Spaldingsgatan 3

Bilder

  • Såld!

Spaldingsgatan 3 , Johanneberg , Göteborg

Bra planlösning, härlig balkong i västerläge och stort vardagsrum för perfekta sociala middagar gör detta till en lägenhet att längta hem till. Bostaden ligger med utmärkt läge i Johanneberg med närhet till mataffärer, caféer, gym och god kommunikation. Hjärtligt välkommen att boka dig på visning!

74 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 176 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
18
Byggår:
1938
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74 kvm

Rumsbeskrivning
Spaldingsgatan 3

Välkommen till denna fina trea belägen i ett lugnt område i lummiga och stadsnära Johanneberg! Här bor du i en bostad med en trevlig planlösning, nyrenoverat kök, två bra sovrum och med en balkong i västerläge. Bostaden är även belägen i en omtyckt och stabil förening med god ekonomi. I närområdet finner du mataffärer, caféer, restauranger, gym och exemplarisk kommunikation till stadens alla delar. Bostadens 74 kvadratmetrar disponeras enligt följande:

Hall

I hallen finner du naturlig avhängningsyta direkt till höger och från hallen tar du dig vidare till bostadens andra rum. Hallen bjuder även på bra förvaring i tre stycken garderober och direkt från hallen till vänster når du köket.

Kök

Bostadens kök renoverades 2017 och har goda förvaringsmöjligheter i många skåp och lådor. Köket bjuder in till flertalet bra arbetsytor som underlättar förberedelserna för en storslagen måltid. Utrustningen består av induktionsspis med ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys och givetvis en diskmaskin som underlättar vardagen. I köket får du även plats med en matplats för 2-4 personer.

Sovrum

Det mindre sovrummet som idag används som barnrum har plats för en säng och extra möblemang om så önskas. Du kan även använda rummet som ett hobbyrum eller kontor.

Badrum

Badrummet har ljust kaklade väggar och en handdukstork direkt in till höger. I badrummet finner du även WC, handfat med kommod, dusch med glasvägg och ett spegelskåp.

Vardagsrum

Vardagsrummet har gott om plats för den större soffgruppen med tillhörande möblemang. Det har även plats för en bra matplats för upp till 8 personer där alla nära och kära kan samlas för en trevlig middag. Från vardagsrummet når du bostadens härliga balkong.

Balkong

I anslutning till vardagsrummet nås lägenhetens mysiga balkong med västerläge. Balkongen ger plats för trevligt möblemang där du tillsammans med en vän kan avnjuta många härliga soltimmar under sommaren.

Sovrum

Bostadens större sovrum har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. I sovrummet finner du bra förvaring i flertalet garderober och i anslutning till sovrummet finns även två större inbyggda garderober. I sovrummet finns plats för ytterligare möblemang om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

4 176 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 100 kr
Försäkring: 1 800 kr

Kommentar

Endast en uppskattning

Andel i föreningen

4,99%

Andel av årsavgiften

4,99%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1938

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 september 2009
Energiprestanda: 107 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 46:2

Förening

Namn

Brf spaldingsgatan 3

Om föreningen

Föreningen registrerades år 2003 och äger fastigheten Johanneberg 46:2. Byggnaden omfattar 26 stycken bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 1 482 kvm. Fördelningen ser ut enligt följande:
- 1 rok 6
- 2 rok 17
- 3 rok 1
- 4 rok 2

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam och Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

26

TV och Bredband

TV och Bredband tecknas via Com Hem och ett grundutbud av TV ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen upplåter 6 stycken parkeringsplatser med hyresrätt och till dessa är det separat kö. I området är du berättigad till boendeparkering inom område "S".

Renoveringar

Exempel på gjorda renoveringar:
2013 - OVK-besiktning, asfaltering av baksidan och parkeringsplatser, ny vattenpump.
2015 - Stamspolning, nya utemöbler
2016 - Ventilationen i huset sågs över och det byttes en ventilationsfläkt.

Kommande renoveringar:
Styrelsen följer en underhållsplan som upprättades 2010 och sträcker sig fram till 2039.

Ekonomi

Omförhandling av lånevillkor med Nordea genomfördes 2016 och föreningen planerar inga avgiftshöjningar i nuläget (kontrollerat 2018-05-25).
Föreningens belåning per bostadsyta uppgick 2016 till 5 449 kr/kvm/lån och är under snittet för Göteborg.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har en tvättstuga med 2 större tvättmaskiner, 1 torktumlare, mangel och 1 torkrum. Det finns även ett cykelrum.

Om området

Johanneberg

I lugna och gröna Johanneberg bor du i centrala Göteborgs södra del. Härifrån har du Avenyn, Vasastaden och Södra vägen med nöjen, kultur och shopping inom bekvämt räckhåll.
Strax söder om Avenyn och Götaplatsen syns Nedre Johannebergs tegelbebyggelse i tjugotalsklassicistisk stil. Härifrån visar Viktor Rydbergsgatan vägen uppför branten till Övre Johanneberg. Häruppe hittar du Göteborgs första och mest utpräglade område i funktionalistisk stil med så kallade funkishus som blev moderna på 1930-talet. Många Johannebergsbor njuter av ljuset och den sköna utsikten över staden mot både norr och sydöst.
Johanneberg är en trivsam och populär stadsdel att bo i med härliga grönområden som Näckrosdammen, Carlanderska parken och Johannebergs kyrkopark. Du har bekväm närhet till mataffärer, apotek, vårdcentral och förskolor. Vid Mossens Idrottsplats med fotbollsplan och motionsslinga finns Fysiken, ett friskvårdscenter med toppmodern gymanläggning och ett generöst utbud av aktiviteter som klättring, vattenträning, bollsport, yoga och dans.
Vill du äta ute finns det i området en hel del kvarterskrogar, caféer och inte minst berömda restaurangen Thörnströms med vinkällare och workshops. På Quality Hotel Panorama på Eklandagatan slappnar du av med en afterwork-öl eller ett bad i utomhusjacuzzin. Lockar storstadspulsen tar du dig enkelt till fots eller med buss ned till Avenyn och Vasastaden.
Följer du Eklandagatan nedför berget österut hamnar du vid Korsvägen som är en stor knutpunkt för stadens bussar och spårvagnar. Här hittar du också några av Göteborgs stora attraktioner Svenska Mässan, Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.

Karta

Hör av dig till Hampus Berglund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte