Norra liden 8

Bilder

  • Såld!

Norra liden 8 , Kungshöjd , Göteborg

Välkomna till denna fantastiska lägenhet med utsikten många drömmer om! Lägenheten är smakfullt renoverad med exklusiva materialval. Några av sakerna denna trea erbjuder är en stor balkong med utsikt över hamninloppet, egen bastu och mycket förvaring. Detta är verkligen ett hem att trivas i! Ett stenkast ifrån lägenheten finns goda förbindelser via Stenpiren och det är endast några minuters promenadväg till stadens kärna. Välkommen att anmäla er för visning!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 363 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
825
Byggår:
1982
Driftskostnad:
416 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni välkomnas in i denna fantastiska lägenhet genom en öppen hall med mycket förvaring som gömmer sig bakom snygga spegeldörrar. Under fötterna ligger ett uppvärmt marmorgolv som speglar lägenhetens alla exklusiva materialval.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen når ni vardagsrummet. På golvet ligger snygg oljad alm, likadant golv är det i lägenhetens alla rum. Väggarna är vita och utsikten genom fönstret i detta rum är milslång. Rummet är rymligt med plats för matsalsmöbel alternativt tv möbler.

Kök

Till höger om vardagsrummet ligger det renoverade och påkostade köket. Här gömmer sig mycket förvaring bakom höga skåp, överskåp samt lådor. Luckorna är stilrent vita och i trä. Vitvarorna är exklusiva med en induktionshäll av märket Gaggenau samt ugn och inbyggd kaffemaskin från Siemens. Kyl, frys och diskmaskin är integrerat bakom vita skåpsluckor. Det är en dubbel diskho och stänkskyddet och bänkskivan är i enhetlig rostfri stål. Genom stora sjkutdörrar med fint ljusinsläpp når ni lägenhetens balkong. Här är utsikten slående och ni kan sitta och njuta utan insyn. Det finns plats för utemöbler för 4 personer.

Sovrum 1

Ett sovrum i perfekt storlek som vetter mot lugn återvändsgata. Det är här inne vita väggar och likadant oljat almgolv som resterande rum. Det finns goda förvaringsmöjligheter i rummets garderobsvägg.

Sovrum 2

Idag används det andra sovrummet som TV-rum och har längs ena väggen en snygg, platsbyggd förvaringsvägg med en naturlig plats för en TV. Här inne finns det plats för stor soffa, alternativt dubbelsäng eller liknande. Utsikten från detta rum är samma som från vardagsrummet och lägenhetens balkong.

Badrum

Badrummet ger en lyxig känsla med grått klinker och kakel samt en vägg i stilrent trä som snyggt går över till lägenhetens egna bastu med träväggar och bänkar. Detta badrum har verkligen allt man kan tänkas behöva. Det finns tvättmaskin med bänkskiva över, en stor dusch med glasväggar, spotlights i taket, inbyggd spegel längs ena långsidan, vägghängd WC stol samt självklart golvvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

4 363 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

5 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 2 000 kr

Andel i föreningen

1,935%

Andel av årsavgiften

1,935%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2015
Energiprestanda: 373 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom Vallgraven 64:28

Förening

Namn

Brf Branten

Om föreningen

Föreningen består av 58 lägenheter, varav alla är upplåtna med bostadsrätt. Dessa är fördelade på två adresser, Norra liden 6 & 8. Totalytan på dessa byggnader är 4 455 kvadratmeter varav 4 305kvm utgör bostadsrättsyta. Föreningen upplåter även 17 lokaler med hyresrätt (extra förråd och kontor). Lägenheterna är fördelade enligt:

1 rok - 6st
2 rok - 15st
3 rok - 27st
4 rok - 6st

Gemensam tvättstuga i källaren
Cykelförråd i källaren
Två barnvagnsrum på Norra Liden 6 och 8.

Källarförråd samt matkällare tillhör varje lägenhet

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

58

Antal lokaler i föreningen

17

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem och Telia Fiber.

Parkering

Boendeparkering tillämpas inom område "C4". I området finns också garagemöjligheter, dessa tillhandahålls ej av föreningen.

Renoveringar

Föreningen följer en underhållsplan som togs fram 2013/2014 och som sträcker sig 30 år framåt.

Omfattande renovering på Norra Liden 6 av el-stigare och V/A-stammar i kök och badrum (1990-talet).
Renoverades tvättstugorna i samband med köp av huset (2006).
Renoverades fasad mot gatan Norra Liden och det monterades nya entrédörrar. Under samma år målades entré och hiss på Norra Liden 8 (2008).
Loftgångar lades om och trapphus målades på Norra Liden 8 (2009).
En ny hissbur installerades på Norra Liden 6 (2012).
En OVK utfördes samt kontroller på balkongerna på Norra Liden 6 (2013).
Underhåll på fasaden och balkongerna mot hamnen. Samma år byttes termostater på värmeventiler (2014-2015).
Värmesystemet justerades och balkonger besiktigades 2015).
Väggar och tak målades om i entrén på Norra Liden 8 (2016).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen köpte fastigheten 2005 (äger marken)

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad