Surbrunnsgatan 10

Bilder

  • Såld!

Surbrunnsgatan 10 , Kungshöjd , Göteborg

Välkommen till 44 totalrenoverade kvadratmeter på en av stans bästa adresser. 3 meter i takhöjd näst högst upp i huset (hiss finns) med balkong mot den lugna innergården. Förening har mycket god ekonomi och huset är välskött. Välkommen på visning!

44 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 976 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1890
Driftskostnad:
300 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till en fantastisk fastighet uppförd 1890. Långt ned i den lugnare delen av Kungshöjd finner ni denna pärla. En mindre tvåa om 44 kvm belägen högt upp i huset, våning 4/5 med balkong mot föreningens härliga innergård som med den gemensamma grillen, solstolarna och middagsbordet bidrar till en utlandskänsla.

Kungshöjd är ett område under förändring. Med den nya stadsdelen Södra Älvstranden, längs med hamninloppet får Kungshöjd ett än mer centralt läge i Göteborgs innerstad. Tänk att ta med sig badkläderna, gå runt husknuten och därifrån ta båten ut till de större öarna i den Södra Skärgården.

På torget utanför hålls under sommaren salsakurser och längs med kanalen hittar ni Feskekörka och en rad nyöppnade restauranger varpå flera nu tillhör stans bästa.

Vi går igenom två portar och tar hissen till våning 4. Väl inne i lägenheten möts man direkt av det slående ljuset tack vare det höga våningsplanet och den 3 meter höga takhöjden. I hallen finns gott om avhängningsmöjligheter både till vänster och till höger. Rakt fram finner vi lägenhetens matplats som avgränsar köket från vardagsrummet. Lägenheten har påkostade brädgolv från 2015 som löper genom alla rum och väggarna samt taket är nymålade i vitt. Det är öppet runt om hela lägenheten vilket ger en mycket social atmosfär.

Köket genomgick en fullständig renovering 2016. Luckorna är vita och bryts läckert av med en bänkskiva i svart stenkomposit. Integrerad diskmaskin, inbyggda spotlights och påkostad finish ger köket en lyxig känsla. Smart planerat med bra förvaring samt vitrinskåp med spotlights som ger lägenheten ytterligare karaktär. Vidare från köket finns det två stora garderober från tak till golv samt ett platsbyggt hyllsystem för extra förvaring. Utanför badrummet finns plats för skrivbord.

Bra planerat badrum som även det är renoverat 2016 med mörk klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Duschavdelning med glasdörr samt ett konformat handfat som vilar på en svart stenskiva med kommod under. Spottar i taket och golvvärme som värmer frusna fötter under vinterhalvåret.

Vardagsrummet ligger angränsande till köket med hallen som skiljer dem åt. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang samt tv-bänk och bokhylla om så önskas. Rummet ligger mot föreningens innergård och har ett stort fönster som släpper in rejält med ljus och ger en känsla av frihet.

Slutligen är vi i lägenhetens rofyllda sovrum. Vill man finns möjligheten att sätta upp pardörrar mellan de två rummen för att skilja dem mer åt. Här ryms det en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang samt ytterligare en stor garderob. Från sovrummet nås lägenhetens nybyggda och härliga balkong som vetter mot öst. Finns det något bättre än att sitta en sommarmorgon och dricka en kopp kaffe och samtidigt njuta av morgonsolen?

På dessa 44 kvm finns allt du kan önska dig samtidigt som lägenheten känns luftig, ljus och harmonisk.

Här är det tyst och lugnt, trots det centrala läget, vilket gör att livsnjutaren verkligen kommer att trivas!

Detta är en lägenhet som måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

1 976 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)

Driftskostnad

3 600 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en boendekalkyl för ert boende.

Andel i föreningen

1,19%

Andel av årsavgiften

1,29%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1890

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 3 maj 2011
Energiprestanda: 172 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Inom vallgraven 46:17

Övrigt

Kabel-TV
Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

Bredband:
Fiber finns indraget via Bredbandsbolaget och ingår i avgiften.

Boendeparkering gäller i område, se på göteborgsstad för mer information. Det finns även varmgarage runt hörnet i Garagen Rosenlund1 och 2.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

I föreningens tvättstuga finns det 5 tvättmaskiner

Förening

Namn

Brf Hästtorget

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen förvärvade fastigheten inom Vallgraven 46:17 2011-12-16 och upplåter 64 lägenheter, varav 61 är upplåtna med bostadsrätt och 3 med hyresrätt samt 5 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes år 1890 och består av 1 flerbostadshus. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

- 19 st 1 rum & kök
- 41 st 2 rum & kök
- 4 st 3 rum & kök

Väsentliga händelser under året:
- Tillbyggnad av balkonger till de lägenheter där det varit möjligt
- Upprustning av miljö/soprum
- Nytt porttelefonsystem
- Besiktning av föreningens tak
- Ny cirkulationspump för värmesystemet som beräknas sänka uppvärmningskostnaden

Ekonomi:
En mycket stabil och bra förening som har skött sin ekonomi väl.

Parkering:
Boendeparkering gäller i område, se på göteborgsstad för mer information.

Organisationsform

Bostadsförening

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Om området

Kungshöjd

Kungshöjd utgör Göteborgs kärna där Vasa, innerstaden, Linné och Haga sammanstrålar. Här i ett av Göteborgs populäraste bostadsområden hittar du lugnet mitt i staden.
Stadsdelen Kungshöjd breder ut sig över berget med Lilla och Stora Otterhällan. Båda höjderna var en gång täckta med ekskog som skövlades när staden behövde virke till fartygsbygge. Så småningom byggdes trähus för enklare folk som packhuskarlar och hantverkare. Efter en ödeläggande brand 1804 byggdes nya hus i sten och vid 1900-talets början fick Stora Otterhällan en mer modern prägel med bland annat Hasselblad Film AB: filmateljé. I söder klättrar husen uppför Lilla Otterhällan som bebyggdes runt sekelsskiftet. Häruppifrån vid de vackra tegelhusen i nationalromantisk stil har du en fin utsikt söderut mot vallgraven och Haga.
En av de äldre byggnaderna är Drottning Kristinas Jaktslott, ett litet korsvirkeshus med ursprung från 1731 som idag går att hyra för privata arrangemang. Vid foten av Kungshöjd hittar du också Göteborgs bäst bevarade del av förra stadsmuren, bastionen Carolus Gustavus Rex som är ett hett tips på plats för magnifik vy över staden.
På Kungshöjd har du innerstadens utbud av allt runt hörnet. I området finns gott om kaffebarer och tavernor. I väster ligger soliga Esperantoplatsen med inbjudande uteserveringar. Strax österut hittar du Magasinsgatan, ett av Göteborgs populäraste nöjesstråk med avslappnad stämning. Lite längre bort lockar Kungstorget med restaurangliv, biograf, saluhall och marknad.
För att storhandla går du till Willys vid Hvidtfeldtsplatsen eller ICA Supermarket på Rosenlundsgatan. Där har du också charmiga Feskekyrkan.
Härifrån har du bästa tänkbara kommunikationer, Domkyrkan, Grönsakstorget och Järntorget är knutpunkter för kollektivtrafiken och vid Rosenlunds färjeläge kan du ta Älvsnabben över till Norra Älvstranden på Hisingen.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin eller Sanna Axelsson för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad