Eklandagatan 29B

Bilder

  • Såld!

Eklandagatan 29B , Johanneberg , Göteborg

Nu har du äntligen möjlighet att förvärva en perfekt etta med balkong! Här bor du med sju fönster (!) mot den lummiga baksidan, näst högst upp i huset (hiss finns) med fina pardörrar till bostadens balkong. Lägenheten är belägen med gångavstånd till Chalmers, Korsvägen och Avenyn. Hjärtligt välkommen på visning!

36 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 730 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
36 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2932
Byggår:
1935
Driftskostnad:
250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

36 kvm

Rumsbeskrivning
Eklandagatan 29B

I lugna och centrala Johanneberg hittar du denna charmiga 30-talspärla belägen högt upp i huset. En välplanerad 1:a där fantastiska fönsterpartier, ett härligt västerläge och en generös takhöjd (ca 2,7 meter) tillsammans skapar en fin känsla av rymd. Varje kvadratmeter är utnyttjad på bästa sätt. Hissen tar dig upp till husets 4:e våning och bostadens kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

När du kliver in i den välkomnande hallen slås du direkt av lägenhetens generösa takhöjd. I hallen finns plats för avhängning samt en garderob med dubbeldörrar om så önskas. Från hallen tar du dig till bostadens alla delar och direkt till vänster finner du bostadens kök.

Kök

Köket har en halvöppen planlösning mot vardagsrummet. Här får du ett kök med vita, blanka luckor och lådor med gott om plats för alla tänkbara köksredskap. Köket är utrustat med inbyggd mikro och ugn i ergonomisk arbetshöjd, induktionshäll, fläkt samt integrerad kyl/frys. För att underlätta vardagen finns även en diskmaskin. Mittemot arbetsbänken har en barbordslösning skapats som även kan fungera som arbetsyta. I köksdelen ryms även ett bord för 2-4 personer. Från köket vandrar du naturligt vidare ut i vardagsrummet.

Rum

Lite längre in till vänster från hallen, eller till höger från köket, ligger det kombinerade sov- och vardagsrummet. Rummet känns ljust och luftigt tack vare ett fantastiskt ljusinsläpp från fyra stora fönster samt pardörrar till balkongen. Den öppna planlösningen mellan rum och kök ger rummet en känsla av extra rymd. Här finns knappt en tillstymmelse av insyn då rummet vetter in mot lummig grönska. Rummet kan utan problem möbleras med en stor soffgrupp och tv-möbel eller dylikt. I dagsläget står här en enkelsäng, men en dubbelsäng får plats utan problem.

Balkong

Bostadens balkong är nyligen renoverad och utbyggd. Här får du plats med ett trivsamt möblemang och detta är en given plats med en vän under årets varmare månader. Tillsammans kan ni sitta och njuta av livet i lummig miljö och i härligt västerläge, vardagslyx!

Badrum

Rakt fram från hallen nås lägenhetens badrum. Badrummet har ljus matta på golvet och helkaklade väggar. Här finns WC, handfat, spegelskåp, dusch med skjutdörr samt handdukstork.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 730 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att skilja sig beroende på avtal och användning.

Andel i föreningen

2,49%

Andel av årsavgiften

2,57%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1935

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 oktober 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Göteborg Johanneberg 15:25

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd.

Parkering
Föreningen hyr ut en p-plats för bil och en p-plats för mc. I övrigt finns boendeparkering i området, för mer information tag kontakt med Göteborgs kommun.

TV-/Internetanslutning
TV: Kabel-tv från ComHem. Basutbudet ingår i avgiften
Internet: Bredband från ComHem.

Balkong/Uteplats
Lägenheten har en mysig balkong som vetter ut mot grönskande omgivning i västerläge.
I trapphuset finns också större gemensamma balkonger som medlemmarna delar, även dessa ligger i soligt västerläge.
På gården finns en mysig uteplats som är utrustad med bänk och grill.

Tvättstuga
På våning 2 ligger tvättstugan. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, mangel och ett torkrum med avfuktare.

Förening

Namn

Brf Carlanderska parken

Om föreningen

Föreningen bildades 2009 och äger fastigheten Johanneberg 15:25. Fastigheten bebyggdes 1935 med ett flerbostadshus och har adresserna Eklandagatan 29A, 29B. Föreningen upplåter 36 st lägenheter, varav 35 st upplåts med bostadsrätt & 1 st upplåts med hyresrätt. Dessutom upplåter föreningen 2 st lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 1659 kvm, varav 1512 kvm utgör lägenhetsyta och 147 kvm utgör lokalyta.

Ekonomi
Då föreningen äger sin egen mark påverkas de inte av någon förhöjd tomträttsavgäld. Hyreslägenheten föreningen upplåter innebär en dold tillgång som kan kapitaliseras då hyresgästen väljer att flytta från föreningen. I övrigt så är föreningens ekonomi stabil. Den ekonomiska förvaltningen sköter Husjuristerna.

Utförda renoveringar
En större genomgående renovering av byggnaden skedde 1992, b la så skedde ett stambyte, takrenovering, fönsterbyte samt omdragning av elledningar. Under 2013 så har stammarna spolats, träd fällts på tomten och en ventilationskontroll utförts. Stammarna tvättades igen i december 2015 och håller nu mycket gott skick. Under 2018 har trapphuset setts över och föreningen har även byggt om balkongerna.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till 2 st tvättstugor med torkrum, soprum, cykelförråd, uteplats med grill och flera gemensamma balkonger i västerläge.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad