Södra Vägen 71

Bilder

  • Såld!

Södra Vägen 71 , Lorensberg , Göteborg

Underbar tvåa med en härlig balkong/terrass i klockrent solläge, egen kamin och ett ypperligt kök för många timmar av matlagningsglädje. Detta är verkligen ett boende att längta hem till! I närområdet finner du både knutpunkten Korsvägen, Svenska Mässan och Kungsportsavenyn. Välkommen på visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 384 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1014
Byggår:
1935
Driftskostnad:
381 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning
Södra Vägen 71

Välkommen till denna underbara lägenhet om två rum och kök belägen högst upp i huset med egen balkong/terrass. Bostaden har ett fint badrum, trevligt kök och en kamin för extra mysfaktor. I närområdet som är lugnt men centralt finner du exemplarisk kommunikation via knutpunkten Korsvägen, trevliga restauranger och mysiga caféer. Lägenhetens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

Den välkomnande hallen bjuder in till bra förvaring och avhängning i form av en klädkammare direkt till vänster. I hallen får du även plats med ytterligare förvaringsmöblemang om så önskas. Direkt till höger från hallen finner du lägenhetens badrum.

Badrum

Badrummet renoverades 2007 och är helkaklat. Här finner du även WC, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsmöbel med överskåp och handdukstork. För extra bekvämlighet har du även eget badkar.

Vardagsrum

Rakt fram från hallen finner du lägenhetens vardagsrum. Här har du plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang men även ett större matsalsbord med plats för flertalet middagsgäster. I vardagsrummet finns även en fungerande kamin som bjuder in till härlig värme och myskänsla. Från detta underbara vardagsrum tar du dig vidare ut till bostadens balkong/terrass genom ett stort fönsterparti.

Balkong/Terrass

När du kliver ut igenom de magnifika pardörrarna i fönsterglas kommer du till bostadens balkong/terrass. Här finns gott om plats för möblemang och under sommarhalvåret är det en given plats med en vän. Balkongen/terrassen är belägen i sydvästlig riktning vilket innebär att under sommarhalvåret har du sol näst intill hela dagen. Ett kompositgolv pryder balkongen/terrassen och du har även en markis för lite skugga de soligaste dagarna om året.

Kök

Om du tar vänster från hallen kommer du till lägenhetens kök. Köket har allt du kan tänka dig för att bereda en härlig måltid åt dina vänner och bekanta. Köksutrustningen består av integrerad spishäll och ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys och goda arbetsytor. Du har även gott om förvaring i många skåp och för att underlätta vardagen har du givetvis även en diskmaskin. I köket har du plats för ett mindre matbord för 2-4 personer och under takfönstret finns även två inbyggda förvaringsskåp.

Sovrum

Bostadens sovrum har plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang om så önskas. Här finner du riktigt bra förvaring i flertalet garderober som tillsammans bildar en garderobsvägg. I sovrummet finns även här ett takfönster som ger lite extra myskänsla.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

3 384 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 580 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 580 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

2,40089%

Andel av årsavgiften

2,40089%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2009
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:24

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd.

Förening

Namn

BRF Söderbourgen

Om föreningen

Brf Söderbourgen förvärvade fastigheten Göteborg Johanneberg 14:24 år 2004. I fastigheten finns ett bostadshus med adresserna Södra vägen 71 och Cederbourgsgatan 9. Den sammanlagda bostadsytan uppgår till 2422 kvm och är fördelad på 20 st 2:or, 17 st 3:or och 1 st 4:a.

TV och Bredband

Kabel-TV och Internet via Com Hem.

Parkering

Boendekort i område S finns att tillgå. Det finns även ett P-hus vid lilla ingången till Liseberg, där man kan hyra en fast plats i låst garage. P-bolaget förvaltar över parkeringsplatserna.

Renoveringar

Exempel på tidigare renoveringar:
2016
Ompackning av hydraliksystem i fastighetens två hissar
OVK är genomförd

2010
Tätning & lagning av rökkanaler till öppna spisar
Byte av rökgasfläkt CG9

2009
Målning av balkonger
OVK - Obligatorisk Ventilationskontroll

2008
Installation av brandvarnare i samtliga lägenheter
Byte av entrédörrar
Installation av rörelsestyrda strömbrytare i källare och tvättstuga
Byte av låssystem för fastigheten och samtliga lägenheter

1991-1992
Rörstambyte
Elstambyte
Nyinstallation av hiss
Omläggning av tak
Renovering av balkonger

Kommande renoveringar:
Föreningen följer en underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och dess belåning ligger på en bra nivå om ca 6000 kr/kvm. Den genomsnittliga belåningsgraden i Göteborgs innerstad är ca 6000-7000 kr/kvm. Avgiften sänktes med 5% i årsskiftet 2015/2016.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Om området

Lorensberg

I hjärtat av Göteborg hittar du Lorensberg, en stadsdel med gamla anor och bebyggelse med högt kulturhistoriskt värde.
På dessa marker där till en början landerier med herrgårdslika gårdar bredde ut sig, uppfördes runt sekelskiftet eleganta stenhus med rikt dekorerade fasader. Det var här stadens absoluta societet ville bo, och inte minst, roa sig. Området etablerades som stadens nöjescentrum och Lorensbergsparken lockade dessutom med en stor cirkus som byggdes 1884.
Idag präglas stadsdelen fortfarande av samma sköna byggnadskonst och sjudande nöjesliv; längs Göteborgs stora paradgata Kungsportsavenyn som korsar Lorensberg går du inte många meter mellan klubbar, restauranger och kaféer.
För dig som är intresserad av teater, konst och musik är det här området en dröm. I södra änden av Kungsportsavenyn där Carl Milles staty av nakne havsguden Poseidon sticker upp, hittar du Götaplatsen med Stadsteatern, Konserthuset och Konstmuseet samlade. Följer du evenemangsstråket bara något stenkast österut hittar du godbitar som Filmstaden Bergakungen, Liseberg och Universeum. Där finns också, inte att förglömma Scandinavium och Ullevi som året runt bjuder på artisteri av världsklass inom både idrott och musik.
Skulle du föredra lite stillhet finns Trädgårdsföreningen som en lummig oas mitt i staden. Som en av Europas bäst bevarade 1800-talsparker med palmhus, Alfons Åbergs kulturhus och kaféer har den blivit en populär plats att ta med familjen, kompisarna eller romantiska träffen för picknickar, promenader och konserter.
Du som bor i Lorensberg har en naturlig närhet till det mesta och täta kommunikationer med buss och spårvagn som går från området. Närmaste mataffär i området är Coop Konsum Avenyn och mittemot Liseberg lockar ICA Focus som räknas som en av stadens bästa livsmedelsbutiker.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad