Gibraltargatan 21D

Bilder

  • Såld!

Gibraltargatan 21D , Johanneberg , Göteborg

Äntligen kan du förvärva en fint renoverad tvåa med badrum från 2019, kök från 2017 och en bra planlösning! Här har du möjlighet att bo i en charmig lägenhet längst upp i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus med härlig takhöjd och med lummig miljö precis utanför. Med närhet till stadens puls och Chalmers ligger denna bostad i hjärtat av Johanneberg. Insynsfritt boende i en bra förening! Hjärtligt välkommen att boka in dig för visning!

45,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 420 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,5 kvm
Våning:
4
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1936
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,5 kvm

Rumsbeskrivning
Gibraltargatan 21D

Välkommen till denna trevliga tvåa på Gibraltargatan 21D och till Johanneberg! Lägenheten har ett fint renoverat kök, badrum med egna tvättmöjligheter från 2019, mycket förvaring och fina ytskikt. Detta är en perfekt bostad om du vill bo centralt men ändå i ett lugnare område med närhet till såväl citypuls som till universitet, restauranger och skön natur. Bostadens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I bostadens välkomnande hall finner du naturlig avhängning direkt till vänster och till höger i hallen finner du två inbyggda garderober med överskåp för god förvaring. I hallen finner ni även ett klinkergolv som bidrar till att det är lätt att hålla rent under årets lite ruggigare årstider. Till vänster från hallen finner du bostadens kök.

Kök

Köket renoverades 2017 och går i ljusa gråa toner. Snyggt kök utan överskåp på ena sidan där det stilfulla kaklet får stå för dekorationen men även praktiskt då du finner ypperlig förvaring längs med kökets andra långsida i kombination med bra arbetsytor. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spishäll, inbyggnadsugn och fläktkåpa i rostfritt utförande I köket finns utrymme för ett bord med plats för 2-4 frukostgäster.

Sovrum

Bostadens trivsamma sovrum rymmer enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Väggarna är målade i en lugn och rogivande nyans av grått som återspeglar avkoppling. Här finner du även bra förvaring i en stor skjutdörrsgarderob med ett välrenommerat förvaringssystem ifrån Elfa.

Vardagsrum

Det trevliga vardagsrummet bjuder in till gott om utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Här kan du tillsammans med dina nära och kära spendera timmar över antingen en god måltid eller flertalet samtal om livets alla festligheter. Vardagsrummet har en härlig rymd i och med den härliga takhöjden och det trivsamma genomgångsläget bidrar med ett härligt ljusflöde. Rummet har ett generöst fönsterparti med fint bevarade fönsterbrädor i sten.

Badrum

Bostadens renoverade badrum är helkaklat och gjordes om i början av 2019. Här finner du WC, handfat med kommod, praktisk förvaring i spegelskåp, takdusch med välvda glasväggar och trivsam golvvärme. För extra vardagslyx finns här även egna tvättmöjligheter där både tvättmaskin och torktumlare är ifrån Bosch.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 420 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är endast en uppskattning.

Andel i föreningen

0,68539%

Andel av årsavgiften

0,68539%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 oktober 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 45:1

Övrigt

Mäklaren informerar: Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

Brf Johanneberg 1936

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Johanneberg 1936 äger fastigheterna som byggdes mellan 1935 och 1937. Denna trivsamma HSB-förening upplåter 156 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt och föreningens totala lägenhetsyta är 6 566 kvm. Byggnaderna är belägna på följande adresser:
Gibraltargatan 21 A-E
Eklandagatan 67 A-D
Lindströmsgatan 3 A-D

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

För mer info, vänligen besök http://www.johanneberg.com/johanneberg/

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning, hemsida, och kontaktperson (2018-06-18). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Antal lägenheter

156

TV och Bredband

Medlemmar har tillgång till 10 kanaler som bekostas av föreningen.
Föreningen har eget datanät med internetuppkoppling. 100 Mbps fast uppkoppling för en kostnad av 100 kr/månad och 500 kr i anslutningsavgift.

Parkering

Föreningen har 28 parkeringsplatser med elstolpe. Till dessa är det separat kö som i dagsläget är cirka tre år. Finns även MC-Platser. Boendekort gäller i området (S).

Renoveringar

Genomfört underhåll:
1983 - Rör- och Elstambyte
1994 - Balkongrenovering
1996 - Ny takpapp
1996 - OVK - Obligatorisk ventilationskontroll
2005 - Avloppsomläggning stamavlopp under bottenplattan i källare, Gibraltargatan
2006 - Renovering tvättstuga, Gibraltargatan
2007 - Renovering fönsterbågar/karmar
2012 - Färdigställande av trädgården
2013 - Uppfräschning av föreningens Gillestuga
2016 - Nytt möblemang till föreningens terrass

Planerat underhåll:
2018 Ombyggnad av bilparkeringar.
2018 Byte av låssystem gemensamma utrymmen.
2020 Fasadrenovering. Troligen sätts fibercementskivor på fasaden, istället för rengöring och målning.
2020 Nytt trädäck på takterrasserna samt balkonger.

Föreningen planerar att inom en femårsperiod ta tag i fasadrenovering, förbättring av ventilation samt relining eller byte av stammar.

Du finner information om kommande renoveringar i bifogade dokument.

Ekonomi

Stabil HSB-förening som stadigt amorterar av sina lån. Föreningens belåning per kvadratmeter bostadsyta är låg och föreningen har inte höjt avgifterna på över 10 år.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamhetsanläggningar:
- Gemensam tvättstuga finns i källaren, utrustat med tre TM, två TT, en grov TM samt två torkrum. Varav en TM, en TT och ett torkrum hålls obokningsbart.
- Återvinningsstationer och trädgårdar.
- Festlokal/gillestuga för ca 20 personer på Lindströmsgatan.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad