Mariagatan 16C

Bilder

  • Såld!

Mariagatan 16C , Kungsladugård , Göteborg

I fint landshövdingehus ligger denna härliga genomgångsetta som genomsyras av tidstypisk charm. Den har brädgolv, fönster med spröjs, gjutjärnsradiatorer och en takrosett. Runt hörnet ligger Mariaplan med bra restauranger, fik och affärer. På bara några minuter tar ni er till stadens puls och havets lugn.

38 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 237 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1301
Byggår:
1929
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Stort kök med mycket förvaring. Vita skåpsluckor och brädgolv. Köket är utrustat med spis, fläkt, diskho, halv kyl och frys samt diskmaskin.

Vardagsrum

Stort rum med vita väggar och brädgolv. Inbygd garderob finns här.

Badrum

Helkaklat, rymligt badrum som är utrustat med dusch, handfat och toalettstol.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 237 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

3,43%

Andel av årsavgiften

3,43%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1929

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2010
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kungsladugård 28:1

Om området

Kungsladugård

I västra delen av centrala Göteborg ligger attraktiva Kungsladugård, vackert beläget mellan Slottsskogen och Göta Älv. Många charmas av den pittoreska miljön med det myllrande cafélivet, de små lokala handlarna och konstgallerierna.
De många pastellfärgade landshövdingehusen med sina lummiga innergårdar är typiska för Kungsladugård. Husen kännetecknas av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. Några av Göteborgs finaste och bäst bevarade landshövdingehus finns här i Kungsladugård.
I stadsdelens kärna ligger populära träffpunkten Mariaplan med sin avspända atmosfär och gammeldags småstadscharm. Här trängs caféerna och kvarterskrogarna med bagerier och småbutiker. Här, framför Kungsladugårdsskolan vid Älvsborgsplan ligger också den stora plaskdammen som sommartid är särskilt uppskattad av barnfamiljerna.
AlldeIes i närheten har du Slottsskogen som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden med säldamm och djurhagar. I området lockar också promenad- och lekvänliga Svaleboskogen med sin vackra natur.
Följer du lummiga Älvsborgsgatan från Mariaplan kommer du strax ned till det vackra älvinloppet. Här finns härliga promenadstråk och uteserveringar runt Klippans kulturreservat och Konsthallen Röda Sten. Här ligger också en av Göteborgs främsta restauranger, Sjömagasinet med fisk- och skaldjur som specialitet.
Vid Mariaplan ligger Coop Nära, 7-eleven, surdegsbageri och konditori. I området finns annars systembolag och flera närköp.
I Kungsladugård tar du spårvagn 3, 9 eller 11 som tar dig in till city. Hoppar du på spårvagn nr 11 som går västerut kommer du till Långedrag vid havet där du kan ta båt ut till öarna.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad