Seglaregatan 4

Bilder

  • Såld!

Seglaregatan 4 , Majorna , Göteborg

Välkommen till denna välplanerade etta om dryga 50 kvadrat med sovalkov i populära Majorna. Lägenheten har en inglasad balkong, stort kök och nyrenoverat badrum. Till lägenheten hör även garageplats. Föreningen är stabil med en trevlig innergård. Med adress på Seglaregatan har du närhet in till stadens nöjen samtidigt som ni har naturen precis runt hörnet. Hjärtligt välkommen på visning!

50,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
3 119 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2
Byggår:
1974
Driftskostnad:
260 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

50,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade etta om dryga 50 kvadratmeter. Lägenheten är mycket välplanerad med sovalkov och inglasad balkong samt gott om förvaringsmöjligheter. De luftiga femtio kvadraten disponeras enligt följande:

Hall
Hallen välkomnar er in till denna rymliga lägenhet. Här finns en garderobsvägg med gott om plats till förvaring och på golvet ligger ett praktiskt och snyggt klinkergolv. I hallen finns även en klädkammare för ytterligare förvaring, i dagsläget används denna som en praktisk arbetshörna.

Vardagsrum
Vardagsrummet är luftigt med plats för större möblemang i form av soffa med tillhörande möblemang. Det finns även en naturlig plats för TVn. På golvet ligger en härlig ekparkett och väggarna är målade i en vit kulör. Från rummet tar du dig ut till den inglasade balkongen där ni kan sitta och njuta av årets härliga dagar. Härifrån har du utsikt mot föreningens mysiga innergård. På balkongens golv ligger en trätrall.

Kök
Köket är stort och socialt med plats för större matbord för 6 till 8 matgäster. Bänkskivan i köket är i vacker marmor och luckorna är snyggt blåa. På golvet ligger även här en fin ekparkett och väggarna är målade i ljusa kulörer. Utrustningen är bestående av spis från märket Bosch, spisfläkt, kyl och frys samt ugn.

Badrum
Badrummet, som renoverades 2016, är stort och helkaklat i vita väggar och ett grått klinker under fötterna. Utrustningen är bestående av handfat med kommod, WC och dusch samt spegel med dimbar belysning.

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

3 119 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 130 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 130 kr

Andel i föreningen

0,19733%

Andel av årsavgiften

0,19733%

Tillträde

enl överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Majorna 146:31

Förening

Namn

HSB Brf Seglaren

Om föreningen

Allmänt om föreningen:
Föreningen upplåter 415 lägenheter med bostadsrätt 5 lokaler med hyresrätt. Totalytan uppgår till 33 466 varav 26 566 kvm utgör lägenhetsyta och 6900 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger byggnaderna på adresserna Seglaregatan 4, 10, 16-28, 35, 17-23. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:
- 78 st 1 rum & kök
- 213 st 2 rum & kök
- 82 st 3 rum & kök
- 42 st 4 rum & kök

Genomfört underhåll:
-2010 Renovering av garage under nr 17-19, samma år genomfördes en OVK.
-2011 Renovering av garage (nr 4-10).
-2011/12 Byte av takpapp på nr 4 och 35.
-2012/13 Utbyte av köksfläktar och fläktaggregat på tak. Även byte av styrsytemet för värme och ventilation, pumpar ventiler mm i undercentraler.
-2012/13 Hissrenovering/uppgradering

Planerat underhåll:
Föreningens underhållsplan upprättades 2012 och sträcker sig fram till 2041.
Fönster och balkongdörrar byts ut efter hand, prioritering sker efter utförd besiktning.

Ekonomi: Husen färdigställdes 1974 vilket innebär att de nu är ca 40 år gamla. De har därför upprättat en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2024 för att planerat underhåll ska kunna mötas utan oväntade kostnader. Belåningen är mycket låg, 1 907 kr/kvm (årsred. 2015/16).

Gemensamhetsutrymmen:
Bastu, gym, festlokal och övernattningslägenhet finns i uppgång nr. 10 på Seglaregatan. Festlokalen rymmer ca. 50 personer och bokas via fastighetsexpeditionen. I uppgång 35 finns ett hobbyrum med diverse verktyg.

Övrigt:
Biltvättsplats finns i garaget mellan Seglaregatan 4 & 10. Cykelrum finns i varje huskropp. MC-parkering finns i hus 10.

Organisationsform

Andelsrätt

Om området

Majorna

Det som en gång var en arbetarstadsdel i stadens västra utkant är idag ett mycket attraktivt läge. I Majorna möter du en levande stadsdel med varm atmosfär och ett rikt kultur- och caféliv.
I det kuperade Majorna vimlar de små butikerna, caféerna och restaurangerna högt och lågt i charmiga gamla kvarter. De många landshövdingehusen i milda pasteller är typiska för området. De kännetecknas framförallt av sina tre våningar varav den understa är av sten och de två övre i trä. De blev moderna i mitten på 1800-talet och byggdes fram till 1940-talet. På 1970-talet ville många riva den gamla arbetarstadsdelen Majorna och bygga nytt. Efter stora protester enades man om renovering istället för rivning.
Runt Stigbergstorget finns många av Majornas klassiska pärlor. För musikälskaren finns Bengans, Nordens största skivbutik med livespelningar och populärt caféhäng. Alldeles bredvid hittar du Sjöfartsmuséet med utställningar och aktiviter för hela familjen. Rakt över gatan i sydlig riktning ligger Gathenhielmska kulturreservatet med små trähus med anor ända från 1700-talet. Strax intill hägrar Söderlingska Trädgården som bjuder in till picknick och lek för både vuxna och barn. Här finns också Café Zenit med sin soliga uteservering som sommartid är en magnet för alla fikasugna. Ett skutt västerut tar dig till Musikens hus med kulturscen och café Hängmattan med bar och välbesökt lunchrestaurang.
I sydost gränsar Majorna till Slottsskogen, Göteborgarnas främsta rekreationsområde med vackra park- och skogsområden. Älvinloppet med sina promenadstråk och uteserveringar runt Klippan och konsthallen Röda Sten ligger inte heller långt bort.
I Majorna har du närhet till vårdcentraler, förskolor och mataffärer. Vid Stigbergstorget ligger Lidl och följer du Karl Johansgatan en bit västerut hittar du både ICA Supermarket och Hemköp.
Att ta dig till Göteborgs centrum gör du enkelt med spårvagn 9, 11, 3 och buss 90. Vill du ut till havet hoppar du på 11ans spårvagn i västlig riktning mot Långedrag där det även finns båttrafik vidare ut till öarna.

Karta

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte