Frida Hjertbergs gata 6

Bilder

  • Såld!
  • Kvällssol på denna balkongen, tackar!
  • Stor balkong i västerläge och mot innergården
  • Skönt att slippa insynen
  • Stort kök med vardagslyx, så som diskmaskin
  • Socialt med öppen planlösning

Frida Hjertbergs gata 6 , Johanneberg , Göteborg

Välkommen till en helt nybyggd 1,5:a högt upp i huset med ett fritt läge! Ta hissen till 7:e våningen och här bor du helt utan insyn med fantastiska vyer från fönstren. Stor balkong med härlig kvällssol! Öppen planlösning med gott om förvaring. Detta är verkligen en lägenhet att trivas i! Välkommen på visning!

39,5 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 171 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
39,5 kvm
Våning:
7, hiss finns
Byggår:
2017
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

39,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en helt nyproducerad 1,5:a med fantastisk utsikt i populära Johanneberg. Högt upp i huset bor ni ostört med staden strax nedanför. I denna natursköna stadsdel bor ni lugnt och avskilt med direkt närhet till det mesta som kan önskas och bekväma promenadavstånd till citypulsen med shopping och uteliv. Nära till både Chalmers och Göteborgs Universitet.

Lägenhetens 39,5kvm är disponerade enligt följande:

Väl inne i bostaden slås man av den härliga utsikten som denna bostad bjuder på. Hallen har plats för avhängning samt förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Ljusa sällskapsytor i öppen planlösning med generöst fönsterparti och utgång till lägenhetens balkong som ligger i västerläge med härlig kvällssol som tittar fram kring 16:00 tiden? I vardagsrummet ryms soffgrupp med tillhörande möblemang.

Köket har stilrena materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, laminatbänkskiva i mörkare ton och stänkskydd i vitt blankt liggande kakel i halvstensförband. Under överskåpen sitter en spotlightsramp. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, mikro, integrerad diskmaskin, kyl med frys samt blandare med diskmaskinsavstängning.

Rymlig alkov med plats för en större säng om så önskas. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i en dubbelgarderob som står intill ena väggen. Skönt att ha sovalkoven avskiljd från resterande del av lägenheten.

Välplanerat badrum med mörkare toner på klinkergolvet samt golvvärme. Väggar är helkaklade och är kaklade i ljusa toner. Inredningen består av wc, handfatskommod och spegelskåp, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Måste upplevas, välkomna!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 9, hiss finns

Avgift

2 171 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband (!)

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftskostnaderna är ej exakta. Kontakta mäklaren för en personlig kalkyl för ditt boende.

Andel i föreningen

0,405%

Andel av årsavgiften

0,37041%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 18:6

Övrigt

Balkongerna är utrustade med belysning och el-uttag. Balkonggolvet är av betong. Den ena balkongens väderstreck ligger mot väster.

Övriga utrymmen: Källarförråd tillhör lägenheten.

Cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B.

Postfack vid entrén och tidningshållare vid din dörr.

I kvarterets högsta hus kommer en trevlig lounge vara öppen för föreningens medlemmar (eventuella kostnader för att boka lokalerna är inte fastställt.) Tanken är att du skall kunna hyra utrymmet vid större fest eller bjudning. Här skall finnas ett fullutrustat kök och toalett.

Övernattningslägenhet kommer att finnas för föreningens medlemmar med köksdel, badrum och en trevlig balkong.

Husen är Svanenmärkta och bra källsortering kommer att finnas i närheten som det skall bli enklare att leva miljövänligt. Separat så kallat miljöhus mot Lemansgatan samt soprum i bottenvåning i hus C för hushållssopor.

Förening

Namn

Brf Jarlaplatsen

Om föreningen

Brf Jarlaplatsen bildades hösten 2016 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea kommer att vara 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus, samt 7 planerade hyreslokaler där verksamheter som gym, restaurang, kafé och mataffär kommer att finnas.

Föreningens medlemmar kommer ha tillgång till många fina gemensamma utrymmen som förhöjer boendekvaliteten. Det kommer finnas cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns i entréplan. I det högsta av de tre huskropparna kommer en trevlig lounge finnas som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar. Här kommer det finnas ett fullutrustat kök och toalett. Det kommer även finnas en fin övernattningslägenhet för långväga gäster med köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C.

Föreningens gård som utformas tillsammans med landskapsarkitekter blir någonting utöver det vanliga. Här kommer det erbjudas en trevlig miljö med gröna planteringar, trädäck, grillplatser och lekytor där man kan koppla av ihop med vänner och familj.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

158

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Basutbud via Comhem med ca 17 TV-kanaler. (ingår i avgiften)

Bredband 100 Mbit/s via Com Hem. (ingår i avgiften)

Parkering

Föreningen kommer att ha ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B. Garageplatserna kommer kunna hyras av medlemmarna för ca 1600 kr/månad. (Lägenheter från tre rum och kök eller större kommer prioriteras för möjlighet att hyra garageplats.

Ekonomi

Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Enligt prognos i den ekonomiska planen planeras årsavgifterna att höjas med 2% per år likt en indexhöjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s Hemma
30 m
Johnnebergs Livs
110 m
Köpcentrum & Gallerior
Ica Focus Restaurang
1,2 km
Affärshuset Avenyn
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Ljusstöparegatan 1 A
120 m
Johannebergsskolan
280 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
990 m
Grundskolor
Johannebergsskolan
280 m
Fenestra Centrum 6-9
420 m
Gymnasium
IT-Gymnasiet Göteborg
770 m
Hermods Gymnasium
910 m
Universitet & Högskolor
Nordiska Högskolan för Hushållsvetenskap
480 m
IMIT Institute for Management of Innovationand Technology
500 m
Banker
Amfa Bank AB
1,1 km
Svensk Hypotekspension AB
1,1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Delsjö Golfklubb
2,4 km
Innesvingen
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fysiken Klätterlabbet
350 m
Mossens Idrottsplats
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Valhallabadet
1,4 km
Aqua Wellness Sverige AB
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Fredrik Thulin för mer information!

Fredrik Thulin

Fredrik Thulin

Göteborg Centrum

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-32 84 42

031-389 80 94

fredrik.thulin@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte