Fredriksdalsgatan 5D

Bilder

  • Såld!

Fredriksdalsgatan 5D , Fredriksdal/Johanneberg , Göteborg

Med närhet till både grönområden och stadens puls finner ni denna välplanerade tvåa, våning 1/3. Balkong ut mot den lugna innergården med västerläge. Med endast 500 meter till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2:an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal. Välkomma på visning!

52 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 618 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
23
Byggår:
1949
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna trevliga tvåa om 52kvm i grönskande Fredriksdal! Här bor du med närhet till staden och med naturen runt hörnet. Ljus, vackert parkettgolv och balkong i västerläge är bara några attribut som beskriver denna tvåa. I närområdet, med mindre än 5 minuters gångavstånd, finns matbutik, restaurang och bageri. Med endast 500 meters gångavstånd till spårvagnshållplatsen tar 4- eller 2:an dig smidigt in till centrum från hållplatsen Elisedal.

I hallen finns det plats för ytterkläder direkt innanför dörren samt bra förvaringsmöjligheteter i form av tre garderober. Väggarna är vita och på golvet ligger det en ekparkett som löper vidare in i sovrum och hall. Från hallen nås lägenhetens alla rum.

Ett välplanerat kök med gott om plats för både kastruller och hushållsmaskiner! Original från 50-talet med alla dess charmiga detaljer men med 2000-talets maskinpark. Maskinparken består av fläkt, spis, ugn och kombinerad kyl och frys. På andra sidan finns det en arbetsyta men framförallt extra förvaring i form av både under och överskåp. I köket finns det också plats för en naturlig matplats där det idag ryms fyra till fem om så önskas.

Det rofyllda sovrummet är ljust och trevligt. Vill sig vädret väl kan du vakna med en svag solstråle som letar sig igenom persiennerna. Lagom stort, ryms här en dubbelsäng med tillhörande sängbord. I sovrummet finns det även två infällda garderobsbottnar och ovan två klädstänger. Det finns även plats för ytterligare en garderob eller skrivbord om så önskas. Väggarna går i vitt och på golvet ligger det samma genomgående ekparkett som vi hittar i hallen och kök.

Nytt, fräscht badrum som stamrenoverades 2016. Färgerna går i klassiska mörka toner på klinker och ljusa vita toner på kakel. Badrummet är utrustat med handfat och kommod, WC, handdukstork och en dusch samt badkar. Det är förberett för tvättmaskin. Golvvärme finns!

Stort och rymligt vardagsrum med plats för en ordentlig soffgrupp med tillhörande möblemang men även en matplats om så önskas. Väggarna går i vitt och på golvet finner vi en fantastisk fiskbensparkett som är bevarad från husets bebyggelse. Från vardagsrummet nås lägenhetens härliga balkong. Här kan du njuta av solen och se ut över den gröna lummiga innegården. Är man uppe i gryningen kan även ett och annat rådjur hälsa på till morgonkaffet.

Välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 618 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

2,8%

Andel av årsavgiften

2,8%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2009
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Krokslätt 40:1

Övrigt

Parkering:
I föreningen finns det 9 parkeringsplatser (221 kr/mån) att hyra. Separat kölista finns till dessa. Det är dock fri parkering utmed Fredriksdalsgatan, Brynolfsgatan och Falkenbergsgatan (undantag ca 30 m på Falkenbergsgatan som är tidsbegränsad). Följ skyltning och de lokala regler som gäller för Göteborgs kommun avseende hur länge du får stå i sträck.

Förråd:
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. I källaren finns två tvättstugor med torkrum samt ett cykelrum.

Tvättstuga:
I källaren finns det två tvättstugor med dubbla maskiner, torktumlare och torkrum. Tidsbokning sker elektroniskt.

Förening

Namn

Brf Fredriksdalsgatan 5

Om föreningen

Allmänt om föreningen
Brf Fredriksdalsgatan 5 äger tomträtten till fastigheten Krokslätt 40:1 och består av 29 st bostadsrätter, 7 st hyresrätter, 2 uthyrda lokaler samt 2 garageplatser vilka används som förråd. På husets grönskande baksida finns en uteplats med utemöbler och grillmöjligheter för föreningens medlemmar. Det finns även ett avfallsrum smidigt till hands i anslutning till fastigheten. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Bredablick förvaltning.

Kabel-tv och internet
Leverantör för kabel-tv är Com Hem och internetuppkopplingen går via Bredbandsbolaget.

Gjorda renoveringar och underhåll
2013: Dränering av fastigheten och uppfräschning av trappuppgångarna
2014: Tvättning av balkonger och mindre takrenovering
2016 . Under stamrenoveringen byttes samtliga avloppsrör ut och en totalrenovering av alla badrum gjordes. Förutom det
byttes även all el ut i de allmänna utrymmena och ny armatur sattes upp. Jordad el drogs även fram till varje
lägenhet och nya elcentraler sattes upp. Mätarskåpen förflyttades till källaren.

Till hösten/våren 2018/2019 kommer föreningen att renovera balkongerna.

I fastigheten finns två tvättstugor för allas förfogande samt lägenhetsförråd och cykelrum.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

36

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

2

Parkering

Föreningen har 9 parkeringsplatser intill den södra gaveln som hyrs av
restaurangen samt de boende.

Ekonomi

Föreningen har nyligen genomgått stora renoveringar som alla är avklarade nu. Avgiften kan komma att höjas något till årsskiftet men inget är bestämt i dagsläget. 2018-08-10

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Fredriksdal/Johanneberg

Fredriksdal är en trevlig stadsdel som har mycket att erbjuda. Här finns variation av restauranger, naturområden och livsmedelsbutiker. Bland annat har du både Willys och Ica-Maxi inom promenadavstånd.
Fredriksdal är ett spännande och expansivt område där det händer mycket. I Fredriksdal är det i dagsläget mest bebyggt med flerfamiljshus från 50-talet samt även villor i området som gränsar till Krokslätt och Johanneberg. Men på senare tid har det även planerats för nyproduktionsprojekt allt eftersom Göteborg och efterfrågan på bostäder växer.
Inte långt från Fredriksdal finner du Krokslätt och Salfjällets naturreservat. Här kan du promenera på någon av de många stigarna eller motionera i el-elljusspåret som nås direkt från Krokslätts idrottsplats.
Tack vare närheten till Johanneberg och Chalmers är även Fredriksdal ett utmärk bostadsområde för studenten.
Från Fredriksdal tar du dig snabbt in till centrum med både spårvagn 2 och 4 från hållplats Elisedal. Även bussarna 19/761/771 går förbi närliggande hållplatser som Lana och Sörgårdsskolan. Dessutom har Göteborgs stad byggt ut sina gång- och cykel som tar dig smidigt både in till centrum och Mölndal.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte