksdelen strålar samman vilket ger mer yta till de andra rummen. På golvet ligger det en originalparkett från husets ursprung.

Badrummet är äldre men innehåller det som man kan tänkas behöva. Badkar längst, WC och handfat med kommod samt spegelskåp.

Här har man rivit en vägg för att få en mer öppen planlösning samt ett trevligare ljusinsläpp. Nu ligger de tre fönstren på rad vilket ger en härlig utsikt ut över Vidblicksgatan och takåsarna. Sovalkoven är uppbyggd och under gömmer sig flera låder med massor av förvaring. Här ryms en dubbelsäng om så önskas.

Vardagsrumsdelen är genomtänkt, här ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang och varför inte sätta upp TVn på väggen? Balkongen nås vida dubbeldörrar som gör sig bäst på sommaren! Då blir detta som ett extra rum. Balkongen ligger högst upp vilket ger en vacker utsikt samt bästa läget för kvällssolen! Balkongen vetter alltså mot nordväst.

Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

1 955 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 150 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 1 350 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,1332%

Andel av årsavgiften

2,1332%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 november 2008
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 7:1

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bredbandet ingår i avgiften och levereras av ComHem. Samma leverantör gäller för TV.

Boendeparkering finns i området, ansökan sker hos Göteborgs Stad. Mer information finner du på www.goteborg.se.

Tvättstugan ligger i källaren och består av två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

Förening

Namn

Brf Grönsiskan

Om föreningen

Föreningen Brf Grönsiskan består av 25 bostäder med en total boyta på 2063 kvm. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa. Ekonomisk förvaltning sköts av UBC.

Lägenheterna fördelas enligt följande:
6 st 1 rok, 2 st 2 rok, 11 st 3 rok, 6 st 4 rok.

Föreningen förvärvade fastigheten Johanneberg 7:1 år 2005.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

25

Antal hyresrätter

2

Antal lokaler i föreningen

1

Parkering

Föreningen har 5 st p-platser, kostar ca 525 kr/mån dessutom 2 st garage, kostar ca 1500kr/mån. Till dessa är det separat kö.

Renoveringar

Urval av genomförda renoveringar:

1985 genomfördes en stamrenovering samt fasaden tilläggsisolerades. Större av huset renoverades under denna tid bl a fönsterbyte också
2015 ventilationen rensades och en OVK-besiktning genomfördes
2018: Dränering av fastigheten, gårdssidan, klart om 2 veckor.

Inga större renoveringar är planerade

Ekonomi

I föreningen finns två stycken hyreslägenheter kvar som när de blir lediga kan upplåtas till bostadsrätt. På så vis få in mer kapital till föreningen, dessa är en dold-tillgång. Föreningen får också hyresintäkter från en hyreslokal. Då föreningen äger sin mark påverkas de inte av förhöjda tomträttsavgälder. Inga avgiftsförändringar är planerade för verksamhetsåret (2018-09-17).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Nedre Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Hampus Berglund för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte