Södra Vägen 51

Bilder

  • Såld!

Södra Vägen 51 , Lorensberg , Göteborg

I en anrik fastighet från 20-talet på Södra vägen finner vi denna vackra boning om 135kvm. Med originaldetaljer som takrosetter, djupa fönsternischer och skjutdörrar med ornamentglas är detta en lägenhet att trivas i! Tre stora sovrum och ett mycket vackert renoverat kök med hög internationell klass! Lägenheten är tyst, välplanerad och det finns gott om förvaring. Mycket bra förening med låga avgifter. Välkommen på visning!

135 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 090 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
135 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1929
Driftskostnad:
533 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

135 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna härliga fyra intill stadens kulturella centrum. En mycket välplanerad fyra om 135 kvm belägen i ett mycket tyst och lugnt område med en grön och härlig innergård.

Kök
Hemmets hjärta nämns ofta när man pratar om köket. Minst sagt i denna lägenheten. Ett fantastiskt kök som är designat av en italiensk fabrikör, Lube. Detta kök håller en mycket hög internationell hög standard. Köket sträcker sig längs ena kortsidan av rummet och bryts av naturligt med den vackra köksön. På ön ligger det en bänkskiva som är av granit och är obehandlad vilket ger en vacker och rustik känsla. Köket är välutrustat med två ugnar, mikro, diskmaskin, diskho med en design blandare, stor spishäll med en fläkt som kommer upp från hällen, hel kyl och hel frys. Gott om förvaring med indragen el i ett skåp för att dölja alla köksmaskiner. Köket går i tidlösa färger som vitt och svart. På golvet ligger ett nylagt, vackert vitoljat brädgolv av ek. Högt i tak med vackra fönster och djupa fönsternischer.

Vardagsrum
Detta rum hänger ihop med köket vilket ger lägenheten den där sociala planlösningen som binder ihop familjen och vännerna. Ett mycket ljust och härligt rum tack vare de tre stora dubbelfönstren och den höga takhöjden. Här ryms det en mycket stor soffgrupp, där hela familjen ryms, med tillhörande möblemang. Golvet är genomgående och är av samma brädgolv, vilket ligger i hallen också. Två takrosetter pryder dessa rum.

Master Bedroom
Det största sovrummet rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande sängbord, extra förvaring, garderob eller en skrivbordshörna. Två vackra fönster mot innergården och här slipper du insynen. På golvet ligger samma brädgolv även i detta rum. Här når ni lägenhetens gemensamma balkong. Enkelt möblerad med flera stolar kan man njuta av solen och lugnet som infinner sig här på innergården, trotts stadspulsen som är precis utanför entrén.

Sovrum 2
Ett stort och välplanerat sovrum med plats för en dubbelsäng, byrå och ett skrivbord. Perfekt för gästrum eller ett tonårsrum. Eller varför inte inreda det som ett kontor?

Sovrum 3
Ytterligare ett bra planerat sovrum med gott om utrymme. Idag är det möblerat med en 120 säng som passar perfekt in mot väggen och dess garderobslösning. Det är även möblerat med en soffgrupp. På golvet ligger det vackra original brädgolvet från husets ursprung.

Badrum
Ett helkaklat badrum i ljusa, lugna färger. Välutrustat med golvvärme, handdukstork, handfat med kommod, WC, tvättmaskin och torktumlare och ett stort bubbelbadkar som är mysigt inbyggt i badrummets utbyggnad.

Hall
Lägenheten har två hallar, den ena ger tillgång till de tre sovrum och badrum och här finns även lite extra förvaring i form av ett linneskåp. Den andra hallen finner vi avhängning av ytterkläder direkt innanför dörren men också i en stor skjutdörrsgarderob. Samma vackra brädgolv ligger även här och löper vidare in i köket. Dessa rum kan skiljas åt via de vackra original skjutdörrarna som göms i väggarna.

Det är svårt att sätta ord på känslan som finns i denna lägenheten och dess 135 mycket väldisponerade kvadratmeter. Vilket gör nästa fras till en självklarhet.
Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

4 090 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

6 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 800 kr
Försäkring: 2 600 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

3,28033%

Andel av årsavgiften

3,27781%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1929

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 februari 2009
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 23:1

Övrigt

Gemensam balkong mot innergården. söderläge med sol mellan 11:00 - 16:00. Balkongen delas med en granne.

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Läs mer på www.goteborg.se.

Modern tvättstuga i huset med två maskiner, torktumlare och torkskåp. Relativt lätt att få tvättid med tanke på att de flesta har tvättmaskin.

Ett stort vindsförråd disponeras av lägenhetsinnehavarna och är ca 10-12 kvm

Gård med uteplats, cykelförråd på gården och i källaren.

Förening

Namn

Brf Drottningholm nr1

Om föreningen

Brf Drottningholm nr1 äger sedan 1998 fastigheten Lorensberg 23:1. Fastigheten bebyggdes 1929 och består av 1 flerbostadshus. Föreningen upplåter 26 lägenheter med bostadsrätt, dessutom har man 4 lokaler som hyrs ut. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Lägenhetsfördelning:
3rok 1st
4rok 10st
5rok 13st
>5rok 2st

Underhåll/renoveringar
Renovering kommersiella lokaler - 2016
Förbättrad ventilation källare - 2016
Förbättringar takmålning - 2015
Nybyggnad balkong - 2015
Byte av låssystem i lägenheterna - 2014
Målning fönster och dörrar mot gården, gårdsport och div. fönster i hyreslokaler - 2014
Byte till säkerhetsdörrar - 2014
Renovering av trapphus och entréer - 2014
Fjärrvärmeanläggning - 2013
Termostater. Nya ventiler - 2013
Förbättring takbeklädnad - 2012
Relining av rörstammar - 2009/2010

För att se ytterligare renoveringar som gjorts se årsredovisningen.
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2012 - 2041. Planerat underhåll för 2018 är renovering av tvättstuga och eventuellt målning av fönster mot gator.

Ekonomi
Föreningens fastighet är lågt belånad (ca 4600kr/kvm) och har dessutom stabila inkomster från sina hyreslokaler. Inga avgiftsändringar är planerade i dagsläget (kontrollerat 2018-01-19).

Tv/Bredband
TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.
Internet: Bredband via ComHem.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

25

Antal lokaler i föreningen

4

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1137 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad