Styrmansgatan 26

Bilder

  • Såld!

Styrmansgatan 26 , Majorna , Göteborg

Nu har ni möjligheten att förvärva denna riktigt fina tvåa som är snyggt renoverad. Det är stora, djupa fönster och under fötterna ligger det brädgolv. Här bor ni i ett bra läge med närhet till affärer, fik och fina promenadstråk. Det är goda kommunikationer från Kaptensgatan. Varmt välkomna att boka in er för visning!

53 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 041 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1935
Driftskostnad:
241 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ni välkomnas in i lägenheten till en rymlig hall med högt i tak. Golvet är av betong med govvärme och väggarna, likt resten av lägenheten, är vita. Samtliga dörrar är ljust grå med gulddetaljer. Det finns goda möjligheter för avhängning precis innanför dörren. Det finns även en klädkammare i anslutning till hallen.

Vardagsrum/kök

Kök och vardagsrum är fördelat i en social öppen planlösning. Köksdelen är stor med gott om förvaring som gömmer sig bakom snygga, vita luckor. De fina ekbänkskivorna gifter dig snyggt med de grå stänkskyddet samt de breda fönsterbrädorna i betong. Köket är utrustat med följande rostfria vitvaror: ugn, mikrovågsugn, halv kyl och frys, spishäll, dubbel diskho, fläkt samt integrerad diskmaskin. Mellan köksdelen och vardagsrumsdelen löper de vitmålade brädgolvet och det finns tre stora fönster som ger lägenheten ett härligt ljus. I vardagsrummet kan ni sitta i fönstret med en kaffe och njuta av den vackra hösten. Det är naturliga platser för soffa och tv och på den ena väggen har man tagit fram den fina stommen i orginalbrädor. Dessa brädor har även använts för att bygga tv-hyllor och avhängningshyllor i hallen. Hela lägenheten har verkligen en röd tråd och är smakfullt renoverad. De charmiga detaljerna så som brädgolv, djupa fönsternischer och vackra dörrar från husets byggår är väl bevarade.

Sovrum

Sovrummet når ni genom en skutdörr från vardagsrummet eller från hallen. Här finns det plats för stor säng och det är bra förvaringsmöjligheter genom en inredd klädkammare.

Badrum

Badrummet är helkaklat med vita väggar och grått golv. Det är en glasduschvägg och en snygg kommod som sattes in i år.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

3 041 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

2 896 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 744 kr
Försäkring: 1 152 kr

Andel i föreningen

4,54909%

Andel av årsavgiften

5,1985%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 januari 2015
Energiklass: -
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Majorna 310:23

Förening

Namn

Brf Styrmannen

Om föreningen

Föreningstext:
Allmänt om föreningen:

Föreningen äger och förvaltar ett bostadshus, Majorna 310:23, uppfört 1935. Föreningen upplåter 14 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt vilka utgör en totalyta av 973 kvm. Föreningen har även en lokal om 38 kvm som upplåts med hyresrätt.

Gemensamma lokaler:
Föreningen har en väl utrustad tvättstuga på våning 1 där det är enkelt att få tid. Tvättstugan är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkskåp. Det finns även cykelrum. Föreningen har en innergård samt gemensamma balkonger i trappuppgången.

Parkering:
Adressen Styrmansgatan 26 är berättigad till boendeparkering inom område "V"

Förvaltare:
SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Om området

Majorna

Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Karta

Hör av dig till Lisa Hellsborn för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad