Nordhemsgatan 52

Bilder

  • Såld!
  • Blicka upp mot nordhemsbacken och därbakom finnes Slottsskogen
  • Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord
  • Balkong i västerläge ut mot Nordhemsgatan

Nordhemsgatan 52 , Linnéstaden , Göteborg

I en vacker stenbyggnad anno 1902 på lugna Nordhemsgatan ligger denna genomgångstrea med balkong i västerläge. Perfekt för dig som uppskattar lugnet men vill ha stadens vimmel på gångavstånd. Nära Slottsskogen och kommunikationer.

82 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 087 kr Inklusive värme, VA, kabel-TV (basutbud) och internet (!)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
13
Byggår:
1902
Driftskostnad:
238 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en mycket charmig genomgångstrea i klassisk stil och med generös takhöjd. Belägen på en populär och lugn adress mitt i Linnéstaden ligger det vackra stenhuset anno 1902. Tidstypiska detaljer blandas med moderna materialval i renoverade kök och badrum. Detta är en lägenhet som är svår att beskriva i ord utan måste upplevas!

Lägenhetens rymliga 82 kvm disponeras enligt följande:

Hall
Redan i hallen välkomnas du till en härlig känsla. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum. Vid entrén finns en hatthylla och god plats för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger klinker i ljusa toner, både slitstarkt och snyggt. Väggarna går i ljusa toner och i taket finns infällda spotlights.

Badrum
Rakt fram i hallen nås det fräscha badrummet renoverat ca 2009, utrustat med WC, kommod med marmorskiva, duschplats med regndusch/handmunstycke, vattenburen handdukstork och infällda spotlights i taket. Givetvis är badrummet helkaklat med vitt kakel på väggarna och ett golv av grafitgrått klinker.

Kök
Köket inbjuder till matlagning i goda vänners samvaro med plats för matbord i upp till sex personer. Det finns gott om arbetsytor med lättskötta bänkskivor i imitation av mörkbetsad ek. Diskmaskinen och kyl/frysen är inbyggda och har framsidor som matchar skåpsluckor medans varmluftsugnen och spisfläkten går i rostfritt utförande. Väggar går i ljusa toner och luckorna i vitt. På golvet ligger en oljad ekparkett som löper vidare in i vardagsrummet.

Vardagsrum
Ett rymligt och ombonat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-möbel och bokhyllor. Tack vare en generös takhöjd och många fönster blir rummet både luftigt och ljust. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong som ligger i västerläge, här kan du njuta av kvällssolen och ser ner på den lugna Nordhemsbacken. Även här är golvet ett oljat ekparkettgolv och väggarna är målade vita.

Sovrum 1
Det stora sovrummet andas hotellyx med infällda spotlights i taket och imponerade takhöjd. Storleken på rummet gör att även om rummet möbleras med dubbelsäng, säng- och förvaringsmöbler upplevs stor rymd. Förvaring finns i stora garderober. På golvet ligger även här ett vackert ekparkett-golv.

Sovrum 2
Det andra sovrummet ligger i anslutning till hallen och vetter mot ett tyst gårdsläge. Generös takhöjd med spännande vinklar på väggarna. Det är förutom ett perfekt sovrum även passande som kontor. Ljusa färger på väggarna och ekparkettgolv.

Genomgående fräsch och vacker lägenhet för dig som vill bo centralt!
Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

4 087 kr Inklusive värme, VA, kabel-TV (basutbud) och internet (!)

Driftskostnad

2 862 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 350 kr
Försäkring: 1 512 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

5,93%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1902 av arkitekt Emil Björklund

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 april 2009
Energiprestanda: 190 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Olivedal 15:5

Övrigt

Adressen är berättigad till boendeparkering inom område "M". Läs mer på www.goteborg.se.

Förening

Namn

Brf Linnor

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Olivedal 15:5 i Göteborgs kommun. Bostadsrättsföreningen Linnor ligger i Linnéstaden och bildades i sin nuvarande form 2002.

Fastigheten byggdes 1902 och består av två flerbostadshus. En fastighet ligger på Linnégatan 31 och en på Nordhemsgatan 52. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lokaler. Lägenhetsfördelningen är 19 st lägenheter á 3 rok och 4 st lägeheter á 2 rok. Byggnadens lägenhetsyta är 1 874 kvm och lokalytan utgör 166 kvm.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till stadsnätet med fiber via ITUX. Detta innebär att alla boende har tillgång till diverse digitala tjänster via ITUX hemsida beroende på önskemål. Valfriheten är stor via ITUX och boende kan välja själva vad de vill ha och vad de vill betala för t.ex. telefoni, bredband, TV eller diverse trygghetstjänster. Digital TV och Bredband ingår i avgiften.

Renoveringar

2007 renoverades fasaderna mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.

2009 filmades samtliga avloppsstammar utan anmärkning. Stambyte skedde 1979.

2010-2011 genomfördes en omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil. Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.

2013 tillkom två balkonger på Nordhemsgatan 52.

2014 fick Linnégatan 31 ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna. Det installerades nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar på båda fastigheterna.

2015 genomfördes ett omfattande fönsterbyte.

2016 genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkommit i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning, smidesgrindar och staket efter design av P Askroth samt en fantastisk trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum. Även porttelefoner vid entréer och svarsdosor i lägenheterna har bytts ut.

2017 installerades ett expansionskärl till värmesystemet för automatisk påfyllning och åtgärder för ökad trivsel i miljö- och återvinningsrum.

Ekonomi

God ekonomi. Hyreslokalerna står för ca 30% av de totala intäkterna till föreningen. Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Linnéstaden

Vackra Linnéstaden med sina rikt utsmyckade sekelskifteshus ligger centralt belägen inramad av Haga, Masthugget och Slottsskogen.
I det myllrande folklivet vid torgstånden, trottoarserveringarna och kaffeshopparna vilar en avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Längs lummiga Linnégatan som drar fram från Järntorget till Linnéplatsen vid Slottsskogens rand, hittar du det mesta man kan behöva. Apotek, mataffärer, systembolag, restauranger, blommor, inredning, mode…
I en vacker gammal skolbyggnad i rött tegel ligger den ideellt drivna biografen Hagabion som visar filmer från hela världen. Med bar och restaurang har den också sommartid en av Linnégatans mest inbjudande uteserveringar. För dig som uppskattar det personliga och lite udda finns också trendiga Långgatorna. I en miljö där gammalt möter nytt väntar shopping, matupplevelser och barrundor. Här ligger också den fina gamla Saluhallen Briggen med delikatessdiskar och små intima lunchrestauranger.
Soliga dagar hägrar Slottsskogen i söder som älskas av göteborgarna för sina sköna park- och skogsområden och djurhagar. Här finns kaféer och restauranger och det anordnas också populära event med både sport och musik. Inte långt bort har du också Botaniska Trädgården som är en av Europas största i sitt slag. Här finns 16000 arter och bland annat Sveriges största samling av tropiska orkidéer. Till trädgården gränsar naturreservatet Änggårdsbergen som bjuder på en storslagen natur att vandra, springa eller cykla i.
I området har du närhet till flera vårdmottagningar, förskolor och skolor. Kommunikationerna är de bästa tänkbara. Järntorget är knutpunkt för flera buss- och spårvagnlinjer och hållplatser finns också vid Prinsgatan, Olivedalsgatan, Linnéplatsen och Masthuggstorget.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Jonas Johansson för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte