Nilssonsberg 26

Bilder

  • Såld!
  • Magisk utsikt över ett skymmande Göteborg!
  • Vackra & fria vyer över vasastadens takåsar
  • Utsikt mot kända landmärken så som
  • Större hall med plats för förvaring

Nilssonsberg 26 , Vasastaden , Göteborg

Ett stenkast från grönskande Slottsskogen finner ni denna lägenhet om tre rum & kök med en kungsbalkong och inglasad terrass högst upp i huset. Panarama utsikt över Göteborgs kända landmärken så som "Läppstiftet" och Vasastadens stenstad. Här har du möjlighet att sätta din egna prägel då lägenheten har ett större renoveringsbehov. Bekvämt boende i en stabil & omtyckt förening med många bra gemensamma faciliteter och en härlig innergård. Garage möjligheter i föreningen. Nära till pittoreska Hagas butiker och Göteborgs andra paradgata, Linnégatan. En lägenheten som måste upplevas på visning, varmt välkommen!

78,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 131 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78,6 kvm
Våning:
10, hiss finns
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78,6 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Genom en säkerhetsdörr kommer du in i en rymlig hall där det finns gott om plats för avhängning av ytterkläder. Du kan också möblera hallen med byråmöbel eller sätta in ytterligare garderober.

BADRUM

Ett helkaklat badrum utrustat med WC, tvättställ, spegelskåp, tvättmaskin/torktumlare och dusch samt badkar.

SOVRUM

Två sovrum i lägenheten där ena vetter mot föreningens lugna och trevliga innergård och det andra i motsatt riktning med fin utsikt över hustaken. Garderober finns i ett av sovrummen. Rummen har fri utsikt och är till stor del insynsskyddade.

KÖK

Köket är lägenhetens hjärta och har bra arbetsytorr. Utrustningen i köket består av spis med ugn, spisfläkt samt två kyl och frys. Luckorna är fint träfärgade och ovanför arbetsytorna sitter ett vitt kakel.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet har stora fönsterpartier mot Västergatan som släpper in rikligt med ljus och ger en trevlig utsikt över Vasastans takåsar. Ett lättmöblerat rum där det fås plats med det mesta. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet och vidare den stora balkongen som sträcker sig längst lägenheten. Här har du utsikt över Vasastan och Annedal. Detta är en lägenhet där du har möjligheter att sätta din egna prägel på, varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

10 av 10, hiss finns

Avgift

4 131 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Kommentar

Då det är ett dödsbo finns inga uppgifter kring driftskostnader. Kontakta mäklaren för vad som är rimligt för dig.

Andel i föreningen

0,2889%

Andel av årsavgiften

0,28%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 november 2012
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+3-glas

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:19

Övrigt

Förråd
Lägenhetsinnehavaren har tillgång till ett källarförråd.

Parkering
Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för garageplats 2016 är fr. 875kr. Separat kö.

Tvättstuga
I huset finns flera tvättstugor. Utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp vardera.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-TV via ComHem
Internet: Bredband via ComHem eller Telia Fiberlan.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till att hyra en samlingslokal, Kärnan för 500kr/dygn. Icke medlemmar hyr lokalen för 1000kr/dygn.
Det finns även ett övernattningsrum som går att hyra 250kr/dygn, Rummet är utrustad med madrass, täcke och kuddar samt minikök med kylskåp. Plats för 4 personer.
Föreningen har en lugn och trafikfri innergård med grönska, bänkar och lekplatser.
I övrigt finns ett barnvagnsrum och tre st cykelrum.

Förening

Namn

Brf Körsbäret 19-21

Om föreningen

Lokaler: Det finns samlingslokal, Kärnan, som medlemmarna kan hyra för 500 kr/dygn. Icke medlemmar 1000kr/dygn. Det finns även ett övernattningsrum, mattpiskrum, cykel- och barnvagnsrum. Om dessa kan man läsa mer om under fliken "Lokaler".

Föreningen har en mycket informativ hemsida, se länk under "dokument & länkar"

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

372

Antal lokaler i föreningen

6

TV och Bredband

TV och Internet: Kabel-TV, bredband: Kabel-TV via ComHem och Internet via ComHem eller Telia Fiberlan.

Parkering

Föreningen har genom en samfällighet tillgång till 240 garageplatser i Annedalsgaraget. Månadskostnad för parkering 2017 är 900kr. Det finns löpande tillgång till parkeringsplatser. Det finns ett kösystem som förvaltas av Primär Fastighetsförvaltning AB.

Renoveringar

2003-2005 renoverades hissar
2004 renoverades fasaden
2004-2005 renoverades balkonger
2010-2011 byttes ytterdörrarna ut mot säkerhetsdörrar.
2011 renoverades en av föreningens tvättstugor.
2012 renoverades resterande tre tvättstugor.
2014 Radon punktmätning utförd 2014. Resultatet blev under 20 Bq/m3, vilket är långt under gränsvärdet om 200 Bq/m3.

Kommande renoveringar
Ett fönsterbyte är planerat till ca år 2020.
Ett stambyte är planerat till ca år 2025.
Avsättningar till underhållsfonden sker enligt underhållsplan. Se bifogad underhållsplan under "Dokument & länkar". Föreningen följer en långtgående underhållsplan som sträcker sig till 2026.

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil och har haft oförändrade avgifter sedan 1994 historiskt sätt. 2017-01-01 höjdes avgiften med ca 3% Lånebilden i föreningen är mycket låg, ca 1345 kr/kvm i lån. För att jämföra ligger snittet i föreningar i centrala Göteborg runt ca 6000-8000 kr/kvm. I samband med överlåtelse tar föreningen ut överlåtelseavgift av köparen och pantsättningsavgift av köparen. Föreningen förvaltas av Primär fastighetsförvaltning.
Avgiftshöjning planerad med 3% för nästkommande år för att kunna sätta av pengar enligt framtida underhåll enligt underhållsplanen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Vasastaden

Förbi praktfulla stenhus drar lummiga Vasagatan fram genom den livfulla stadsdelen Vasa. Här möts du av ett inbjudande myller av kaffeserveringar, kvarterskrogar och konstgallerier i historisk miljö.
Vasa är en attraktiv stadsdel mycket tack vare sina välbevarade historiska byggnader. Området som förr i världen var Hagaheden med kåkbebyggelse, planerades på 1860-talet som en förnäm stadsdel med stora och påkostade hus. I norra delen byggdes eleganta stenhus i nyrenässans-, sekelskiftes- och jugendstil medan södra delen fick blandad bebyggelse med nationalromantisk prägel.
I Vasastan finns flera parker och grönområden, bland andra Vasaparken och Renströmsparken med Näckrosdammen. Också Nya Allén längs kanalen är fint promenadstråk. Vill du ut och röra på dig i naturen ligger Slottsskogen eller Änggårdsbergen på kort cykelavstånd. På Vasagatan har Nordic Wellness öppet nästan dygnet runt för den träningssugne och på Södra Viktoriagatans topp ligger Göteborgs Badmintonklubb i populära Fjäderborgen.
Är du hungrig behöver du aldrig gå långt. Här är matutbudet varierat med turkiskt, indiskt, grekiskt, thai och svenskt på menyerna. Även några av stadens mest välrenommerade gourmetrestauranger finns i Vasakvarteren. När det gäller livsmedelsaffärer har du Hemköp på Vasagatan och Coop, systembolag och fiskbil uppe vid Landala Torg.
Vasastan är ett populärt afterworktillhåll på fredagar och flera restauranger har då gratis buffé och låga priser i baren. Några minuters promenad österut tar dig till Kungsportsavenyn där du hittar klubbarna som har öppet natten lång. Här finns också ett generöst kulturutbud - i södra änden ligger Götaplatsen med Konserthuset, Stadsteatern och Konstmuseet och norrut vid Bältespännarparken håller Stora Teatern ett späckat musik-, dans- och teaterprogram för alla åldrar.
Kommunikationerna är de allra bästa. Både Vasaplatsen och Kapellplatsen är knutpunkter för kollektivtrafiken och hållplatser finns också vid Viktoriagatan och Handelshögskolan.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg eller Jonas Johansson för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte