Eklandagatan 54E

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 54E , Johanneberg , Göteborg

Härlig tvåa i underbara Johanneberg med fint kök, bra planlösning och balkong! Perfekt belägen bostad i omtyckt och stabil förening. I närområdet finner du Carlanderska parken, mysiga caféer och Korsvägen som tar dig till stadens alla hörn. Välkommen på visning!

45 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 914 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
67
Byggår:
1938
Driftskostnad:
225 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning
Eklandagatan 54E

Välkommen till denna välplanerad trettiotalstvåa högt upp i huset med bra takhöjd, djupa fönsternischer i sten, charmiga detaljer och söderbalkong. Hela lägenheten har fått nya ytskikt och lägenheten har tidlösa materialval samt ny elcentral. Här bor du i ett lugnt läge men samtidigt med närhet till Korsvägen, Chalmers och Avenyn. I närområdet finns även mysiga caféer, restauranger och för den motionsintresserade finns Fysikens träningsanläggning på promenadavstånd. Lägenhetens 45 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

I den välkomnande hallen finner du naturlig avhängning och från hallen når du lägenhetens samtliga rum.

Vardagsrum

Vardagsrummet inger en rofylld känsla och det stora fönsterpartiet bjuder på ett härligt ljusinsläpp. Här finns det plats för både soffgrupp, tillhörande möblemang och en naturlig matsalsdel med plats för flertalet vänner. Från vardagsrummet tar du dig även ut på lägenhetens balkong.

Balkong

I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens mysiga balkong med söderläge. Balkongen ger plats för en mindre loungegrupp eller annat möblemang där du tillsammans med en vän kan avnjuta många härliga soltimmar under sommaren.

Sovrum

I sovrummet finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finner du bra förvaringsmöjligheter i form av en inbyggd klädkammare, det finns även gott om plats för övrig förvaringsmöbel.

Kök

Köket bjuder in till bra förvaring i många skåp och i köket finner du även goda arbetsytor. Utrustningen består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn och en fläkt. Köket har plats för upp till fyra matglada gäster.

Badrum

Från lägenhetens hall når du badrummet. Här finner du helkaklade väggar, WC, badrumsskåp, handfat och spegel.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 914 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

2 700 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

0,83397%

Andel av årsavgiften

0,83397%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 mars 2010
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Krokslätt 178:1

Övrigt

Till lägenheten hör det ett källarförråd.

Förening

Namn

HSB Brf Ottnaren 1938 i Göteborg

Om föreningen

BRF Ottnaren 1938 är en stabil och välskött HSB-förening som tillhör stadsdelen Johanneberg, det är gångavstånd till bland annat Korsvägen, Avenyn och Chalmers. Föreningen har 117 stycken lägenheter och lägenhetsstrukturen ser ut likt nedan:
109 st - 2 rok
8 st - 3 rok

Gemensamhetslokaler:
-Tvättstuga
-Möteslokal med möjlighet att hyra för övernattning
-Bastu

Organisationsform

Bostadsförening

TV och Bredband

TV
ComHems basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband
För en nettohöjning av månadsavgiften på 106 kr så ingår bredband.

Parkering

Boendeparkering "S" gäller i området.
Styr och ställ finns i direkt närhet till lägenheten.

Renoveringar

Föreningen följer upprättad underhållsplan.
Senaste underhållet i föreningen blev klart under våren 2016 och var ett byte av termostater vilket har medfört lägre värmekostnader.
I övrigt är inget större planerat underhåll utöver underhållsplanen (kontrollerat 2018-05-18)

Ekonomi

Stabil och välskött HSB-förening.
Inga planerade ändringar av avgifterna (kontrollerat 2018-05-18).
Föreningen äger marken och påverkas därmed inte av eventuella höjda tomträttsavgifter.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Övrigt

Föreningen har en informativ websida: www.ottnaren.se

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad