Stampgatan 62

Bilder

  • Såld!

Stampgatan 62 , Stampen / Innerstaden , Göteborg

Renoverad trea med fint kök, helkaklat badrum med egen tvättavdelning och gott om förvaring. I bostaden finner du även öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I Stampen bor du nära exemplarisk kommunikation som tar dig till allt vad staden har att erbjuda. Hjärtligt välkommen på visning!

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 970 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
16
Byggår:
1985
Driftskostnad:
600 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning
Stampgatan 62

Välkommen till denna härliga genomgångslägenhet om tre rum och kök i stadsnära Stampen. Med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, renoverat badrum och trevlig balkong är detta ett underbart boende att trivas i. I det lugna men stadsnära området finner du goda kommunikationer, underbara restauranger och trivsamma caféer. Ett exempel är Dahls Bageri som står för det nygräddade brödet till frukosten och du finner detta bageri inom promenadavstånd från bostaden. Lägenhetens 78 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Innanför dörren möts du av den stora och välkomnande hallen med bra förvaring och avhängning i garderob direkt till vänster. Direkt innanför dörren finner du ett golvparti som är belagt med klinker och på resterande golvyta finner du ekparkett. I hallen finns det även plats för ytterligare förvaringsmöbel och härifrån tar du dig vidare till lägenhetens alla rum.

Sovrum

Från hallen och direkt in till vänster hittar du lägenhetens första sovrum. Här får du plats med enkelsäng, tillhörande sängbord och i rummet finns även en garderob för bra förvaring. På golvet finner du samma ekparkett som i hallen och väggarna är målade i en ljus grå ton. Från detta rum tar du dig även ut på lägenhetens balkong. På balkongen får du plats med enklare möblemang och här avnjuter du med fördel en mysig frukost eller fika med dina nära och kära under sommarhalvåret.

Sovrum

I fil med det första sovrummet ligger sovrum nummer två. Detta är det störra av de två sovrummen och här finns gott om plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och annat möblemang. I sovrummet finns praktisk skjutdörrsgarderob för ypperlig förvaring. Tre av väggarna i sovrummet är målade ljust vita och den fjärde är målad i en lugnande grå nyans. Återigen pryds golvet av den fina ekparketten.

Badrum

Rakt fram från hallen ligger lägenhetens badrum som renoverades 2015. Här finner du mörkt klinkergolv, kaklade vita väggar, WC, handfat med kommod, spegelskåp, dusch och extra förvaringsmöbel. För extra trivsel och vardagslyx har du även egen tvättmaskin samt härlig golvvärme.

Vardagsrum

Lägenhetens vardagsrum finner du till höger från hallen. Här har du gott om plats för större soffmöbel med tillhörande möblemang. Denna vardagsrumsyta är socialt sammanknuten med köket vilket gör att du enkelt och trivsamt kan umgås med vännerna som står för middagen eller småprata med kompanjonerna vid matplatsen. Lägenhetens vardagsrum, tillsammans med köket, bjuder in till många härliga middagar och samtal.

Kök

Lägenhetens kök har allt du kan önska. Här finner du fina vitvaror, god förvaring i flertalet skåp, integrerad spishäll och ugn, kombinerad kyl och frys, integrerad micro, diskmaskin och ypperlig arbetsyta i form av en köksö. Ett extra plus i kanten för vinkännaren då du även har en egen vinkyl. Köksytans golv är belagt med klinker och väggen bakom köksstommen är helkaklad.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

3 970 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

7 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 3 700 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är baserade på siffror från de personer som bor i lägenheten. Hör med mäklaren för er specifika situation.

Andel i föreningen

0,9903%

Andel av årsavgiften

0,9903%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 februari 2009
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Stampen 13:36

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

Förening

Namn

Brf Breitenfeld

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Breitenfeld är en äkta bostadsrättsförening belägen i anrika Stampen och har 109 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även två stycken hyresrätter.

Lägenhetsfördelningen av bostadsrätter ser ut likt följande:
1st - 1,5 rok
54st - 2 rok
9st - 2,5 rok
28st - 3 rok
6st - 3,5 rok
11st - 4 rok

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Informationen är baserad på uppgifter från föreningen, föreningens hemsida, årsredovisning samt stadgar. Du uppmanas att kontrollera de uppgifter som är av stor betydelse för dig.

Antal lägenheter

109

TV och Bredband

Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband finns anslutet till fastigheten och du får själv välja leverantör av bredbandet. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har ett garage där det finns 51 bilplatser, en parkeringsplats som bokas per dygn samt ett separat MC-garage. Hit kommer du via hissen i trapphusen. Till dessa platser är det separat kö. I området finns även boendeparkering inom område "M".

Renoveringar

Exempel på gjorda renoveringar och underhåll:
2009
- OVK-besiktning av ventilationen med vidtagande åtgärder utfördes.
2012
- Under året byttes låssystem samt installerades porttelefon med videokamera. En OVK-besiktning gjordes, garagetaken renoverades och hissarna reparerades.
2013
- Installerades en passerbricka till garaget.
2014
- Utfördes en OVK-besiktning av ventilationen med godkänt resultat. Under samma år installerades ny torktumlare i tvättstugan vid uppgång 68A, ny mangel vid uppgång 66 samt installerades nytt aggregat i bastun.
2015
- Under året påbörjades renoveringen av innergården.
2016
- Under året har tvättmaskiner bytts ut och hissen i trappuppgång 68A har renoverats samt den i uppgång 66.
- Pelarna som håller upp fastigheten i garaget är även de renoverade.
- Fiber har under året installerats i fastigheten och alla lägenheter har numera tillgång till denna tjänst.

Kommande renoveringar och underhåll:
Föreningen renoverar hissarna löpande, de tar ca en per år. De tittar även på en leverantör för en ny OVK på fastigheten.

Ekonomi

Föreningen har en stabil ekonomi och har gjort stora räntebesparingar under tidigare år när räntan på de lån som finns omförhandlades.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns gemensamma utrymmen så som cykelförråd, övernattningsrum, gemensam innergård, föreningslokal (ingång 68A), bastu (ingång 68A) och två tvättstugor med bra tvättmöjligheter i 5 tvättmaskiner och 3 torktumlare . Tvättstugorna är belägna mellan uppgångarna 64-66 och mellan 68A-68B. Tvättstugan mellan 64-66 innehar även en mattvättmaskin.

Om området

Stampen / Innerstaden

Ett stenkast öster om centralstationen ligger anrika Stampen. Längs stadsdelen rinner Fattighusån som precis utanför Ullevi Stadion möter Mölndalsån.
I början av 1700-talet började Stampen befolkas av arbetare och hantverkare när mindre industrier byggdes upp. En av dem var en klädesstamp som anses ha gett stadsdelen Stampen sitt namn. Klädesstampens byggnad blev så småningom Fattighuset som står kvar än idag. I området fanns många andra sociala inrättningar såsom tukthus för kvinnliga fångar och en friskola för fattiga. Prosten Johan Willin som inrättade skolan 1767 har idag har en gata uppkallad efter sig i området. Med sina predikningar lockade han stadens societet att beblanda sig med fattighjonen i Fattighuskyrkan, nuvarande Mariakyrkan.
I området blomstrade förr bränneri- och bryggeriverksamheter som hade bekväm tillgång till friskt vatten från Fattighusån. På Stampgatan syns än idag Prippska tomten där Johan Albrecht Pripp startade sitt bryggeri 1828. Först på 1970-talet flyttades den sista delen av delen av verksamheten.
Längs huvudgatorna Odinsgatan, Friggagatan och Stampgatan trängs gym, matbutiker, apotek, vårdcentral, pubar och ett stort antal restauranger med thai, indiskt, libanesiskt och japanskt på menyerna. Är du nyfiken på det brasilianska köket finns Brasa, ett av stadens mest välrenommerade matställen där kött från grillen skärs upp direkt vid bordet. För bowlingälskaren lockar Star Bowling med barhäng och restaurang.
Bara ett stenkast bort över Fattighusån tar Göteborgs stora evenemangsstråk vid med Ullevi, Filmstaden Bergakungen, Scandinavium och Svenska Mässan. En tio minuters promenad tar dig till Centralstationen och innerstaden. Annars är kollektivtrafikens linjeutbud stort och Svingelns hållplats är knutpunkt för bland annat spårvagn nr 1,3, 6 och 8.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad