Doktor Lindhs gata 4

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen upp till Doktor Lindhs gata 4!
  • Vardagsrummet rymmer både stor soffa och matbord. Tänk att äta middag med den utsikten!
  • Stor inglasad balkong med slående utsikt i västerläge med plats för trevligt möblemang.

Doktor Lindhs gata 4 , Södra Guldheden , Göteborg

Hänförande och milslång utsikt, kvadratsmart planlösning och ett fint badrum med golvvärme och tvättmaskin är alla inslag som speglar denna etta belägen i södra Guldheden. Från lägenheten når du härliga grönområden och även stadens puls inom några minuter via exemplarisk kommunikation. Välkommen på visning!

38,1 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
1 825 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,1 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1074
Byggår:
1959-1962
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

38,1 kvm

Rumsbeskrivning
Doktor Lindhs Gata 4

Välkommen till denna härliga och charmiga lägenhet som är belägen i ett lugnt område med närhet till goda kommunikationer! Här bor du kvadratsmart, med en slående utsikt och under sommarhalvåret kan du avnjuta solen på din insynsfria balkong. Lägenheten har gott om förvaring i flertalet garderober och en rogivande sovalkov. I området finner du härliga grönområden och bostadens 38,1 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I den välkomnande hallen finner du naturlig avhängning direkt till höger och till vänster finner du flertalet rymliga garderober för ypperlig förvaring. Väggarna är vita och på golvet finner du en ekparkett. Rakt fram från hallen hittar du badrummet.

Badrum

Bostadens badrum är helkaklat och går i ljusa toner. Här finns WC, handfat med kommod, dusch, stor spegel med skåp och handdukstork. För en extra bekväm och lyxig vardag finns givetvis både golvvärme och tvättmaskin.

Vardagsrum

Till höger från hallen finner du bostadens vardagsrum. Här får du enkelt plats med matbord, soffgrupp med tillhörande möblemang och vardagsrummets stora fönsterparti bjuder in till mycket ljus. Väggarna är vita och på golvet finner du samma ekparkett som i hallen. Från vardagsrummet når du lägenhetens sovalkov.

Sovalkov

I bostadens sovalkov får du plats med säng, tillhörande sängbord och även förvaringsmöblemang om så önskas. Här kan du skapa din egna oas, vilket bidrar till en god natts sömn. Mycket kvadratsmart!

Kök

I bostadens kök finner du allt du behöver för att laga en god bit mat att dela i glada vänners lag. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, spishäll med ugn, integrerad micro och köket har även många skåp för bra förvaring. Från köket når du balkongen.

Balkong

Bostadens inglasade balkong ger plats åt större möblemang och tillhörande bord. Balkongen är en given plats med en vän under sommarhalvåret och här kan ni sitta och drömma er bort med en magnifik utsikt som extra gäst.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 8, hiss finns

Avgift

1 825 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 400 kr
Försäkring: 1 600 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Endast en uppskattning

Andel i föreningen

0,2336%

Andel av årsavgiften

0,23%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1959-1962

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2009
Energiprestanda: 101 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Guldheden 67:2

Övrigt

Mäklaren informerar: Notera, 1 rum + kök enligt föreningens lägenhetsförteckning.

Förening

Namn

Brf Doktor Lindh

Om föreningen

Föreningen Brf Doktor Lindh registrerades 1991 och förvärvade de fyra fastigheterna 1992. Föreningen består av fyra flerbostadshus upplåtna med tomträtt vars avgäldsperiod sträcker sig till 2019. Föreningen är fördelad på 226 bostadsrätter, 1 hyresrätt samt flertalet lokaler. Utöver dessa finns även studentlägenheter i fastigheten.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän

Lägenhetsfördelning ser ut likt följande:
116 st - 1 rok
28 st - 4 rok
57 st - 5 rok
28 st - >5 rok

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

TV och Bredband

Föreningen har fiber-TV och fiberbredband via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen förfogar över 36 parkeringsplatser på P-däck samt ett P-garage med 101 platser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om ca 210 kr/månad och garageplatserna kan hyras till en kostnad av ca 370 kr/månad. Till samtliga platser är det separat kö. Det finns även tillgång till 18 besöksparkeringar för gäster och här betalas parkeringsavgift.

Renoveringar

Exempel på gjorda renoveringar:
2000 - Renovering av fasad, samtliga fönster byttes ut, tak lades om och samtliga balkonger rengjordes.
2005 - Trapphus målades om och man installerade ny hiss
2010 - Relining genomförd i samtliga hus
2014 - 2016 - Balkongerna byttes och förstorades
2015 - OVK-besiktning genomfördes
2016 - Fjärrvärmeledning byttes och ny belysning installerades i trapphusen.

Kommande renoveringar:
Föreningen har ett pågående projekt med att byta el-radiatorer som kommer fortgå även under 2018. Under nästa år planeras även en renovering av garaget. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god ekonomi och har en belåning per kvadratmeter om ca 2500kr (redovisat för 2016) vilket är långt under snittet i Göteborg. Snittet för nyckeltalet lån/kvm i Göteborg är ca 6000kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Allmänna utrymmen som finns i föreningen är cykelförråd, samlingslokal samt bastu i hus 3, tvättstuga på entréplanet, gym i hus 1 samt hobbylokal i hus 6.

Ta gärna även del av föreningens hemsida, http://www.drlindh.se/

Om området

Södra Guldheden

Södra Guldheden har ett lugnt och trivsamt läge med promenadavstånd till centrum. 50-talshusen i den kuperade terrängen är mjukt inbäddade i grönska och med en direkt närhet till Sahlgrenska Sjukhuset är gatorna namngivna efter doktorer och sjuksköterskor.
Här syns blomstrande gårdar, parkytor och gemensamma uteplatser med lek- och grillplats. Bebyggelsen med punkt- och låghus kom till på 1950-talet. Tankarna bakom planeringen av bostadsområdet byggde på grannskapskänsla och närhet. Det är heller aldrig långt till närservice och rekreation i Södra Guldheden.
Centralt i området ligger Dr Fries torg med den mesta service man kan behöva i vardagen. Hemköp, bankomat, bibliotek, vårdcentral, apotek, gym, pizzeria, fiskbil... Som rest ur berget tronar Guldhedens majestätiska vattentorn ett stenkast västerut. Tar du hissen längst upp hittar du Guldhedstornets Café där du 130 meter över havet har en makalös utsikt, här ser du ända bort till Vinga och Marstrands fästning. Här fikas det och spelas spel alla veckans dagar. Vattentornet och serveringen invigdes 1953 och ritades av arkitekt Nils Einar Eriksson som också ritade Göteborgs konserthus.
I väster gränsar Södra Guldheden till naturreservatet Änggårdsbergen som erbjuder en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i. Från de högsta höjderna som är täckta med ljunghedar har du en fantastisk utsikt över Göteborgs västra delar och havet. Intill ligger Göteborgs Botaniska Trädgård som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat köttätande växter och Sveriges största samling av tropiska orkidéer.
Kommunikationerna från området är goda. Till och från Södra Guldheden tar du dig med spårvagn 10 och buss 52 som går med täta turer. Hållplatser finns vid Dr Fries torg, Doktor Sydows gata, Doktor Forselius gata, Doktor Weltzins gata, Doktor Westrings gata och Syster Estrids gata.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte