Olof Rudbecksgatan 15

Bilder

  • Såld!

Olof Rudbecksgatan 15 , Johanneberg , Göteborg

Underbar 2:a med balkong, fint kök och ett nyrenoverat badrum! Här stiger du in i ett boende med många rätt i ett av Johannebergs tidstypiska funkishus. Lägenheten är belägen i en stabil bostadsrättsförening med närhet till stadens puls, Chalmers och Johannebergs härliga miljö. Välkommen på visning!

51,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 411 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
46
Byggår:
1942
Driftskostnad:
200 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning
Olof Rudbecksgatan 15

Välkommen till denna underbara tvåa i lugna och stadsnära Johanneberg! Denna härliga bostad har ett totalrenoverat badrum, fint kök och en mysig balkong belägen i sydvästlig riktning. Här bor du i en välskött förening, högst upp i huset utan insyn och med närhet till det mesta. Lägenhetens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

Lägenhetens välkomnande hall bjuder in till naturlig avhängning direkt till vänster. Här får du även plats med ytterligare förvaringsmöblemang och från hallen tar du dig vidare till lägenhetens alla rum. Parkettgolv pryder golvet och väggarna är målade vita.

Kök

Mycket väldisponerat kök med alla funktionaliteter och bekvämligheter som behövs för att längta till dagens matlagning. De många vita luckorna med bra förvaring bryts snyggt av mot den svarta bänkskivan i granit som ger köket en modern känsla. Maskinparken består av kombinerad kyl och frys, spis med ugn, fläkt och givetvis en diskmaskin som underlättar vardagen. Köket har plats för upp till fyra matglada gäster och utanför fönstret har ni en milslång vy över Göteborg som extra bordsgranne. Ett fint brädgolv pryder golvet och väggarna är ljusa.

Badrum

Här finner du ett totalrenoverat badrum från maj 2017. Detta härliga badrum är utrustat med vitt kakel på väggar, mörkt klinkergolv, WC, dusch med glasdörrar, praktisk arbetsbänk i svart granit med integrerat handfat och kommod samt ett spegelskåp. För högsta bekvämlighet finns det självklart även egen tvättmaskin, handdukstork och golvvärme.

Vardagsrum

Detta rum bjuder in till gott om utrymme för såväl soffgrupp som matplats. Här kan du tillsammans med dina nära och kära spendera timmar över antingen en god måltid eller flertalet samtal om livets alla festligheter. På golvet ligger samma parkett som i hallen och väggarna är målade vita. Från vardagsrummet tar du dig även ut till lägenhetens rofyllda balkong.

Balkong

Balkongen är belägen i sydväst med plats för trivsamt möblemang och Johannebergs lugn som gäst. Här kan du avnjuta en fika eller en trevlig bok i eftermiddags- eller kvällssolen och under sommarhalvåret är det en given plats med en vän. På balkongen ligger ett golv av trätrall.

Sovrum

I lägenhetens sovrum får du plats med dubbelsäng och finner ypperlig förvaring i stor garderob med skjutdörrar. Plats finns för ytterligare möblemang om så önskas. Här kan du verkligen koppla av efter en lång dag och utanför fönstret finner du även här den milslånga vyn över Göteborg. Brädgolv pryder detta rum och väggarna går i ljusa toner.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Avgift

3 411 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

2 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,52521%

Andel av årsavgiften

1,52561%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1942

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 februari 2009
Energiprestanda: 163 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 12:3

Övrigt

Lägenheten har vinds- samt två stycken källarförråd.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Göteborgshus Nr 2

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Riksbyggen Göteborgshus 2 äger fastigheterna Johanneberg 11:1 och Johanneberg 12:3 i Göteborgs kommun. De två fastigheterna som uppfördes 1942 har 72 bostadsrätter och adressen är Olof Rudbecksgatan 15-25.

Lägenhetsförteckning:
24 stycken 1 rok
44 stycken 2 rok
4 stycken 3 rok.

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade hos Folksam.

Informationen grundas på information från föreningens kontaktperson samt föreningens årsredovisning från 2017-2018. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. (2019-01-04)

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

72

TV och Bredband

Under 2016 så tecknade föreningen ett kollektivavtal med Telia avseende bredband, digital-TV och IP-telefoni. Abonnemangskostnaden redovisas på avin.

Parkering

Boendeparkering "S" används i området. Det finns även en parkeringsföreningen med namnet Trollspisen som har parkeringsplatser vid huset. Dessa kostar ca 1 400 kr/år och den förväntade kötiden är ett par år.

Renoveringar

Fastigheterna genomgick en totalrenovering som färdigställdes 1987.

Exempel på utförda renoveringar:
1987 - Fastigheten totalrenoverades och då byttes även stammarna och alla badrum. Föreningen lät även lägga om taket och installerade hiss.

2012 - Fasaderna sågs över, tvättades och målades om. Även sockeldelen putsades. Under året målades även balkongerna, fönstren tätades (mellan fönsterkarm och murstock) och nya sattes in. Föreningen har även besiktigat taket och detta gjordes utan något att anmärka på.

2016 - Värmesystem

2017 - Mindre målningsarbeten har utförts.
2019 - Ny plattgång lades framför entréerna och vissa delar bekläddes med ny asfalt.

Kommande renoveringar/Pågående underhåll:
Föreningen håller på med ett renoveringsarbete av tvättstugan.

Ekonomi

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi. Fastighetens goda skick, tillsammans med en låg belåning, har möjliggjort flera avgiftssänkningar, varav den senaste (2 procent) ägde rum i april 2010. Inga avgiftshöjningar är i dagsläget planerade. (2019-01-04)
Belåningsgraden i föreningen är låg och i denna föreningen har man en belåningsgrad på ca 4 169 kr lån/kvm vilket är under snittet för Göteborg.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källare, det är lätt att hitta en ledig tvättid och tvättstugan har även en tvättmaskin och en torktumlare som bokas timvis. Maskinparken består av fem tvättmaskiner, två torktumlare och det finns även två torkrum. Föreningen har en trevlig uteplats med grillmöjligheter som bjuder in till en härlig stund med grannar och vänner. Det finns även cykelförråd, samt vinds och källarförråd.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad