Orustgatan 13B

Bilder

  • Såld!

Orustgatan 13B , Sandarna , Göteborg

ACCEPTERAT PRIS. Välkommen till denna trea som totalrenoverades med smakfulla materialval 2017. Balkongen har ett härligt västerläge med utsikt över trätopparna och Älvsborgsbron. Här bor du med närhet till Slottsskogen och goda kommunikationer till centrum samtidigt som du har gångavstånd till havet!

56 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 030 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
33
Byggår:
1946
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Högst upp i huset välkomnas ni in i hallen till denna helt nyrenoverade lägenhet. Under fötterna ligger grått klinker och väggarna är ljusa. De 56 kvadratmetrarna har utnyttjats till max i lägenheten och genomgående medvetna färg- och materialval har gjorts. Golvvärme finns i hall, kök och badrum.

Vardagsrum

Till vänster från hallen finner ni det stora vardagsrummet. Detta är ett socialt rum med plats för stort matsalsbord samt soffgrupp med tillhörande TV-möbler. Under fötterna ligger ett ljust snyggt golv som även upprepar sig i de båda sovrummen. Från vardagsrummet når ni lägenhetens härliga balkong där ni kan njuta av årets fina dagar i bästa västerläge.

Kök

Köket renoverades precis som resterande lägenhet under 2017, detta med snygga materialval. Bakom smakfulla luckor gömmer sig mycket förvaring. Hel kyl och frys finns integrerat bakom luckorna, diskmaskinen är även den integrerad. I övrigt är köket utrustat med spishäll, diskho, fläkt, samt ugn och microvågsugn i ståhöjd.

Sovrum

Detta sovrum är stort och det finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möbler. Det finns här mycket förvaringsmöjligheter som gömmer sig barom snygga skjutdörrar. Det finns även en klädkammare i anslutning till sovrummet. Under fötterna ligger enhetligt ett likadant golv som i vardagsrummet och väggarna är målade i en grå kulör.

Sovrum

Det andra sovrummet har även det mycket förvaring genom en stor garderob med skjutdörrar. Detta rum passar perfekt till både barnrum alternativt arbetsrum.

Badrum

Det snyggt helkalkade badrummet är väldisponerat och utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, dusch med glasdörrar samt handdukstork. Här är det förberett för tvättmaskin och golvvärme finns.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 030 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
Försäkring: 2 000 kr

Andel i föreningen

2,789%

Andel av årsavgiften

3,15%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Sandarna 15:8

Övrigt

Förråd
Ett källarförråd och ett vindsförråd hör till lägenheten (säljarens information).

TV-/Internetanslutning
Kabel-TV via Comhem ingår i avgiften. Internettjänster kan köpas till via Comhem.

Tvättstuga
Tvättstuga finns i uppgång 13B. Denna är utrustad med 2 st tvättmaskiner, en torktumlare, två torkskåp och ett torkrum.

Övriga gemensamma utrymmen:
Föreningen har en liten gemensam utegård med gräsmatta.

Parkering:
Det finns 6 p-platser, vid husets gavel. Adressen Orustgatan 13B är berättigad till boendeparkering inom område "V", läs mer och ansök på www.goteborg.se.

Förening

Namn

BRF Orustgatan 13

Om föreningen

BRF Orustgatan 13 bildades 2007 och förvärvade fastigheten SANDARNA 15:8 med adress Orustgatan 13 A-D 2016-05-31. Fastigheten bebyggdes med ett flerbostadshus om 4 våningar år 1946. Byggnaden innefattar 4 trappuppgångar med totalt 38 lägenheter, varav 6 st är hyresrätter. Totalytan är 2098 kvm varav 2049 kvm utgör bostadsyta.

Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
22 st 1 rum och kök
10 st 2 rum och kök
5 st 3 rum och kök
1 st 4 rum och kök

Utförda renoveringar:
Under början av 2017 har relining (infordring av avloppsrören) utförts. Byte av kall- och varmvattenledningar, byte av termostater samt injustering av värmen har också utförts.

Kommande renoveringar:
Föreningen har påbörjat mätning av nya och möjligen större balkonger, dörrar till balkonger och fönster kommer även bytas. BRF Orustgatan 13 kommer även att förbättra ventilationen till mekanisk frånluft.

Ekonomi:
Föreningen har en god och stabil ekonomi. Fastigheten ombildades i juni 2016.

Parkering:
Det finns 6 st p-platser vid husets gavel. Utanför på gatan finns 4 timmars gratisparkering. Adressen Orustgatan 13B är dessutom berättigad till boendeparkering inom område "V", läs mer och ansök på www.goteborg.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

38

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

Kabel-tv via Comhem ingår i avgiften

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Sandarna

Cirka 4 kilometer sydväst om Göteborgs centrum, i Majornas västra utpost, är gemytliga Sandarna beläget. Stadsdelen är belägen på en ås som stiger upp från Klippan och Kungsladugård. Kännetecken för området är de ljusa fyravåningshusen med putsfasader, byggda i funktionalistisk stil. Den större delen av bebyggelsen uppfördes under 1930- och 1940-talet, som en fortsättning på området Kungsladugård.
De som bor i Sandarna omges av lummig natur och ett härligt lugn. Tack vare att området ligger på en kulle skådas en fin utsikt över hamninloppet, Älvsborgsbron och trädtopparna. Slottsskogen och Klippan ligger bara en kort promenad bort. En promenad över Älvsborgsbron till trevliga Färjenäs är heller inte att underskatta.
Samtidigt är Sandarna en levande samt växande stadsdel. I de mysiga kvarteren kommer nya handlare och butiker upp med jämna mellanrum. Vidare mot Kungsladugård finns också ett gott service-utbud och kärnan av Majorna erbjuder många trevliga restauranger. Vill du ta dig in till city finns smidiga förbindelser med spårvagn eller buss.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad